Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám 2 letitá stavebka u Modré pyramidy, čistě jako spoření, úvěr neplánuju, a nyní mě uhání jedna jejich prodejkyně s nějakou akcí Prodloužení Plus, abych na to rychle přešel, že tato akce končí a "zítra bude pozdě".
Co jsem pochopil, akce znamená dodatek ke smlouvě, který by garantoval úrok 3% a prodloužení smlouvy na 3 či 6let.
Bohužel stavebko jde celkem mimo mě, ke konci roku tam na to jedno plácnu nějaký peníz, abych nepřišel o státní podporu, ale z hlavy podmínky co mám nevím. Podle všeho se tahle stav.spořitelna chystá moje staré (a výhodné) podmínky nějak zkrouhnout, takže velkoryse plánuje přejít na horší dobrovolně. Jinak prý chystají snížení úroků jednostranným úkonem z jejich strany či co.
Zítra tam asi zajdu, ne k té makléřece, ale přímo na pobočku co mám kousek tady od sebe se na to poptat, ale jestli víte něco o tom vy, uvítal bych předem nějakou radu co můžou a co ne, resp. nemáte-li přímo někdo zkušenosti s touto akcí.
Předem díky za info
Zajděte se na to zeptat a nechte si to přesně vysvětlit, všechny pojmy, aspoň budete v obraze. Před nějakým časem (asi 3 roky? nevím) měla Modrá pyramida akci, že bez poplatku navyšovala cílovou částku a prodlužovala smlouvu o další roky. Měli jsme dávno založená stavebka a pomalu jsme se k cílovám částkám blížili. Peníze jsme zatím nepotřebovali, ani jsme neměli představu, kam bychom je vrtli, kdybychom museli spoření ukončit - když totiž přespoříte cílovou částku, přijdete o státní příspěvky (řečeno zhruba). Nadšení jsme si navýšili cílové částky a necháváme stavebka ležet. Úroky a státní příspěvek nám akorát tak každý rok stačí na to, aby vznikl nárok na další státní příspěvek. Mně připadá MP seriózní. 3% úrok není nikde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.