Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělávám práci - nic za to nedostanu

Od: frame* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, kamarád po mě chtěl jestli bych pro něho neměl nějakou brigádu. OK - zrovna jsem nestíhal tak jsem mu dal něco vypracovat na PC. Byla to práce tak na 1 až 1-5 dne. On to dělal 3 dny (Budíž - dělal to poprvé). Zeptal jsem se kolik za to chce a on si řekl nesmyslně moc (víc než zákazník zaplatí). Takže mu to chci vysvětlit, že mu tolik dát nemohu, že reálná cena za jeho práci je čtvrtinová, ale že mu mohu nabídnout polovinu s tím, že příště už nemůžeme za těchto finančních podmínek spolupracovat nebo si musíme cenu stanovit dopředu. No dobrá - mé náklady jsou přesně rovny obratu - tedy nemám žádný zisk. Bohužel už druhý den sedím u PC a jeho práci předělávám - jsou tam takové chyby že z toho úplně vyšiluji - řvu a vztekám se. Kdybych to celé udělal od začátku sám - zabralo by mi to méně práce než teď a bylo by to kvalitnější. Jsem z toho už opravdu pěkně naštvaný - dva dny sedím u PC - utíká mi jiná práce a navíc za toto nedostanu ani zaplaceno. (Celé jsem mu to dal zpracovat, protože jsem nestíhal a teď jsem ještě ve větších skluzech, bojím se, že na mě zákazníci budou naštvaní)

Jak se mám ke kamarádovi zachovat, nechci abychom se kvůli tomu pohádali a naše vztahy tak byly narušeny? Setkali jste se s něčím podobným?

doplněno 11.07.13 09:27:

...práce na 1 - 1,5 dne...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

"Dobré účty dělají dobré přátele".

Já bych kamarádovi na rovinu řekla, co udělal chybně, ukázala bych mu, co jsem po něm musela předělat, předvedla bych mu, jak to mělo být správně.

A požádala bych jej, aby svůj názor na výši odměny za odvedenou "práci" přehodnotil (práci nemůže měřit pouze časem, ale musí v potaz i kvalitu).

Je-li to opravdu kamarád, pochopí Vás a společně můžete najít nějaký kompromis. Není potřeba se hádat a kvůli nevyřčeným výčitkám (ty by ve Vás zůstaly) ztratit kamaráda.

doplněno 11.07.13 21:45:

Případně bych mu vyčíslila, nač mne celkově jeho nekvalitní práce přišla. Pomůže to i kamarádovi - uvědomí si, že by práce měla k něčemu vypadat.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ber to jako poučení, zvlášť když máš možnost to příště ovlivnit. Denně na úkor své práce předělávám práci po někom, kdo za ni dostal zaplaceno, takže moc dobře vím, co času, sil a nervů to obnáší. Nikdo jiný neudělá tvoji práci podle tvých představ a potřeb. Z toho vycházej.

hodnocení

0x

S tímhle už asi moc nenaděláte. Pro příště: nejdřív si ověřit schopnost toho, komu práci svěřuji a hlavně - cenu domluvit předem. Je jedno, jestli se jedná o práci na PC, nebo třeba přeložení parket.

bonie*
hodnocení

0x

nejen cenu předem ale i kvalitu, za zmetky berou prachy všude ;)

hodnocení

0x

Mas cas napsat sem tenhle dotaz, takze tak zle zase asi neni.

A jak se zachovat ke kamaradovi? Otestoval si ho, zjistil si, ze pro Tvoji praci je nevyhovujici a tak mu uz ji priste nedas. Vyrizeno.

frame*
hodnocení

Už to mám hotový - teď teprve mám čas na vyrovnání s kamarádem. Tak to řeším.

Tak pokud je to skutecne tvuj kamarad a udelas si na nej cas, tak si s nim treba k te praci sedni a prober s nim, co udelal spatne, jak to mel udelat spravne, rekni mu, jak se veci maji a ze mu za takovou praci skutecne nemuzes zaplatit, resp. ze mu zaplatis pouze pomernou cast, kterou si po nem nemusel predelavat.

hodnocení

0x

Potvrzeno poučení: Nejhorší kšeft je s kamarádama a s rodinou. *hej*

hodnocení

0x

Ahoj. Berte to jako ponaučení do budoucna. Za chyby se platí a tahle byla Vaše. Měl jste důvěru, dal kamarádovi příležitost a on se prostě neosvědčil. I když špatně, ale práci Vám udělal...Jak se zachováte, je jen na Vás...Já bych mu to řekla na rovinu, že to nebyl dobrý nápad, že jste vaši spolupráci nedomyslel a přecenil ji, protože výsledek pro Vás nedopadl dobře.

doplněno 13.07.13 11:11:

Předpokládám, že kamarád neodvedl práci špatně úmyslně. Pokud nad ní seděl tři dny, může si myslet, že ji dělal poctivě...Vy víte, že ji udělal špatně, ale on to něvěděl. Proč by to úmyslně dělal a trávit nad tímtolik času? Je třeba se na to dívat z obou stran. Sednout si, vysvětlit si to a dohodnout se na nějakém kamarádském kompromisu alespoň za snahu...Aby to vaše kamarádství nepoškodilo. Chybu může udělat každý, důležité je, poučit se z ní pro příště. Jen můj názor.

hodnocení

0x

proc kamarad nestoji primo u vas, kdyz to predelavate? Proc mu neukazete fakturu za praci? Mel ste si nahrat aspon praci na desktopu, vse, co ste musel opravovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]