Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekonečné hádky s mámou

Od: janii* odpovědí: 11 změna:

Ahoj :)

Prosím všechny rejpaly a rejpalky nečtěte to,nahoře je křížek a rejpání je poslední věc co dnes potřebuju :D

Vždycky jsme měly s mamkou tak nějak normální vztah,spíš trochu itálie ale nebylo to nikdy nijak zlý.Začalo to v mých 14,kdy mamka musela do nemocnice a od té doby to začalo.Všechno co jsem udělala bylo špatně,všechno co jsem řekla bylo špatně,byla strašně nespravedlivá.Dnes je mi 19 a není týden abysme se nepohádaly.Jenže to jsou většinou uplný pikačoviny.Dám příklad-jely jsme nakupovat a že si koupíme meloun,tak jsem ho vybrala a v Kauflandu jak mají bílé světlo jsem si prostě nevšimla že je takovej z jedný strany zkrabatělej,nebo jestli se to stalo po cestě domů? Jak jsme přijely tak si toho všimla,začala na mě řvát že ani meloun neumim vybrat,že když něco vybírám tak na to musim čumět pořádně,takhle drahej a scéna půlhodinová.Já chápu že ji to naštvalo,ale vždyt jsem to přece neudělala naschvál.A už byl oheň na střeše,do toho přišla babička (ta pokaždý když přijde tak jí máma všechno řekne a ještě to otočí tak,že vlastně já jsem ta špatná a přitakává,že jsem vlastně celej fotr-kterej je cholerickej,fakt dost nepříjemnej-já ho nemám ráda a proto mě to může nejvic vytočit když mě s nim přirovnají) a už to jelo,další půlhodinová scéna.Nakonec skoro celej meloun snědla protože nahnilej vůbec nebyl,aniž by třeba řekla že tu scénu dělala zbytečně.Ale nechme meloun melounem :D Prostě kvůli takovýmhle blbostem se hádáme.Dneska ráno vstanu,fakt skvělý den,jdeme s ní k ní do práce a jak vyjdeme z baráku tak po 10m si všimne že si nechala jídlo doma,tak mi řekne ježíšmarja blbečku,já si nechala to jídlo kvůli tobě doma! Tak jsem se tomu začala smát,jako že to má aspon na koho svést,tak si pro něj došla a když se vrátila zpět tak mi povídá nasraně to bude naše poslední dovolená,příště s tebou nikam nejedu a vlastně jestli chceš tak můžeš zustat doma teď (jedeme za 14 dnů na dovolenou k moři) Tohle mi prostě řekne jenom kvůli tomu že jsem se zasmála tomu co předtim řekla.Vytočí ji každá maličkost,to že mi řekne že jsem hajzl,kráva apod.to je u nás na denním pořádku.Nesnaží se nic řešit prostě to má postavený tak že já jsem špatná a dokud se nezlepšim tak nemůže být nic dobrý.snažila jsem se řešit to různýma způsobama: 1.Když na mě začala ječet tak jsem ji to vracela,to ji nasralo ještě víc

2.Když ječela tak jsem byla uplně klidná,flegmatická,odpovídala ji v klidu a to ji taky nasralo

3.Ignorovala jsem ji,že jsem ji na nic neodpovídala,nevšímala a pak sme se klidně nabavily 2 měsíce

Takže už vážně nevim jak mám řešit hádky s ní? další věc je můj brácha-všichni ho mají radši než mě a já prostě nechápu proč,vždycky si bral půjčky na blbosti nakonec to máma s babičkou musely platit za něj,hulí atd atd a prostě furt je to nejvíc upřednostňovanej miláček,dostal auto dostal byt,má všechno,odešel od nás cca ve 26/27 letech a po každý hádce s mámou mi ona řekne ať si sbalim kufr a jdu do hajzlu.No a prostě furt je brácha upřednostňovanej,přijde babička a řekne já jsem honzíčkovi koupila tohleto a támhleto (mě prostě nevadí že to má víc věcí než já ale že prostě ho mají radši a dávají to tak moc okatě najevo) a ať si honzíček přijde,mám tam pro něj nějaký penízky.potom máma,on přijde a ona schválně předemnou na tady ti něco dám protože si můj nejmilovanější honzíček a takhle je to furt.To mi prostě vadí.

Proto se ptám jak byste takový situace řešili vy? Já chápu že nejlepší by se bylo odstěhovat,jenže za nájem bych dala celou výplatu a pak okusovala zdi,to samí k žádným přibuzným nemůžu.Já jen chci vědět jak se takovým situacím vyhnout abych z toho nakonec nevyšla jak největší debil stejnak já a mít za měsíc krásnou dovolenou (když se na ní už pul roku těšim).Omlouvám se za ten sloh ale nějak jsem se potřebovala vypsat :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

4x

A ještě chybí 4.

