Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Struktura lékařské zprávy pro potřeby trestní

Od: marta2013 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Věděl byste někdo jak má vypadat řádná lékařská zpráva předložená v trestním řízení? Domnívám se, že to, co se mi dostalo do ruky, si dotyčný nechal vystavit od doktora za úplatu, aby "dokázal", že je nemocný a nebyl potrestán - ale nevím, jak to mám dokázat.

Děkuji.

Marta

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nemusí třeba takovou zprávu vystavovat akreditovaný soudní znalec?

Možná ne, ale asi si můžete vyžádat (a zaplatit) nezávislý posudek Ale to si jen myslím, někdo poradí lépe.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Pokud se domnivate ze dotycny si nechal vystavit zpravu za uplatu, podejte trestni oznameni jak na dotycneho, tak pacienta. Dale se obratte na ceskou lekarskou komoru. Pokud se ale jen domnivate, budete z toho mit potize pouze a jen vy.

marta201

Nejsem lékař, tak se můžu jenom domnívat :( Kdyych tvrdila, že to tak je, tak se vystavuju trestnímu oznámení za pomluvu, ne?

V té zprávě je teď napsáno, že ten člověk je registrován v takovém a takovém (psychiatrickém) zařízení od toho a toho dne a má takovou a takovou diagnózu. Pak jsou tam informace o pacientovi, jeho pojišťovně, o lékaři a o tom zařízení. Žádné informaace o tom, jaká vyšetření a testy pacient podstoupil, jak byl diagnostikován, kdy, jakou má medikaci, jestli vůbec nějaké léky bere, jakou jinou léčebnou kúru podstupuje, jak dlouho, jaký je průběh a výsledky léčení (léčí se údajně už 3 roky), jestli má nějaké trvalé zdravotní následky atd. Tohle všechno bych jako laik v lékařské zprávě očekávala. Právník byl zděšen, vyšetřovatel nad tím pokrčil ramenymi, řekl, že sice lékařská zpráva obvykle vypadá jinak, ale toto je vyjádření od lékaře a hotovo. Proto bych chtěla vědět, jak taková zpráva normálně vypadá, abych se mohla o něco opřít než budu podávat trestní oznámení.

jh*

Teda Vy umíte kousky. Dostat se k cizí lékařské zprávě? A ještě se Vám nelíbí? Právník byl zděšen? A neměl náhodou na Vás podat trestní oznámení, že porušujete lékařské tajemství?

marta2013

Já jsem se k ní nedostala, tu zprávu dobrovolně předložila protistrana. Já k ní mám přístup (přes právníka) jako ke všem ostatním předloženým materiálům. Na tom není nic protiprávního.

iz*
hodnocení

0x

Marto, lékařská zpráva je něco jiného, než potvrzení/zpráva pro trestní řízení. Podle mne naopak nemá medikace ani jaká vyšetření dotyčný podstoupil, ... apod. ve zprávě (uvědomte si, kolik lidí by k těmto údajům mělo přístup!) pro TŘ co dělat.

Jde-li Vám o znalecký posudek nezávislého soudního znalce, navrhněte, aby si jej vyžádal vyšetřovatel. Ale ani v něm byste s výjimkou vyšetření pro vypracování posudku neměla další vyšetření ani medikaci najít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]