Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Délka dovolené

Od: lakepuba* odpovědí: 2 změna:

Prosím,pracuji na zkrácený úvazek 80h měsíčně a na výpl.pásce mám,že mohu čerpat 23,5 dne dovolené.Je to tak správně?přijde mi to nějak hodně nebo ne?děkuji za radu lakepuba :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Záleží na tom, jaká je u Vašeho zaměstnavatele roční výměra dovolené.

Všichni zaměstnanci, kteří pro zaměstnavatele pracují od 1. ledna do 31. prosince stejného roku, mají nárok na stejnou výměru dovolené.

Zaměstnancům, kteří pracují na zkrácený úvazek však bude náležet náhrada mzdy za dovolenou ve výši odpovídající sjednanému úvazku.

___ K posouzení, zda je 23,5 dne dovolené v pořádku, bohužel neuvádíte dostatek informací.

doplněno 11.07.13 21:24:

Poměrná část dovolené

z roční výměry 25 dnů: 11 dvanáctin - 23 dny 10 dvanáctin - 21 dnů

z roční výměry 40 dnů: 7 dvanáctin - 23,5 dne

___ Já to odhaduji spíše na vyčerpání části dovolené nebo na přičtení zbytku loňské dovolené k letošnímu nároku.

(Dokud tazatel nedoplní informace, půjde jenom o dohady.)

hodnocení

0x

Možná, že je to poměrná část z ročního nároku 25 dní a Vy nepracujete u zaměstnavatele od 1.1., ale od pozdějšího data.

80 hodin měsíčně je přibližně polovina běžné pracovní doby. Pokud budete čerpat 1 den dovolené, zaplatí Vám zaměstnavatel náhradu za přibližně 4 hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]