Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zajímavé exkurze v Čechách

Od: wydra® odpovědí: 9 změna:

Mám sedmiletého vnoučka a když jsem s ním, musím pro něj mít připravenou i nějakou jinou zábavu než je počítač. Před časem jsem vymyslela na léto sklárnu a čokoládovnu. A tak jsem byli zatím v malinké sklárně v Nenačovicích, ve svíčkárně v Šestajovicích, v dolech Solvayových . Snad budou mít v srpnu otevřenou pro veřejnost čokoládovnu v Krásné Lípě.

A tak vás prosím, kdo máte nějakou zkušenost, nápad, nebo ve svém okolí zajímavý provoz nebo továrnu, kam je přístup, fejte mi tip. Nemám problém si další vykorespondovat a kamkoliv doject.

Malému se to líbí a mně také :)

Děkuji za jakýkoliv podnět, zkušenost, radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asiasi*
hodnocení

2x

Co třeba - exkurze do výroby vánočních ozdob ve Dvoře Králové, potom návštěva ZOO, exkurze do sklářských dílen Železný Brod + návštěva sklářské školy, farma Košík, mini ZOO Chleby, záchranná stanice zvířat Pátek u Poděbrad - vše na okr. Nymburk, exkurze minimlékárna a výrobna pralinek - farma rodiny Kejklíčkových Hradec Králové, exkurze na kozí farmě v Ratibořicích u Jaroměřic nad Rokytnou - výroba sýrů nějaká venkovská farma i s možností vlastnoruční výroby sýru je i na okr. Chrudim ...

doplněno 13.07.13 13:23:

ještě chci dodat, že v některých případech je možné se přidat k nějaké objednané skupině, ale to vám sdělí po dotazu na místě, které budete chtít navštívit. Exkurze je také možná třeba u výrobce cigaret v Kutné Hoře /nevím, zda také pro děti/

hodnocení

Uzasne, je z ceho vybrat, moc se mi libi vanocni ozdoby a minimlekarna s pralinkama a syrarna. Urcite vyuzijem! Dobry napad sem polozit dotaz, díky moc!

bonie*
hodnocení

2x

Měděnec v Krušných horách -

stola-zeme-zaslibena-medn/...
udělala bych z toho dvoudenní výlet, spojenýs koupáním v Marienbergu -

aquamarien.de/...

doplněno 13.07.13 13:47:

pak ještě vím o:
cez.cz/...
v textu je zmínka o Želině, ta stojí za to

byla jsme se synem v Temelíně v tom jjich info zámečku a také to bylo moc pěkné. To bych spojila s vodní elektrárnou v Písku.

hodnocení

Medenec a Temelin bych asi pro maleho az tak za rok, ale to koupani v Marienbergu bude mit jiste uspech. Aquaparky jsou velice oblibene. ovsem babicka musi jezdit taky! nekdy si pripadam, ze neni dospela osoba doprovod ditete, ale dite doprovod duchydkyne, na kterou by asi volali Chocholouska! Zadnou takovou bábu jsem jeste na toboganech nezaznamenala! :)

Take dekuji! :)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Třeba u nás v Dubí je porcelánka, která vyrábí tradiční cibulák.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a určitě si tam něco vyberete. Akce jsou tam všech typů a po celé republice. Zdravím!

kudyznudy.cz/...

mil®
hodnocení

0x

Dost často jsem jezdil sem: botanicus.cz/...

hodnocení

0x

Já jsem byla a zase se chystám s vnoučkem na nádraží. Jsou tam úžasné vlaky. A jeli jsme na jinou zastávku vlakem. Zážitek veliký. ;) Poklikám a pohledám, jak se dá dopravit na letiště a kdy tam něco přistává.;) Také plánuji koně v hřebčíně a vyhlídkovou věž Nové radnice. Od pondělka mám týden malého, čerstvého absolventa 1.třídy ZŠ Těším se. :)

hodnocení

Dekuji za krasnou a milou odpoved, stejne jako za ty predesla. Vlakem jezdi od malinka, nadrazi uz nedrzej. letel nekolikrat letadlem, vida je hodne casto a dost zblizka.Na kone chodi uz dva roky ze zdravotnich duvodu a vez je za nami take. Ted jsme byli na www.vikyre.cz to zase doporucim ja.

Mydla neberou, zkusim porcelanku jak to tam vypada s exkurzema.

Na Morave je cokoladovna, je to daleko. Ale snad vyjde v srpnu alespon ta Krasna Lipa.

Treba se tu jeste nekdo objevi s nejakym napadem? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]