Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď v době nemoci

Od: vj* odpovědí: 2 změna:

Zajímalo by mne,zda je možné dát výpověď v době nemoci,i když pracovní smlouva byla uzavřena na dobu určitou.Prodlužuje se pracovní smlouva o dny nemoci? V tomto případě se jednalo o dopravní nehodu,ve které se téměř měsíc nevědělo,zda syn boj o život vyhraje. Smlouva byla do konce ledna 2009.Nehoda se stala 26.8.2008.Syn je stále v pracovní neschopnosti a bude mít vážné ,trvalé následky. Nehodu nezavinil, viník již byl pravomocně odsouzen za těžké ublížení na zdraví.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

2x

Dobrý den.

Pokud Váš syn měl PP se smlouvou na dobu určitou a pokud nepodepsal žádný dodatek o prodloužení smlouvy,tak PP zanikl 31.1.2009 jak bylo smluveno.Samozřejmě,že nadále je Vašemu synovi vyplácena nemocenská až do skončení nemoci.PP se o dobu nemoci neprodlužuje.Je zcela bezpředmětné z jakého důvodu syn onemocněl.

Věřím,že Vám není do zpěvu,viník způsobil nemalé problémy v životě Vašeho syna.Já jsem na tom podobně ,měla jsem PP také na dobu určitou do 31.1, a prodloužili mi ji jen o měsíc,teď už mi ji neprodlouží,jsem doma na 60% a od 1.3 .jdu na ÚP ,kde jsem v životě nebyla,prostě není práce.Takže chci říct,že možná i kdyby byl syn úplně zdráv,tak to mohlo dopadnout úplně stejně. Zkuste se na to dívat trochu pozitivněji,prostě,že měl štěstí v neštěstí ,přežil,zotavuje se.Krize se snad přežene a bude zase dobře,věřme tomu (co jiného nám zbývá*nevi*).Zdravím a synovi přeji brzké uzdravení.:) Lenka

vj*
hodnocení

Děkuji paní Lence za povzbuzení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]