Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit stydlivosti

Od: hoonza123 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 17 let a stydím se. Celé prázdniny (jako vždycky) promrhám u počítače ve hrách. Vůbec se mi nechce do společnosti, jenom když jdu ze školy domů přes náměstí, tak mi příjde že se na mě všichni koukají... nejraději bych byl, kdyby ty lidé neexistovaly. Líbí se mi holky, všechny ale chodí do klubů atd. (což taky nesnáším) Jak se toho zbavit? Je to závyslost na PC? O jedné holce přemýšlím pořád, ale vždy když ji chcí něco napsat (že se mi líbí atd..), tak začnu myslet na to že ten den to bude paráda, ale další dny budu muset chodit s ní na veřejnost. Ne že bych se za ní styděl to vůbec, ale necítím se mezi ostatníma lidma dobře. Kolem 12-13 roku jsem se vůbec nestyděl, chodil jsem s holkama pořád, bum příjde puberta a toto :( jak se mezi lidi zařadit? Dělá mi i problém dojít si třeba na oběd pro kebab, tak radši jsem doma a nic nesním, díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den, Honzo.

To už tak bývá, že ve dvanácti letech máte úplně jiný pohled na svět než v sedmnácti. A stydlivost je v tomto věku častým jevem. Jen si ji nesmíte pěstovat a vytvořit si z ní životní postoj. Z toho, co píšete je jasné, že vám samota nevyhovuje, jinak byste vůbec neuvažoval, že je něco špatně. Budete-li vysedávat doma, mezi lidi se nezařadíte. Opravdu musíte chodit ven. Nemyslete si, že ostatní lidé nemají problémy. Každý nějaký problém má, někdo větší, někdo menší. Ale je třeba s ním bojovat. Dejte si na každý den nějaký cíl. Jeden den si zajděte třeba pro oběd, druhý den jděte na procházku, pozvěte zmiňovanou holku na zmrzlinu, na koupaliště. Pokud se spolu budete dobře bavit, tak jsem si jistá, že okolní lidi ani nebudete vnímat. Máte krásný věk, je opravdu škoda sedět doma sám. Tak odvahu, chce to změnu, něco pěkného vás venku určitě čeká. Každá zkušenost a každá pěkná chvilka se počítá.

hodnocení

2x
Ahoj:)Doma u PC se ji nezbavis!To je jako kdyby ses chtel naucit plavat,a nevlezl bys do vody:)Musis zacit chodit ven,ze zacatku treba jen kousek,kupr.pro ten Kebab..A stanovit si cile,treba si je zapisuj,pozdeji se to bude jiste dobre cist,az zvitezis sam nad sebou:)Cim vice aktivit,tim vyssi sebevedomi!Hodne zdaru!

ki
hodnocení

0x

Jak říkáš asi puberta. Jeden můj kámoš říkal, že když jede metrem, tak má pocit, že se na něho všichni dívají. Tak jsem mu řekla, až příště pojede, aŤ zvedne hlavu a podívá se, jestli se na něho opravdu dívají- a pomohlo to. samozřejmě, že se na něho nedívají.

Ono to přejde, ale musíš tomu trochu pomoct. Nejlepší obrana je útok. Představ si, že seš herec, kterej hraje roli suveréna. Běž si konečně na ten kebab, ale po cestě se dívej lidem do očí, mrkni na každou hezkou holku kterou potkáš a uvnitř nahlas pozdrav, řekni něco o počasí, poděkuj a běž zase jako suverém domů. a každej den si dej podobnej úkol. Samo se to nespraví. A do klubu taky zajdi- ne sám, ale máš nějakýho kámoše ne?- pokud možno ukecanýho. nemusíš tam být dlouho- třeba jen na hodku- je tam tma, takže lidi by ti zas tak vadit neměli. a taky si polož otázku. proč ti ty lidi tolik vadí? A taky zkus den bez počítače- nepředstavitelný co? Ale je to jen jeden den...

hoonza123
hodnocení

Děkuji všem za odpověď, představit si bez PC den nebo 2 žádný problém, teďka jsem byl 3 dny pryč a ani jednou jsem na něj nemyslel. V tom klubu vím je tam tma, ale já mám zase problém že nepiju, Alkohol mi vůbec nechutná a když jsem byl u kamoše na narozkách, tak tam všichni pili a já jedinej ne :) Všichni mě samozřejmě přemlouvali, ale mě se pít prostě nechce. Takže ani nevím co dělat v tom klubu. Já bych o sobě řekl že nejsem závislák, jako od jiných kamarádů. Když je například zabíjí, tak začnou řvát mlátit do klávesnice, já takovej nejsem. Když mě zabijí, tak jsem třeba uvnitř naštvaný, ale nemlátím ani neřvu. Je to hra a nemá cenu se tím nervovat. Taky jsem si celou dobu říkal, že se toho zbavím když mezi ty lidi budu chodit.. ale jak začít to je to nejhorší :)

vivienl
hodnocení

0x
Ahojky vis co?Hele co takhle si koupit zrcadlove bryle a zkusit to pro zacatek chodit ven v nich. Me to vzdy pomohlo a pomaha taky moc nemusim aby na me lidĂ­ koukali jak na nakou atrakci a to fakt koukaj ale pres ty brejle je me to fakt fuk haha nevidej do oci a ja muzu koukat kam chci taky jsem stydliva -a to je mi pres tricet seredna nejsem krasna taky ne je leto tak proc ne zrcadlovky a v klubu na party nebo na diskosce se taky nosej.Takze brejle pro zacatek a postupne uvidis ze nekdo kouka nekdo ne atd... momentalne kdyz nemam naladu chodit po meste -cumendo nasadim brejle a nazdar .tak pa a napis zda to zkusis.Viona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]