Nejste přihlášen/a.
Pohostíme u nás doma studenta 18 let z USA který by měl prý hovořit vcelku plynule česky. Pojede k nám na 14 dní. Snažím se vymyslet co mu ukázat. Bydlíme kousek od Brna takže tam ho určitě zavezu a ukážu mu ho. Mám mu ukázat i Prahu? Myslím že je to vhodné je to přece hlavní město. Ukázat mu Pálavu ta je také kousek , ukázat mu vinný sklípek z našeho pohledu už alkohol může tedy vínno v přiměřené míře. Ukázat mu klasická česká jídla tedy žadné KFC a Mcdonald
. Co by ho ještě mohlo zajímat , je to težší než se to zdá.
Pěkné město je také třeba Znojmo (renesanční architektura, rozsáhlé podzemí), dále třeba Mikulov (když už budete na té Pálavě), můžete mu ukázat i kounický klášter Rosa coeli (polozřícený) - ten je opravdu moc krásný, vstupné pro studenty 15 Kč (nedávno jsem tam byla ). Ze vzdálenějších moravských měst (a míst) jsou nádherné i Telč, Olomouc, Kroměříž či hrad Pernštejn.
Pokud byste měli víc času (a zajímáte se o přírodu) můžete se podívat do národního parku Podyjí (je tam i krásný hrad Bítov) nebo na Pouzdřanskou step.
doplněno 15.07.13 11:35:Líbilo se mi také ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm, ale to už je od Brna poněkud dál.
doplněno 15.07.13 12:42:Kousek od Telče jsou také Slavonice, což je opravdová perla jihočeské architektury
Vezmi jej třeba i do Krasu - zajímat by jej (kromě ´klasiky´ Sloup-Šošůvka, Punkevky, Kateřina a Balcarka) mohl třeba i Vejpustek (česká ´ToraBora´), kousek jsou Křtiny.
A do Prahy určitě.
doplněno 15.07.13 13:15: Jen doplním Ildiko - kousek od Slavonic (vlastně téměř na jejich okraji) je zajímavý ´areál´ pevnostních opevnění - to by kluka mohlo zajímat taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.