Nejste přihlášen/a.
Dneska mi prisli pokyny k dovolene v recku letime na Rhodos na 8 dni a docetl sem se silenosti. odlet je az v 8 vecer,takze do hotelu se dostanem zhruba kolem 1 hodiny rano. v hotelu nas ubytuji ve 12 odpoledne,takze budem jako x hodin bezdomovci?,kde se mame vyspat? pak kdyz nas ubytuji budem spat dalsi pul dne v haji. a pri odjezdu to same prej nas vykopnou v 10 rano a letadlo leti zase vecer. takze pobyt ma 6 dni cisteho casu? to je bezne u vsech zajezdu? ja si teda nepamatuju,ze kdyz jsme jeli do chorvatska,spanelska nebo italie,ze bychom tak trpeli. tesil sem se a hodne podle recenzi,ale ted ma chut to zrusit,protoze davat tolik tisic za 6 dni je nehorazne
Ano, doporučuju to zrušit. Bude to lepší pro vás i pro perzonál, který by se o vás staral
Ale vážně: letadla létají ve dne v noci, ale hotel musí udělat check-out předchozího hosta, uklidit pokoj a pak teprve check-in následujícího hosta. A pokud přiletíte v "nevhodnou" dobu, tak holt těch pár hodin prodřímete v křesle v recepci. Taky se v té recepci můžete ráno domluvit, že jim tam necháte zavazadla, zajdete si poránu na pláž (to tam bývá krásně a prázdno) a vrátíte se až v to poledne se ubytovat. Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Totéž při odchodu - v deset opustíme pokoj, bágly necháme u slečny v recepci a klidně si užijeme poslední den na pláži. Vždycky je potřeba hledat řešení, ne problémy...
Na Rhodosu doporučuju si půjčit auto a projezdit si ho - je to nádherný ostrov. A pokud máte hotel v severovýchodní části, ta je docela rušná, když si zajedete jinam, budete mít víc klidu. Nejlepší pláž je na jižním cípu (ale taky nejlidnatější). Dobrý je najít si něco zastrčenýho mezi Lindosem a Gennadi (pokud máte raději klid).
pri odjezdu to je jasne s tim se neda nic delat,ale tady jde o prijezd.11 hodin cekat v kresle? a je to tam tak presne napsano ubytovani je az dalsi den ve 12 coz je logicke,ale proc planuji tak debilne lety? na nic nas neupozornili predem! nerekli kdy letadla litaji ja s ena to plat,protoze sme chtel vedet jakou smenu si musim zaridit.
Lety plánují tak debilně, protože v tuto dobu pravidelné linky neodlétají, letiště je méně vytížené a odbavení levnější. A prozradím ještě tajemství - i když máte naplánován odlet na určitou hodinu, může se klidně stát, že poletíte o několik hodin později nebo i dříve. Holt to není pravidelná linka, ale charterový let...
Vim no,ale lepsi by bylo asi pozdeji odlet je pred 20tou hodinou.let 2:50 a od letiste do hotelu 45 minut.
Je to nepříjemné, ale ne neobvyklé. To jsou informace, které jste si mohl zjistit před zaplacením zájezdu. Do žádného hotelu vás nepustí ráno neboť vy si platíte za NOC a ráno jsou tam ještě ubytovaní hosté před vámi. Že opouštíte hotel v 10.00 hodin dopoledne je zcela běžné a nutné neboť zase od 12.00 hodin po vás nastupují další hosté. A 2 hodiny na přípravu a úklid všech pokojů je minimální potřebný čas. Nevím co je na tom nepochopitelné.
Já vám nevím... na rhodosu je o hodinu víc jak tady Neznám ani pojem 12 odpoledne
To spíš odpovídá půlnoci. a po půlnoci... tedy po 12 odpoledne (pokud by šlo o chybný překlad) by to už sedělo
Také se mi nezdá, že by pokoje byly připravené za dvě hodiny, snad nikde jsem nebyla ubytovaná před 14:00 místního času. Po této hodině kdykoli i když jsme přilétli třeba ve 4 ráno.
Teda tak debilní dovolenou bych si nechtěla obstarat. Měl jste se na vše zeptat než jste zaplatil, protože jestli Vám napsali, že Vás ubytují až druhý den v poledne, tak je to opravdu hodně zkrácená dovolená za drahé peníze. Jsem již po dovolené, ubytovali nás hned po příletu v 10 hodin ráno a v den odletu byl pokoj do 12 hod.
