Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarad brigada

Od: rd* odpovědí: 10 změna:
Dobry den
Muj kamarad ma brigadu u sveho otce ve firmě jezdí s nim dělat a pod. Montují vzduchotechniku a klimatizace..
Protoze mel pry spatne znamky 3 čtyřky ( MAT. AJ. FYZ.)
Jinak odborne trojky a dvojky.Tak dostava jenom 40 kc hod
Jaky mate na to nazor?
Mě 40 kč za odbornějsí praci připada dost malo ( pracuje stejně jako ostatní chlapy )
Je šikovnej atd
Co na to říkate?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

2x

Pracuje tam jistě dobrovolně, cena je vždy otázkou oboustranné dohody a také nabídky a poptávky.

repkin*
hodnocení

1x

Přesně tak, pokud s otcem nemá podepsanou dohodu o provedení práce, kde by měl hodinový plat větší, tak má smůlu. Naopak je to dle mého názoru dobrý výchovný prostředek. Alespoň si kamarád uvědomí, že se má učit, aby mohl vydělávat větší peníze. Jeho otec má můj obdiv, že to zvládl tímhle způsobem. Je však otázkou, jestli to kamarádovi dojde a bude se příští rok lépe učit.

hodnocení

Nebo si najit lip něco placenyho a pokud otec bude proti tak at nabidne to samé za hodinu...
Kdyz nenabidne tak ma smulu .
Zajimalo by mě co by otec řekl chlapum kdyz se budou ptat nebude mu to přijemne vysvětlovat proč mu nemuze dat stejny peníze...
Hlavně at se mu podaří uspět a vydělat si lepši peníz
cyril*

V první řadě bych doporučoval dostudovat úspěšně základní školu, aby se zlepšil pravopis a potom se věnovat něčemu užitečnějšímu než zadávání dotazů a odpovídání sám sobě zde na poradně. ;)

paw*
Otec muze chlapum rict klidne pravdu. A podle me je tk jednodussi nez kdyby jim mel vysvetlovat proc ma synek 2x vice nez oni.

ohneta*
hodnocení

1x

Můj názor je stejný jako repkinův. 40 Kč má za trest kvůli známkám. Kdyby měl známky lepší, určitě by mu tatít dával víc.

mowla*
hodnocení

0x

Nevím, co kamarád studuje a co reálně umí, ale myslím, že by měl být rád, že se zase něco přiučí a ještě za to dostane zaplaceno - zvlášť v době, kdy spousta jiných lidí shání jako brigádu naprosto cokoli - a dosti často marně.

Na druhou stranu - pokud opravdu umí něco žádaného, ať si najde jinou brigádu sám - a nežehrá na "málo peněz" od otce.

pritel
hodnocení

0x

myslim, že by otec měl zaměstnat někoho mimo rodinu. synáček by měl jít makat taky mimo rodinu. pak by oba hošánci třeba pochopili o čem je život :)) .

olaf71*
hodnocení

0x

brigádník u nás ve skladu má dvakrát tolik a to může mít na vízo třeba samé čtyřky

hahanaj*
hodnocení

0x

jen nevím proč si sám odpovídáš viz david...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]