Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměnný student v ČR

Od: daniell* odpovědí: 4 změna:

Pohostíme u nás doma studenta 18 let z USA který by měl prý hovořit vcelku plynule česky. Pojede k nám na 14 dní. Snažím se vymyslet co mu ukázat. Bydlíme kousek od Brna takže tam ho určitě zavezu a ukážu mu ho. Mám mu ukázat i Prahu? Myslím že je to vhodné je to přece hlavní město. Ukázat mu Pálavu ta je také kousek , ukázat mu vinný sklípek z našeho pohledu už alkohol může ;) tedy vínno v přiměřené míře. Ukázat mu klasická česká jídla tedy žadné KFC a Mcdonald ;). Co by ho ještě mohlo zajímat , je to težší než se to zdá.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pěkné město je také třeba Znojmo (renesanční architektura, rozsáhlé podzemí), dále třeba Mikulov (když už budete na té Pálavě), můžete mu ukázat i kounický klášter Rosa coeli (polozřícený) - ten je opravdu moc krásný, vstupné pro studenty 15 Kč (nedávno jsem tam byla *smich*). Ze vzdálenějších moravských měst (a míst) jsou nádherné i Telč, Olomouc, Kroměříž či hrad Pernštejn.

Pokud byste měli víc času (a zajímáte se o přírodu) můžete se podívat do národního parku Podyjí (je tam i krásný hrad Bítov) nebo na Pouzdřanskou step.

doplněno 15.07.13 11:35:

Líbilo se mi také ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm, ale to už je od Brna poněkud dál.

doplněno 15.07.13 12:42:

Kousek od Telče jsou také Slavonice, což je opravdová perla jihočeské architektury

hlasohled.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Vezmi jej třeba i do Krasu - zajímat by jej (kromě ´klasiky´ Sloup-Šošůvka, Punkevky, Kateřina a Balcarka) mohl třeba i Vejpustek (česká ´ToraBora´), kousek jsou Křtiny.

A do Prahy určitě.

doplněno 15.07.13 13:15:

Jen doplním Ildiko - kousek od Slavonic (vlastně téměř na jejich okraji) je zajímavý ´areál´ pevnostních opevnění - to by kluka mohlo zajímat taky. ;)

iz*
hodnocení

0x

Moravský Kras a Slavkov. (Památníkem bitvy u Slavkova jsem u zahraničních návštěv vždycky "zabodovala".)

doplněno 15.07.13 14:23:

Praha se mu bude určitě také líbit. Ale tu bych doporučila alespoň na 2 nebo 3 dny (za jeden den toho moc nestihnete).

martinhajek*
hodnocení

0x
Američan na brněnsku, který mluví česky? To zní strašidelně...
Myslím, že na Moravě a přilehlých oblastech může vidět a zažít tolik věcí, že s toho možná z-začne ko-ko-koktat.
Zatáhnout ho do sklípku taky není špatný nápad, páč to prý zabírá na zahraniční hejhuly vždy ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]