Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s rehydratačním roztokem. Našla jsem ho na internetu. Používá se při průjmech a zvracení k zavodnění. Moje dcera má průjem a dávám ji smektu. Ale cokoliv sní nebo vypije ji dráždí okamžitě na záchod. Myslíte, že je dobré ji ho také pořídit? Děkuji za vaše odpovědi.
AhojRehydratační roztok se používá především při dehydrataci organismu: cs.wikipedia.org/... To jste asi špatně četla.Při průjmu se podává teplé čaje-neslazené,a tvrdší rohlíky či housky.V lékárně kupte klasické živočišné uhlí,nebo ještě jeden přípravek na jehož název si momentálně nevzpomenu:Dale,je výborný na průjmy.Beru ho i na cesty.Ách,ta skleróza:D
No jó,Endiaron,ten zabírá na 100%.
Při průjmech se používá Endiaron, Endiform, dobré je i Imodium, ale já mám nejraději Reasec. Ovšem pro dítě asi to živočišné uhlí. - pt
Vím, co máte na mysli. Taky si ho dělám při těchto potížích a vždy mi pomohl. Zde se spíše jedná o doplnění potřebných tekutin a látek, které tělo průjmem ztratí. Já dělám tento roztok: na 1 litr vody (převařené) - 4-6 lžiček medu (může být i cukr), 1 lžička soli, a šťáva ze dvou pomerančů. Pít po malých douškách, ale často.
ten rehydratační roztok je fajn, já to teda používám při zvracení. To do sebe nejsem schopná nic dostat, takže aspoň tohle trochu pomáhá. Ale určitě se dá použít i při průjmech a nebo i při dlouhém pobytu na sluníčku nebo težké, namáhavé práci se dá použít. To jsem nevěděla, že dá tak vyrobit i doma? i když já radši zůstanu u kopovaného roztoku, když mi není dobře, tak můžu jenom ležet - nejsem schopná nic dělat.
Tak podle vašich zkušeností ho určitě domů také pořídím. Možná i vyzkouším ten po domácku udělaný, ale zatím vyzkouším ten kupovaný. Je třeba něco takového mít doma po ruce.
Na průjem je nejlepší smecta, endiaron, imodium a další léky, které jsou normálně volně prodejné v lékárnách. Důležité je ale taky nastolit dietu sestávající hlavně z tuhé stravy jako starší rohlíky, banány, piškoty apod. a dodržovat odlehčovací dietu i několik dní po odeznění problému. Spoustě lidí se totiž střevní potíže vrátí za pár dní, jelikož ihned poté, co se jim uleví, se začnou stravovat stejně, jako normálně. Co se týče samotného průjmu, tak ten značně odvodňuje tělo a odebírá mu tím potřebné minerály, proto je dobré při průjmu užívat nějaký rehydratační roztok, například roztok od Valosunu je ověřený, že opravdu funguje, který pomáhá tělo zavodnit a vrátit mu minerály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.