Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, s expřítelem máme 3 letou dceru. Před měsícem jsem podala žádost na úpravu rodičovské zodpovědnosti, ale ještě se neozvali. Ex na malou vůbec nic neplatí-asi 6 měsíců.V neděli odjíždím s dcerou na dovolenou- byla by to její první. jelikož je malá po nemoci- dvakrát zasebou měla antibiotika a půjde na 80% na odstranění mandlí-nechci riskovat, aby onemocněla (ex má bazén- bojím se, že malá z té studené vody prochladne- má sníženou imunitu). Ex pořád volá sociálce, že mu bráním ve styku. Je pravda, že jí měsíc neviděl, ale bylo to tím, že byla nemocná. sociální pracovnice mi vyhrožuje, že bráním ve styku a že by jí mohli svěřit jemu do péče. předtím jsem mu ji dávala pravidelně. Prosím poraďte.
Dobrý večer. To je jednoduché, držte se toho, co máte v rozsudku. Dokud nebude vydán jiný, jste povinna dítě ke styku připravit a držet se toho, jak máte styk upraven soudně. To, že neplatí výživné je věc jiná, nemá se stykem nic společného.
doplněno 04.07.13 21:52:Pokud je dítě nemocné, jistě o tom máte lékařskou zprávu. Pokud dítě nemocné není, pak by otec mohl požádat o pomoc i policii, jestli-že má pravomocný rozsudek a styk s dítětem v něm upraven.
doplněno 04.07.13 22:00:Pak je to zatím na vaši domluvě, dokud styk neupraví soud.
doplněno 04.07.13 22:25:Není zač. Nemám důvod Vám nevěřit, ani si nemyslím, že byste dělala nějaké naschvály. Sama znáte nejlépe zdr. stav svého dítěte i přístup jeho otce...Dokud nerozhodne soud, je dítě ve Vaší péči a záleží na Vašem přístupu a uvážení, jak se s otcem dítěte dohodnete. Určitě si nemyslím, narozdíl od soc. pracovnic, že je toto důvod proto, aby dítě bylo odebráno z péče matky a svěřeno do té otcovy...
No, jak už jsem to zmínila předtím. Bohužel mě dvakrát po návštěvě onemocněla. Otec jí také, což mám ověřeno, jen předá své matce nebo sousedce. On nechápe, že má malá sníženou imunitu a bohužel je schopen mi to udělat i naschvál.
Ano, nemoc neni prekazkou k predani ditete druhemu rodici v pripade, ze je prevozuschopne, nema horecku vyssi nez zvysenou. Nemoc mnohdy matky, ale i otcove pouzoivaji jako zastupny duvod nebo i skutecny duvod k nepredani. Socialni pracovnice postupuje spravne. Moje rada je, predavejte dite i v jeho nemoci spolecne s leky, lekarskou zpravou jsou-li splneny podminky prevozu a neni-li horecka vyssi nez zvysena. Pokud jeji otec neplati zkuste se s nim domluvit na mimosoudni dohode, pokud ani toto nepujde, podejte mistne prislusnemu soudu navrh na predbezne opatreni spolecne s navrhem na vychovu a vyzivu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.