Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s kámoškou, se kterou jsem si myslela, že si fakt celkem rozumíme. Poslední dobu jsem z ní ale trochu zklamaná. Ráda vykládá o sobě, co dělala, co má za plány, nebo různé úvahy, opravdu vydrží mluvit dlouho. Ale oplatit to neumí, nikdy nenaslouchá, je vidět, že když mluvím, tak už myslí na to, až řekne něco "svého". Nebo jí něco povídám a ona se mě na to samé zeptá za 5 minut znova. A na příští schůzce třeba zase. Klidně třikrát po sobě. Já si samozřejmě nepamatuju taky všechno, co mi kdo říká, ale od kamarádů si určité informace prostě pamatuju a nemusím se ptát pořád dokola. Nevím jestli to dělá jen mě nebo všem, ale každopádně to na mě působí, jako že mě nebere vůbec vážně, já ji brala fakt jako kamarádku, ale ona mě má asi jen do počtu, asi jí na mě vůbec nezáleží. Taky mi vadí, že se docela ráda vytahuje, ne jako tak okatě, ale prostě ráda pořád dává najevo, že má jakousi převahu. Co si o tom myslíte? Jsem moc přecitlivělá a zbytečně to řeším a je to normální?Nebo je ona sobecká a chce jen, aby někdo vyslechl ji a sama naslouchat neumí? Přátelství je přece o oboustranném naslouchání
Zdravím. Někteří lidé k rozhovoru druhého ani nepotřebují. Vystačí si sami. Potřebují jen aby je někdo poslouchal a mohli se vypovídat. Chybí jim umění naslouchat také tomu druhému, proto dřív či později každého otráví. Já bych neřekla, že je taková osoba soběcká, prostě taková je, nemusí si to ani uvědomovat. Spíš bych si položila otázku, proč si vybrala za kamarádku právě Tebe a proč zrovna s ní Ty sama kamarádíš. Do kamarádství s ní Tě nikdo nenutí a pokud Tě unavují její řeči a nezájem o Tvojí osobu, pak si najdi jinou kamarádku. Podívej se na to také z druhé strany, kdybys s ní kamarádit nechtěla a nechtěla bys jí poslouchat do nekonečna, pak už s ní dávno nekamarádíš. Je lepší najít si takového kamaráda s kterým si rozumíš a který Ti vyhovuje, než s někým kamarádit, hledat na něm chyby a myslet si o něm, že je to sobecký tvor. Přesto se jí držíš...Pročpak?
Naslouchat druhému je umění a opravdu toho každý není schopen...
Ukecaný člověk není nejnutnější zlo. Nejnutnější zlo je ukecaný člověk, co pořád žvaní jen o sobě, co on udělal, co si myslí, co zažil. Nemám nic proti, když se sejde parta a historka střídá historku. Ale aby do mě někdo hodinu klavíroval svoje kydy, tak to ne.
Takovou osobu vzal kamarád na MoR. První den se to dalo, víme, že je dotyčný ukecaný, a to fest. Jenže pořád žvanil jen o sobě, většinou o svých úspěších apod., druhý den jsme se mu preventivně začali vyhýbat. Evidetně měl snahu se neustále s někým fotit, neustále do někoho hučet "já jsem, já byl, já udělal" apod. Poslední den jsme šli s přítelem úplně mimo něj, abychom měli klid. Je pěkné, že sám o sobě říká, že ví, že je hodně ukecaný. Ale přístě už mu řeknu, že pokud chce mluvit, tak ne jen o sobě, o své práci, co viděl a udělal. Každou naší větu obrátil na sebe "tak abych to dořekl", "jo a ještě vám řeknu" apod. Na zabití.
Takový člověk jen vysává energii. Nemá zájem tě poslouchat, tak proč bych měla x hodin poslouchat já jeho?
Narovinu kamarádce řekni, že ti vadí, jak neustále mluví jen o sobě. O tom kamarádství není.
Myslím si, že ukecaný člověk je to druhé nejhorší, co může být.
To úplně nejhorší je ukecaný člověk, kterého už ze života, rodiny, školy, práce všichni ignorují a neposlouchají, takže z toho má dotyčný nacvičeno fakt nedat ani vteřinu prostor na "sorry, musim jít". Musí mluvit neustále hlasitě, i v naprostém tichu nebo do telefonu, skákat do řeči, aby nutně sdělil svůj blábol, a v ojedinělých chvílích, kdy nemluví, absolutně neposlouchá druhou stranu a jen myslí na to, co zas začne hustit.
A ještě je horší když je takový člověk navíc 2 metry vysoký. Mám tu smůlu, že jednoho takového znám a když mě viděl jak si nesu láhev s pitím, tak začal, že to vypadá jako dělostřelecký granát a bla bla a blablabla, hodinu mlel a nakonec po hodině debata skončila tím, jak pašoval na slovensko balíčky a u mě to skončilo několikahodinovou bolestí za krkem.
AhojNebuď smutná,taková kamarádka není kamarádka,ale jak jsi dobře odhadla egoistická bytost,která myslí pouze na sebe,a ostatní "kamarády"má pouze pro to,aby se mohla před nimi vytahovat a předvádět
Zcela jistě si najdeš opravdovou kamarádku,a na tuto už si za chvilenku ani nevzpomeneš.Ona Ti nic nedává/myslím duševně/nic,a nikdy dávat nebude.Takoví lidé se povětšinou nemění ani v dospělém životě!Ano,ona je typický sobec!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.