Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvod návštěvy psychologa

Od: fretka323* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

je tomu několik let co mně rodiče pravidelně braly k psychologovi. Vzpomenu si na to pokaždé když slyším slovo psycholog. Jenže vůbec nevím proč jsem tam chodil. Pokaždé když se je na to zeptám tak se z toho něák vykroutí.

Moje otázka je jestli jde něák zjistit proč jsem tammusel chodit. Třeba jestli jsou doma něáké papíry nebo třeba něco jiného prostě potřebuji zjistit proč jsem tam chodil. Možná pomůže když napíšu že jsem tam dělal věci jako IQ test nebo přirivnání členů moji rodiny k něákým zvířatům. Ví někdo jak to zjistit?

Předem děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nicnevi*
hodnocení

1x

Pokuste se zajít za samotným psychologem, pokud víte jeho jméno. Měl by mít vaší složku, nebo by vám mohl říct, proč jste tam chodil.

fretka323*
hodnocení

Průser je v tom že já vím jen to že je někde v karviné, a to se ještě pokuď vím mněl někam stěhovat. A není možné že rodiče od něj destaly něáké papíry nebo něco?

pohanka*
hodnocení

0x

Co pohovořit s každým zvlášť, tak, aby o tom nevěděli a nemohli se domluvit. Takže když je některý mimo dosah toho druhého. Vzít to vážně, že se chcete starat dobře o svoje nejen tělesné, ale i duševní zdraví. Nechcete být v budoucnu třeba nemile překvapen. Nebo budete chtít založit rodinu, takže máte PRÁVO vědět vše o svém zdraví. Je ale též možné, že se nejednalo o nic vážného, jenom rodiče měli velké oči a byli zbytečně úzkostliví. Též se mohlo jednat o ně, tedy myslím tu variantu, že se chtěli rozejít a nechtěli Vám způsobit nějaké trauma z rozvodu. A po absolvování několik koleček vyšetření a obíhání úřadů se zase dali dohromady. Tím, že o této minulosti nechtějí mluvit, tak se za ní jako-by stydí. Takže bych se přikláněla k té druhé variantě. Též ten test o přirovnání členů rodiny ke zvířátkům pasuje spíš o řešení rodinných problémů. Další možnost je, že asi před 30 lety se v mateřské školce doporučovalo psycho vyšetření pro děti, které při odpoledním spánku nespaly, ale hrály si pod dekou s pi.pi. Dnes se to již má tolerovat, je to vlastně poznávání svého těla a většinou se na to zapomene. Jestli to je u Vás z tohoto období možná varianta, tak se nedivte, že se rodičům o tom nechce mluvit. Jinak když nevíte, který psylog to byl, tak si dojděte na dětské oddělení, kam jste patřil a dětský lékař Vás nasměruje, kde mají v archívu staré karty. A u svého obvodního lékaře by nějaké poznámky z dětství neměli? Takhle bych se pídila já, kdybych chtěla něco zjistit.

fretka323*
hodnocení

Dík za rady ale s rodičema se o tom mluvit nedá protože od toho hned utečou (vyzkoušené a zkouším s kyždým zvlášť), jejich rozvod to nebyl protože jsem tam chodil jen já a ne sestra, a s tou poslední teorií by jsem to asi nebral v úvahu, si myslím že to asi nebude navíc mi v té době bylo už asi 10 let (přesně nevím)

doplněno 06.07.13 15:55:

S těma kartama u doktora, mamka je zdravotní sestra takže by si to pohlídala kdyby jsem se o něco takového pokusil.

pohanka*

Postavte se na vlastní nohy, vezměte svůj život do svých rukou, přestaňte se bát co tomu řeknou lidé, rodiče. Je to Váš život. V ordinaci budete sám s doktorem. Co jít k doktorovi až bude mít máti dovolenou! Anebo, nechtějte to vědět. Možná, že je to pro Vás lepší nic nevědět. Pokud nemáte nějaké problémy. Vytěsněte to. Netrapte se tím. Třeba to opravdu NIC důležitého nebylo.

