Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Jen tak hypoteticky co hrozí za nastříkání nápisu ,, smrt ksčm,,
někdo to nastříkal kousek od nás na plot. Doma se o tom strhla menší diskuze.
Nápis má asi 1 x 2m2
Co si o tom myslíte?
Dobrý den, určité vyjádření názoru, se kterým by se dalo i souhlasit, ale s formou a realizací nápisu barvou už ne. Je to poškození cizího majetku. Já bydlím u školy a tak občas řeším jen ony klasické kosočtverce, ale jenom křídou a to jde dolů celkem dobře. Zdravím!
doplněno 13.07.13 23:13:david63 - teď jsem si všiml, že Vy ten kosočtverec máte také v oblibě (viz Váš avatar - smajlík).
doplněno 13.07.13 23:22:david63 - ono je to snad logo skupiny Tři sestry.
doplněno 13.07.13 23:43:david63 - svým způsobem je to logo geniální. Nebo genitální?
Listina základních práv a svobod
Hlava první
Článek 3
(1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.
Domnívá se někdo, že porušení tohoto, nepostihuje trestní zákon? Opravdu si to myslíte?
Mě se velice líbila reakce jednoho učitele na škole , žák začal vytahovat že má práva už nevím na co , učitel si před něj stoupl pleskl se školním řádem o lavici a řekl čti "práva žáka .." papír mu vytrhl a otočil a řekl čti "žák má povinnosti" kolik je tam řádku? víc nebo míň než na první straně? "no víc" tak vidíš ty máš hlavně povinnosti které doplňuje pár práv které nemůžeš využít a tak to je i v životě. Trefil to naprosto přesně
Jedna věc je "poškozování soukromého majetku" za to by hrozila pokuta , uvedení místa do původního stavu asi přemalovat nebo ředidlem vyčistit , horší by mohlo být to že jde o "pokus o zastrašení" tedy přesněji to slovo smrt , zabít a podobná jde vlastně o určitý způsob zastrašování a výhružek a za to hrozí i vězení či co by bylo horší veřejná omluva na stranu poškozeného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.