Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okradl mě bez svědků, mám šanci na policii?

Od: naivka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
naletěla jsem podvodníkovi, který ode mě pod příslibem zakázek ve fotomodelingu vylákal přes 40 tisíc jako "zálohy" na letadlo, pojištění atd.. Problém je, že smlouvu, kterou jsme spolu podepsali (a která by mohla sloužit jako důkaz) mi ukradl, stejně tak mi ukradl i doklady o zaplacení těch peněz, celou dobu vystupoval pod falešným jménem. Nemám svědky o tom, že bych mu ty peníze dala, pouze naši konverzaci na facebooku, kde se dožtaduje dalších peněz a slibuje za to práci. Něco jsme si řekli i po telefonu. Jeho pravé jméno už znám, ale bojím se jít s tím na policii, že se mi tam vysmějí, ten člověk mě připravil o spoustu peněz a já mám strach, že když se je pokusím získat právní cestou zpět, tak se to může obrátit proti mně, protože nemám fyzické důkazy, jen spoustu nepřímých a virtuálních, bojím se, že by z toho mohl vyváznout čistě a já nakonec zaplatím výdaje. Nemáte někdo podobnou zkušenost, co dělat v takovém případě? Uspěl někdo z vás ve sporu, kdy nebyli svědkové a někdo vás "odrbal"? Snažila jsem se ho přimět k nějaké činnosti, aby mi je vrátil, ale asi se dobře baví, jen mě tahá za nos, teď už se mnou nechce komunikovat, že to bude vyřizovat jeho právník, který překvapivě nezvedá telefon.. (a žádný právník to není)
Prosím moc o radu, je mi 23, peníze jsem si vypůjčila od příbuzných a ted se moc stydím, chci to vyřešit. děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Dokazování bude těžké, zkus to podat jako trestní oznámení, konverzaci na FB, ale budeš muset odtajnit PČR. za zkoušku nic nedáš... Možná je vás více, kteří tak naletěli jednomu člověku, ...

danecekdan*
hodnocení

0x

Na policii určitě šanci máte. Podle druhu kriminalty, který popisujete, nebude myslím jednak policii ten člověk dosud neznámý a druhak bych řekl, že nebudete jediná, koho tímto způsobem "napálil" a třeba jej už mají v této trestné činnosti rozpracovaného a vy se přiřadíte do řady dalších důležitých svědků. Pro policii bude přínos jeho Vámi známá skutečná identita a hlavně Vaše virtuální komunikace (zjistí ID počítače apod.). Výdaje s tím žádné mít nebudete, trestní oznámení nic nestojí.

Jedna věc je ovšem policie a druhá soudy. I když policie na základě Vašeho svědectví pozbírá důkazy, soudu to stačit nemusí. A co je nejhorší a typické v tomhle banánovém státě - i když jej soud odsoudí a součástí rozsudku bude náhrada Vám vzniklé škody, přesto to z něj možná nijak nedostanete. Takový lidé maji většinou trvalé bydliště na úřadě, vše hmotné napsané na příbuzné a známé a Vám se jen vysmějí.

Každopádně se nebojte věc oznámit. Policie bude konat, podvody prostřednictvím internetu jsou dnes tak běžné, že se, nad Vaší s prominutím naivitou, myslím ani příjemce oznámení nepozastaví*frajer*

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Daneckem, myslím si, že takový člověk okradl lidí více, takže byste šanci mít měla.

Konverzace z FB není virtuální, nýbrž skutečná, o peníze si Vám psal "zprostředkovatel".

Jenom si neumím představit, jak Vám mohl ukrást smlouvu a potvrzení o převzatých pltabách.

A výsměchu od PČR se nebojte, setkávají se s horšími věcmi. Kromě toho tu je, aby "pomáhala a chránila".

rorys
hodnocení

0x

Trestní oznámení určitě podej, konverzace na FB je také důkaz.. Dále už je to na Policii, ty ho nežaluješ, tak že nebudeš platit soudní výdaje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]