Nejste přihlášen/a.
Příští týden jedeme s mužem do Prahy na imunologii Křižíkova ulice.Jedeme z Vysočiny rychlíkem/autobusy od nás nejezdí/.Našla jsem si na internetu,že z hlavního nádraží jet metrem na Florenc a odtud metrem na Černý most na zastávku Křižíkova.Tak i když v Praze jsem nebyla 10 let a dokážu zabloudit kdekoliv,tak snad pokud nevlezu do jinýho metra a neocitnu se někde jinde,bych to mohla zvládnout.U nás sprodávají na ČD i jízdenky na MHD do Brna a Prahy/jezdíváme do Brna,proto to vím/.Problém je v tom,že nevím,jestli jízdenka MHD platí i na metro nebo je jiná,za kolik KČ by se měla koupit a zda platí v Praze manžel/je mu 76 let/ .Poradíte mi? Nepodařilo se mi to na netu najít,asi neumím správně hledat.Díky Jitka
Plati jedna na vsechno a staci ta nejkratsi, nejlevnejsi. Jsou to jenom dve zastavky s jednim prestupem.
Mozna se na Florenci ani nevyplati slezat o patro niz na dalsi metro, ale je snazsi vylezt nahoru a tramvaji jet dve zastavky na Krizikovu. Urcite to bude rychlejsi.
V tomto pripade je nutne z metra vylezt na strane, jak jsou jezdici schody a tramvaje jsou hned pred nosem. Vsechny smerem doprava (kdyz se stoji zady k vylezu z metra) jedou na Krizikovu.
doplněno 05.07.13 13:06:Kratkodoba jizdenka stoji 24 a je na pul hodiny. To je vic, nez potrebujete. Da se koupit na nadrazi hned u vstupu do metra.
Koupite rovnou ctyri a dve pouzijete na zpatecni cestu. Nebo dve samozrejme muzete koupit az pozdeji, pokud byste se treba rozhodli projit se. Z Krizikovy na Florenc je to pesky ctvrt hodinky pomale chuze.
Pokud byste vedeli, ze vysetreni nezabere dlouhou dobu, vyplati se financne jizdenka devadesatiminutova za 32. Ale to jeden nikdy nevi, zda to stihne v casovem limitu i zpatky. Takze to spise ne.
Ty tramvaje co jedou z Florence na Krizikovu jsou tusim 18 a 24 (jine tam ani nejezdi).
doplněno 05.07.13 13:19:Pokud jedete jakymkoliv rychlikem pres Kolin a Cesky Brod, tak ty stavi na nadrazi Liben jeste pred Hlavnim nadrazim. Od tamtud jede tramvaj cislo 8 rovnou na Krizikovu bez dalsiho prestupu. Trva to cca 11 minut a taky na to staci ta nejlevnejsi jizdenka. Kdyz vylezete z nadrazi, tak tramvaje stavi za semaforama, uprostred te velke silnice, co hned uvidet. Vy potrebujete smer doleva.
Moc casu se tim ale stejnak neusetri. Par minut. To jen tak pro uplnost.
(to, ze z Florence na Krizikovu jine tramvaje nejezdi byla mylka, to prosim ignorujte)
Pokud má manžel 76 let, může používat pražskou MHD zdarma! - nepotřebuje žádnou jízdejnku a k prokázání věku stačí občanka - resp. toto platí pro všechny ´seniory´ nad 70 roků. Cestující nad 60, ale do 70 mají také nárok na slevu (50%) ale k jejímu nárokování je třeba mít průkazku vydávanou Dopravním podnikem Prahy a tedy se na jeden den nevyplatí, je třeba cestovat za ´plné´jízdné´ - do 30 minut jízdenka 24-Kč, do 90 minut 32,- Kč...
doplněno 05.07.13 13:45: Cestu popsal Axus z Libně i Hl. N. dobře, jen - pokud by vlak přijel na nádraží Masarykovo (pokud jde o ČD, pokládám za možné úplně všechno ), jede na Křižíkovu tramvaj č. 3 a nebo je možné jet i metrem B (obé bez přestupu).
Senior nad 70 let musí prokázat věk (třeba OP, pasem...), na bydlišti nezáleží.
Do 70 má senior právo na slevu 50 %, ale jak už jsem psal - kvůli jednomu dni se nevyplatí si pořizovat průkazku (za cca 30,- + foto).
Kam přesně na tu Křižíkovu máte dorazit?
Do čísla 75 a 77 bych radši z Florence došla pěšky (nemám ráda metro a přestupy v něm už vůbec ne).
Vystoupili byste na Florenci výstupem do Křižíkovy ulice a šli pořád rovně, lichá čísla jsou po levé straně, obě čísla 75 i 77 jsou u stanice metra Křižíkova (výstup do Thámovy ulice, směr Křižíkova ulice).
Jestli však máte doerazit do čísla 109, jež je mezi zastávkami metra Křižíkova a Invalidovna, bylo by lepší na Florenci přestoupit na tramvaj a dojet do zastávky Urxova (od Florence 3. zastávka).
Ale nejlepší je podle mne vystoupit již v Libni a dojet tramvají.
Je to Immunia-centrum prevence a léčby alergií a poruch imunity,Křižíkova 147/77,Praha 8.V březnu jsem prožila anafylaktický šok na léky,takže jsem kromě jiných vyšetření u nás poslána i s lékama do Prahy na odběry krve .Byly to léky na záda,které mi nikdy nevadily a pak ten šok,z kterého mám psychický blok na cokoli,co se dá do pusy mimo jídla,záda trápí,ale kromě léku na tlak a cholesterol nic nevezmu,nechci to znovu prožít,bojím se.A i když nemám nadváhu,tak mám dědičnou zátěž na cholesterol a střídavý tlak,tak to jediné s nechutí do sebe dostanu.J.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.