987654
hodnocení

0x

Ahoj

Mi rodice me taky brali k psychologovi... jenze ja to mam na opak, vim presne proc jsem tam chodila jen si nemuzu vzpomenout co jsme s tim psychologem probirali, nebo treba jak vypadal... ale pamatuju si, ze jsem taky malovala zviratka a prirovnavala je k clenum rodiny a taky jsem delala ten test ( pokud si spravne pamatuju byli tam otazky tipu: Ta nejvetsi vec, ktere v zivote dosahnu je... a musela jsem to doplnit), mno a moje mamka taky jeden dostala... ale mam ten pocit, ze takove testy dela na zacatku kazdy, aby doktori zjistily co ti vlastne je...(v mem pripade deprese)... myslim, ze neni jina moznost nez to z rodicu vypacit ( mluvit o tom tak dlouho dokud ti to proste nereknou)...

987654

jup a jeste k tem papirum... doma zadny nenajdes... me taky zadny nezustali, vsechno ( vcetne obrazku rodiny) si nechava psycholog... nepamatujes si jestli jsi nebral nejake prasky? podle tech se to zjisti celkem snadno, ty bys mohl doma najit... nebo predpis... kazdopadne tak jako tak hodne stesti... :)

fretka323*
hodnocení

Ne prášky jsem žádné nebral není možné že by dostali byť jen blbou kartičku s terminy schůzek kde by bylo jméno?

hodnocení

0x

Kolik je Ti let?Pokud jsi už dovršil plnoletosti,tak si normálně zajdi za svým obvodním lékařem,který výsledky z psychologické poradny musí mít zaevidovány ve tvém chorobopisu.Pokud je to člověk,se kterým se dá normálně hovořit,tak Ti výsledky a důvody přečte ;)

fretka323*
hodnocení

Tak to asi ne protože mně je tepr 13 (bude mi 14). Ale dík za návrh.

987654
hodnocení

0x

tak jsem se na to ptala mamky... rikala, ze ji doma nic nezustalo... jenom karticka se jmenem ( a to ze hned vyhodila, ze ji to neprislo dulezite, protoze vedela kde to je...)... ptala jsem se ji jestli by to neslo zjistit nejak jinak... ze pry ne ( taky mi rikala o obvodakovi, ale jakozto ti bude 14 tak ti to nerekne...) Jako takhle to nepoznas... ale jestli jsi nebral prasky, tak to nebylo asi tak zavazne... protoze vetsinou se ty emoce musi nejak sklidnit nebo uklidnit...

Jedinym vychodiskem budou rodice...Nevidim duvod proc by ti to rodice nemeli rict! mozna ze to bylo kvuli rozvodu ( v 10 jsem tam taky sla a muj bracha nemusel... kazdy to snasi jinak), nebo mozna nejake potize ve skole...

fretka323*
hodnocení

O ničem nevím jedině (ale takovou blbost by mi řekly) v té době jkse trpěl zlozvykem že jsem furt musel pískat, né jako pohvízdávat ale prostě jsem furt vydával takové písklavé zvuky. Jinak fakt nevim proč by jsem tam chodil, a rodiče mi fakt nic neřeknou vždycky maximálně že je to jedno. A si tím rozvodem (což pochybuji, ale možné to je) si myslím že by tam poslaly spíš ségru než mně, ta je o 3 roky mladší tak si myslím že by jí to víc sebralo.

doplněno 06.07.13 17:13:

*jsem trpěl zlozvykem

hodnocení

0x

Hlavně začni trochu číst knihy a učit se češtinu, je ostuda v Tvém věku nevědět, jak se píšou nekterá základní česká slova. Třeba psát něák, něáké, něákým, to je skutečně unikát - je vidět, že nejde o překlep. Že jsou rodiče živí (ti rodiče) a píše se "rodiče brali", to bys už taky mohl vědět.

Tak mě napadá - netrpíš třeba nějakou dyslexií, dysgrafií, dys- čímkoliv? Písemný projev by tomu odpovídal a jedna z příčin návštěv psychologa to být mohla. Občas se může stát, že tato porucha souvisí ještě s jinými, třeba nějakými obsedantně kompulzivními poruchami, které se možná snažil psycholog potvrdit/vyvrátit.

fretka323*
hodnocení

Za pravopisné chyby se omlouvám, krom toho že jsem Ostravák (tuse některá slova prostě píšou jinak :) ) tak jsem to všechni psal hodně rychle. Né netrpím Dyslexií ani Dysgrafií (tedy aspoň pokuď vím) ale jinak děkuji všem za rady asi se zkusím poptat u lékaře jestli tam o tom má záznamy nebo aspoň jméno dotkora.

doplněno 06.07.13 23:41:

Tak se dívám že jsem tam nasekal další chyby tak za to tentokrát může asi ospavost :D No jo půlnoc to už je dost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]