Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradli mi kolo,co policie

Od: kukan odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, ukradli mi kolo. Vím, že toto nemá téměř smysl hlásit na policii, nebot se většinou nenajde(či ani nepátrá?) Ale stalo se mi to opět a minule se mnou jen sepsali protokol, nic mi nedali a řekli, zda se mají ozvat telefonicky, jak to bylo vyřešeno..ale NIC!

Prosím co mám požadovat při nahlášení krádeže na policii a na co mám právo?

Může policie semout otisky z ucvakaných 2 zámků?, může tak zjistit pachatele a je to jejich povinnost?

Máte někdo zkušenost dobrou s nalezením kola?

Popř.existují nějaké databáze ukradených kol..či nějaké dalšíinformace k tomu

Díky moc za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Nalézt ukradené kolo je myslím až nemožné, databáze si tvořily některé MP. Jinak policista při oznámení je povinen oznamovatele poučit. A je třeba se nebát poptat co a jak a po čase se zeptat, jak to dopadlo. Povinnosti, oprávnění policie je v zákonu o P ČR a pokud jde o tr, čin tak v tr. řádu.

koukolik
hodnocení

0x

Pokud máte dobrou pojistku domácnosti, je protokol od policie podmínkou nutnou, aby vám alespoň pojišťovna uhradila škodu. Jinak jednou za pár let registruji akci zaměřenou na kontrolu cyklistů a seriových čísel kol. Pak už spíš jenom náhoda ...

hodnocení

0x

Myslel jsem, že pokud oficiálně nahlásíte krádež, tak mají povinnost vás o výsledku informovat. Zpravidla po dvou měsících napíšou, že to bylo odloženo.

buss

ach joo, nemyslet, přečít si ty zákony... požádejte si o výsledek šetření.

Zatím mi to vždy poslali.

daniell*
hodnocení

0x

nová kola myslím od roku 2011 musí být opatřená vyrobním/registračním číslem vyraženém na rámu (jiné neodejmutelné části kola) podle tohoto čísla se dá kolo vyhledat .. ale těžko kolo by se muselo opět dostat pod ruce oficialních prodejců - pokud zloděj kolo sám prodá někomu dalšímu nebo si jej nechá tak máte po kole.

aish
hodnocení

0x

Na policii bych to nahlásila, a to pro případ, že bych to kolo nějakým způsobem nalezla - když to není hlášené jako kradené, těžko se ho můžete domáhat zpět.

Jak hledat - kontrolovat bazary, Aukro, dát fotku a info na různé cyklistické weby a Facebooky. Všechno je spíš věc náhody, pravděpodobnost úspěchu je malá, ale zase na druhou stranu, lepší malá než nulová (v případě, že to člověk "nechá být").

Mám dobrou zkušenost s nalezením kola tou poslední metodou, ale bylo to kolo atypické.

U dražších strojů lze nabídnout odměnu za "informace vedoucí k nalezení", jako se to dělá u ztracených zvířat.

kukan
hodnocení

Děkuju vám všem tu za ochotnou radu a pomoc, která je nad zlato.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]