Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak to funguje když se po vysoké škole přihlásím na úřad práce? dostanu každý měsíc od státu nějaké peníze nebo ne? děkuji za odpověď
Zdravím. Funguje to tak, že pokud se zaevidujete na ÚP, bude tento za Vás každý měsíc hradit zdravotní pojištění, které je povinné a jinak byste si ho musela hradit sama (1080,- Kč/měs.). Na podporu v nězaměstnanosti mít nárok nebudete. Jinak pokud žijete ve společné domácnosti s rodiči, pro přiznání soc. dávek se posuzují dohromady příjmy všech členů domácnosti dohromady. Takže je pravděpodobné , že na žádné dávky nedosáhnete.
doplněno 06.07.13 14:36:Na podporu v nezaměstnanosti byste nárok měla, jestli-že jste za poslední 2 roky získala alespoň 12 měsíců důchodového pojištění. Jinak viz. práva a povinnosti uchazeče o zaměstnání:
Musíte mít odpracováno nějaké množství hodin. V době, kdy jsem já byl na pracáku dva měsíce, jelikož jsem čekal na vyjádření zaměstnavatele, tak jsem dokladoval brigády, které jsem dělal na střední škole, nakonec jsem dostal cca 2.358,-Kč, ze kterých jsem měl mimo jiné velkou radost. Hlavně jsem tam byl kvůli sociálnímu a zdravotnímu pojištění. Zaměstnavatel se pak vyjádříl a nyní si mohu dovolit zaplatit nájem, jídlo, benzín a i si koupit něco méně důležitého .
Takže choďte na brigády a doklady si schovávejte. Mě prád hodin chybělo, málem jsem nedostal nic. Pak naštěstí pani z pracáku zjistila, že chybějící hodiny mi platila firma pro kterou jsem asi dělal přes jinou firmu někde v Plzni.
Hlavní byl výsledek.
Spíše bych se pozastavil nad tím, jestli není smutné a irelevantní, aby člověk, který šel studovat vysokou školu, aby se měl lépe, než lidé bez vzdělání či s výučákem nebo maturitou, tak skončí na prácáku tak jako tak? Ale to je zas otázka do jiné diskuse.
A máte to, kapka to jako vždy napsala přesně a tak dávám bod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.