Vy si opravdu myslíte, že když si kupujete několik měsíců dopředu zájezd, VÍTE, kdy poletíte? Asi těžko... Pracovala jsem v CK a informace pro klienty chodily cca týden dopředu.
ale ja to pisu jasne. prilet bude kolem 23 hodiny prijezd do hotelu kolem 1 rano a ubytovani az ve 12:00 pokud je vyhodi jak bylo receno i napsano v podkladech v 10:00 do te doby nemame kde spat. a kdyz dostanem pokoj odpoledne tak pujdme 8 hodin spat? a den v prdeli. to mi fakt nedoslo. jsou vychcani jak prase. dat za takovy pobyt puvodne pripravenych 20 tis za osobu tka to rusim bez vahani.
nastesti je tam vyhodne to,ze pristylka je o 5 tis levnejsi
Ještě vůbec netušíte, jak to dopadne, a už několik dní prožíváte a ještě prožívat budete s plnou hlavou problémů. Třeba ve vaší destinaci propukne občanská válka a nikam nepoletíte. Třeba to letadlo zmeškáte. Nebo s vámi spadne. Jsou desítky způsobů jak to může dopadnout, a vy tu pořád melete, jak se nevyspíte. To vás jedna rozsekaná noc tak rozhodí? No tak půjdete v noci na pláž, sice se neopálíte, ale voda bude nádherná (zažil jsem to při jedné poznávačce v Turecku, zastávka u moře po půlnoci, skvělý zážitek, při plavání jste netušili kde končí moře a začíná vesmír...). Když chcete dovču prospat, proč nezůstanete doma? A nedejbože kdybyste dostal jiný hotel nebo kdyby tam nedávali k obědu vepřovou se šesti, to byste asi vůbec nerozchodil, kverulante.
Omlouvám se za poněkud emotivní reakci, ale holt někdo má tu sklenici do půlky plnou, jiný bohužel poloprázdnou...
Jethro .
Ano, správně počítáte, že nebudete mít úplně pěkný první (a také poslední) den dovolené. Jenže ono to jak je skoro vždycky, když se někam cestuje s cestovní kanceláří.
Stačí dát za vzor obyčejné autobusové zájezdy, kdy nastoupíte ve 20 hodin večer a při návratu vás vysadí v 5 nebo 6 ráno. A je to tak, oba tahle "kraťoučeké" dny se do celkového pobytu, respektive služeb cestovky, započítávají.
Píšete, že hotel má dobré reference. Tak vám jistě uvolní nějakou společenskou místnost, kde se opravdu v křesle dá nějak proklimbat. A věřte, že když přijdete k recepci s úsměvem, postarají se opravdu dobře a budou milí po celý pobyt. Ke kverulantům budou také milí, ale už ostražití a rezervovaní. Jeden den bez plnohodnotného spánku nic neznamená. Část dopoledne pak můžete proklimbat už někde venku.
Je pravda, že to s příjezdem a ubytováním není ideální, ale u zájezdů s cestovkou nemůžete čekat, že bude ideální úplně všechno.
Tohle je ale běžně známá praxe a není na tom nic k divení. Do doby zájezdu se počítá i cesta. Pokud letíte pozdě večer tam a brzo ráno zpět, tak máte 2 dny pryč, protože doba se udává za každý kalendářní den. Naštěstí dovolenou si můžete udělat i podle svých představ a naplánovat si i vhodně přelety...
tak jsme napsal dotaz a bylo mi odpovezeno:
Dobrý den, ubytováni jste ihned po příjezdu do hotelu, neboť termín ubytování začíná již v den odletu.
Svoz je za cenu 290 Kč / osoba/ 1 cesta, tedy na osobu transfer tam i zpět činí 580Kč
takze snad to dodrzi timpadem nemam vyhrad.
Mám podobnou zkušenost. Letadlo mělo odlítat v 19.00 hod. Mělo zpoždění a letělo ve 23.15 hod. Na hotel jsme se dostali v 5.30. Naštěstí nás hned ubytovali. Přesto si cestovka účtovala celý den i noc . Poslední den jsme museli vypadnout z pokoje do 10.00 a odjezd na letiště byl až v 19.00 . Měli jsme all in, ale ten poslední den jsme jej mohli využít právě jen do těch 10.00 což nám cestovka taky neoznámila, ale opět si ten poslední den účtovala. Taky to bylo Řecko. Teď už se raději na vše ptám předem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.