Nejste přihlášen/a.
Když pojedu do Bulharska domluvím se líp anglicky nebo rusky? (ruština je podobná bulharštině)
Obecně určitě lépe rusky - a dávej si pozor na přikyvování a vrtění hlavou - má opačný význam, než kdekoli jinde...
doplněno 09.07.13 19:14: Wamp - v Česku bych váhal, zda je k domluvě lepší ruština nebo angličtina...
mowla: v Česku bych neváhal - mladší generace rusky neumí a starší má k Rusákům většinou zakořeněný odpor.
V Turecku jsem se anglicky domluvil v kdejaké zapadlé vesnici, a když jsem měl onehdy doma polskou návštěvu, tak jsme si různá jazyková nedorozumění vysvětlovali taky anglicky. Ať už se nám to líbí nebo nelíbí, angličtina se stala celosvětovým dorozumívacím standardem. Takže bych ji zkusil i v tom Bulharsku, přinejmenším v turistických oblastech.
To je jako kdyby jsi se zeptal,zda se domluvíš v Čechách lépe česky nebo anglicky.V bulharsku zcela jistě bulharsky
Souhlasím,že v turistických oblastech anglickyMoc jsem se unáhlila
Ale,jinak jasně rusky,nebo chcete-li bulharsky.
Bulharština je hodně podobná ruštině. Prostě takový slovanský jazyk. Seznámila jsem se na pláži s bezva bulharskou paní - důchodkyní z Plovdivu. Za pár dní jsme si docela rozumněly, i když jsme občas něco musely opakovat. Paní vyprávěla o životě bulharských důchodců, /nic moc/ ještě že prý má zastrachovku /pojistku/. Také jsem si pro jistotu zapamatovala slovo razstrojstvo - průjem. Co kdyby? Naštěstí jsem ho nemusela použít. Jinak, jak už rádci psali - když Bulhar souhlasí, vrtí hlavou /ANO/, když nesouhlasí, kýve hlavou /NE/. To mi zpočátku dělalo problémy. Tak hezkou dovolenou! Jaga.
Kývání hlavou zepředu dozadu, je ne. Kývání, ze strany na stranu je ano. Bulhaři hlavou nevrtí. To jsou krásné vyhlídky! Závidím vám! Horký písek, veliké vlny, ve kterých se úžasně dělají blbosti. Některou podplavat, některou přeplavat, na některé se svézt. Krááása! Horké, šťavnaté broskve. Kterých se člověk nají, napije a ještě umyje. Melouny, nektarinky. Hrozno už také asi bude. Aaach! Krása! :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.