Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, ukradli mi kolo. Vím, že toto nemá téměř smysl hlásit na policii, nebot se většinou nenajde(či ani nepátrá?) Ale stalo se mi to opět a minule se mnou jen sepsali protokol, nic mi nedali a řekli, zda se mají ozvat telefonicky, jak to bylo vyřešeno..ale NIC!
Prosím co mám požadovat při nahlášení krádeže na policii a na co mám právo?
Může policie semout otisky z ucvakaných 2 zámků?, může tak zjistit pachatele a je to jejich povinnost?
Máte někdo zkušenost dobrou s nalezením kola?
Popř.existují nějaké databáze ukradených kol..či nějaké dalšíinformace k tomu
Díky moc za rady.
Nalézt ukradené kolo je myslím až nemožné, databáze si tvořily některé MP. Jinak policista při oznámení je povinen oznamovatele poučit. A je třeba se nebát poptat co a jak a po čase se zeptat, jak to dopadlo. Povinnosti, oprávnění policie je v zákonu o P ČR a pokud jde o tr, čin tak v tr. řádu.
nová kola myslím od roku 2011 musí být opatřená vyrobním/registračním číslem vyraženém na rámu (jiné neodejmutelné části kola) podle tohoto čísla se dá kolo vyhledat .. ale těžko kolo by se muselo opět dostat pod ruce oficialních prodejců - pokud zloděj kolo sám prodá někomu dalšímu nebo si jej nechá tak máte po kole.
Na policii bych to nahlásila, a to pro případ, že bych to kolo nějakým způsobem nalezla - když to není hlášené jako kradené, těžko se ho můžete domáhat zpět.
Jak hledat - kontrolovat bazary, Aukro, dát fotku a info na různé cyklistické weby a Facebooky. Všechno je spíš věc náhody, pravděpodobnost úspěchu je malá, ale zase na druhou stranu, lepší malá než nulová (v případě, že to člověk "nechá být").
Mám dobrou zkušenost s nalezením kola tou poslední metodou, ale bylo to kolo atypické.
U dražších strojů lze nabídnout odměnu za "informace vedoucí k nalezení", jako se to dělá u ztracených zvířat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.