Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit. Před necelým měsícem mi manžel řekl, že se chce rozvést. Než dojde k rozvodu nechce společné bydlení. Slíbil, že si najde nové bydlení a byt ve kterém bydlíme nechá mě a dětem. Byt je v jeho vlastnictví. Teď otočil a chce abych se odstěhovala s dětmi já. Dá mi prý to, co jsme našetřili během našeho osmiletého manželství. Na nové bydlení to ale nestačí, potřebuji ještě jednou tolik. Jsem v domácnosti, máme dvě děti. Na tom, že budu doma než bude synovi 8 jsme se dohodli, teď mi to vyčítá.
Chtěla bych se zeptat, jestli je možnost aby mě i dětem zajistil nové bydlení.
Děkuji za odpovědi
Jestli takhle mění názor, bude v tom jiná, tedy já bych v tuhle chvíli brala vše, co lze. Vzala bych ty peníze a byt si pronajala, nemusíte ho hned vlastnit. Také bych si vzala, vše, co je dětí nebo potřeebuji kpéči o děti - tedy i lednici, pračku a pod...
Zní to možná blbě ale ted bych se starala hlavně o ně. Manžel může za měsíc zas otočit a nedet nic, nebo půl apod... Vyrovnávání majetku po rozvodu čestné nikdy není.
Opravdu bych neřešila co on... může chce a pod, řešila bych jen sebe a děti.
původně to byl družstevní byt, který mu koupili rodiče. On zaplatil určitou částku když se převáděl do vlastnictví.
doplněno 13.07.13 16:02:Byl jeho už před uzavřením manželství.
Tak to je fakt jeho. Na to jste měla myslet po svatbě že to tak jednou může dopadnout. Ale teď už je pozdě. Prostě to táhněte dál a dál a hledejte bydlení. Na ulici s dětmi vás hned tak někdo nevyhodí.
Ono je to těžké, málokdo před svatbou počítá s tím, zařídit se v případě rozvodu. Bylo by to i divné, domlouvat se se svým budoucím manželem, jak se rozdělit v případě rozvodu.
Tady opravdu záleží na tom, jak se zachová manžel. Samozřejmě, vyhodit na ulici není jen tak, ale pokud je dostatečně vynalézavý, dokáže vám ze života udělat peklo.
Nedá se to třeba řešit s vašimi rodiči? Je to nouzové, ale snad...
Myslete na svou budoucnost s dětmi , berte co nyní nabízí- pokud stále mění názor - můžete z toho vyjít nakonec hůř než si myslíte / nyní se vám to zdá málo, může však být ještě míň .
Osobně bych si pronajala byt i třeba menší do začátku a hlavně měla jistotu že něco mám .Přesně jak píše nade mnou vezměte si věci co nezbytně potřebujete pro děti ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.