Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Je mi 14 let a měřím tak 176 cm ale do budoucna bych chtěl mít tak 2 metry :D Myslíte si že mám šanci do takové výšky vyrůst když můj taťka měří tak 190 cm a mamka 169 cm?
Popřípadně dá se ten růst nějak urychlit nebo podpořit dobře? :D Díky za odpovědi
No nevím, moc bych to nedoporučoval. Třeba co píšou o tom vlaku, tak je to pravda. Mám asi 194 a třeba v Elefantu radši chodím až do druhých a dalších dveří, ne na představek protože tam je nižší strop a tam se bouchám do hlavy - nemůžu se pořádně narovnat.
Pak taky věčné problémy s rukávy - snad šijou jak na lachtanyna tělo to padne i délkou fajn a rukávy o 5-10 čísel kratší...
Kámoš má ještě víc, přes dva metry...
I kalhoty musím mít prodlouženou velikost tak nejradši chodím v maskáčích, sehnal jsem je prodloužený aspoň že boty mám v pohodě "normální" velikost
No tak nohu mám už tak dost velkou nějak 43 :D Ale jinak díky všem za rady a odpovědi
A někde jsem slyšel že se výška pozná podle velikosti chodidla, nevíte co je na tom pravdy?
Jeden ortoped mi říkal, že se dá růst podpořit a to tak, že si sedne člověk na sluníčko a sní kozervu sardinek, nezkoušel jsem, ale prý to funguje. I mi to nějak odůvodňoval, ale už si za boha nevzpomenu, jak. Ale znělo to logicky.
doplněno 06.07.13 00:56: No, taky mi to tak připadá Ale dojde tam snad k nějaké chemické reakci a ta způsobí, že kosti rychleji rostou. Asi reaguje jod s vápníkem nebo nevím
Ale prý to funguje.
Já jsem měl 178 cm už v 8 třídě a rodiče malý. Ve 40 jsem se dověděl že to nejsou moji pokrevní rodiče. Tu rodnou matku jsem viděl, a taky byla malá. O otci nic nevím. Tak jsem asi vyrostl po něm, nebo po někom o generaci starším. Nebo jsem se jako malej víc počurával. Tohle už asi nedoženeš, tak to nech být. Těch ostatních malých je mnohem víc. Vlastně, je ti zatím jen 14 a tak jistá možnost růstu tu je . Mě prckové ze třídy za ty 3-4 roky přerostli až nechutně. Dej tomu čas a mořský rybky. Jako skandinávci. Ahoj.
Vůbec se tím nestresuj. Zbytečně."Někde" už je napsáno, kolik budeš měřit, jestli budeš chlupatý nebo plešatý. Nepomůže ti, cukat se. Navíc, dlouháni to nemají tak snadné, jak se zdá. Můj zeť, baskeťák, měl 203 cm. Byl velký problém s oblečením, obutím, postelemi, dekami. Nohy se mu nevešly po stůl,v každých dveřích se musel sklánět, v tramvaji mlátil hlavou do stropu, při vystupování musel do hlubokého předklonu spolu s podřepem, strop auta, vůbec sezení v autě. Teď už není úplně nejmladší a bolí ho páteř od stálého sklánění se před překážkami a bolí ho klouby. Žádná sranda.
Jeho výška měla jen tu výhodu, že když maloval, nemusel shánět štafle :D
no tak pravda, změř si panelákové dveře. Čistý rozměr výšky je 195 cm. Změř si dveře ve vlaku a zvláště ty, co jsou na chodbičce rychlíkových vagónů. Mají 193 cm.
Jestli vyrosteš na dva metry, pak kolem všechno kolem tebe ti bude malé. Židle budou nízké, umyvalda a pisoáry budou nízko, záchody budeš mít kdesi nad kotníky, desky většiny stolů budou nejméně 10 cm pod tvýma rukama, ve dveřích se budeš muset ohýbat, do autobusu si pořádně nesedneš, protože budeš mít málo místa na kolena, těžko a draho budeš shánět boty číslo 14 atd atd. Všimni si, že tento svět je postavený pro lidi, co mají právě tvoji dnešní výšku 176 cm.
radím : raději si nepřej víc, než těch 190 cm, co má tvůj taťka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.