Zkazilas mi život... ;)

Měla jsem taky takovou mámu, nikdy nic nebylo dobře, všechno, co jsem udělala bylo špatný, cokoli.. I chleba jsem kupovala starý :D

Máma už není, a já ani nevím, jestli skrz ty věčné hádky, co vyvolávala kvůli blbostem někdy v životě pochopila, že jsem jí měla moc ráda. Vím, že měla desítky svědků na to, že jsem blbá - nepoužívala babičku ale lidi ze sousedství, na to samé, co ta tvá. I já mám toho nejlepšího bratra pod sluncem :D

Možná se mnou nebudeš souhlasit, co ti napíšu ale mně to moc pomohlo. Pochopila jsem, že máma je taková proto, že jiná být neumí, že i když mi z mého pohledu ubližuje, tak z jejího ne, z jejího mi dává, co umí a jak nejlíp umí. Že i když říká - zkazilas mi život, tak mně nikdy nehodila do kopřiv. Měla tisíc možností mně fakt vyhodit z bytu a neudělala to. Mohla ten meloun vzít a vyhodit ale neudělala to. Ona ti dává najevo svoji lásku, pro tebe špatným způsobem. Pro TEBE. Ty potřebuješ něco jiného a o tom to je. Protože to všechno nemůžeš řešit jinak, podle mne ti nezbývá než vzít za své, že to není špatné, co ti dělá a z jejího pohledu opravdu není. Zkus pochopit to, že tě má moc ráda ale neumí ti to dát najevo způsobem jaký potřebuješ ty. Vypsala jsi tři možnosti s rozdílným přístupem z tvé strany a se s tejným výsledkem.Tak logicky z toho vyplývá, že je to špatně. Jak jinak aby to bylo dobře, ti asi nikdo nepoví, protože s vámi není, ale jistý je, že tam chybí možnost dobroty a lásky, vstřícnosti a pochopení. Zkusila bych si promluvit s babičkou, protože máma taky byla dítě.

Já si svého času s babičkou promluvila a dozvěděla jsem se, že moje máma byla strašně moc hodná holka, co by nikomu neublížila, že má v životě jen smůlu, že by se pro každýho rozdala... Mluvila babička o úplně jiném člověku než jsem znala.

A babi, řekla jsi někdy mámě, že jsi na ní pyšná, že jí máš moc ráda?

Ne

vlasatec*
hodnocení

3x
Můj starší bratr měl podobný problém, cokoliv udělal bylo špatně. Celou věc změnilo až to když na 4 měsíce odejel na Nový Zéland. Až potom si ho začali vážit a nastartoval se úplně jiný vztah. Možná bych zkusil to samé, jsi mladá najdi si práci někde daleko a na pár měsíců se odstěhuj. Mohlo by to této ponorce pomoci...

pt®
hodnocení

2x

Vaše babička Vám to řekla. Maminka je taková, protože jí chybí láska. Nedostává lásku /od manžela/, tak ji nemůže dávat dál. Maminka stále hledá viníka ve svém životě bez lásky, jediný viník je nedostatek lásky. - pt

hodnocení

1x

Já si kdysi jednu takovou situaci (s manželkou) nahrál na magneťák a pak jsem si to celé několikrát poslechl a dával pozor hlavně na sebe. A byl jsem překvapenej, jak jsem v "diskuzi" přiléval do ohně...

pavel13*
hodnocení

0x

Já bych to řešil tak že bych si z výplaty střádal malý kousky na byt a s mamkou bych zkusil navést normální komunikaci třeba při vaření: Mami můžu ti pomoct? Zkus to takhle udržovat několik týdnů pak na tebe začne řvát tak to využij. U mě to funguje :)

hodnocení

0x

Ahoj. Jani, pokud jste v situaci, kdy ještě pro Vás není možné se osamostatnit, pak Vám nezbyde, než se snažit s mámou vycházet a čelit rozporům. Na druhou stranu jste dvě dospělé ženské, měly byste si spolu sednout a v klidu si popovídat. Vyříkat si, co vám na sobě vadí. Obě byste se měly snažit hádkám předcházet. Ne je vyvolávat. Víte, mámu musíte brát takovou, jaká je. Nepředěláte ji. Ale mamka by si měla uvědomit, že jste již dospělá a také Vás začít trochu respektovat. S mámou byste měly být spíše kamarádky, takže já bych zvolila cestu po dobrém. Nenechat se vyprovokovat a nebojte se říkat mámě pravdu, když se do Vás pustí k vůli hlouposti. Není nutné rýpat neustále do druhého bez příčiny, ale pokud máma má takovou povahu, obrňte se trpělivostí a buďte nad věcí. Snad to mámě dojde, že by své chování a přístup k Vám mohla změnit. Neznáme ji, možná má nějaké problémy a komlexy - zdravotní, psychické...A pak to odnášíte Vy. Kdoví...V domácnosti se ji snažte pomáhat a snažte se i nezavdávat příčiny k hádkám mezi vámi. Snad se situace mezi vámi uklidní. Přála bych vám to oběma.

hodnocení

0x

Jani, nemůžeš začít uvažovat o tom, že už jsi veliká holka? A začít přemýšlet o tom, že si budeš žít svůj život jinde, zařídit si svou domácnost. ;) Jestli jsi na mamce závislá, máš její střechu nad svou hlavou a své nohy pod jejim stolem, tak sklapni! A sekej latinu!*bum*Není to rejpání, je to můj pohled na tvůj problém.

mm*
hodnocení

0x

Já měla doma něco podobnýho. Ve 20 letech jsem se odstěhovala. Raději jsem jedla suchou rýži, ale měla jsem klid. Časem se to zlepšilo, ale po dalších pár letech bylo vše opět stejný. Teď už se spolu skoro 13 let nemluvíme. A nemluví s ní ani moje sestra, protože k té se chovala stejně. A musím upřímně říct, že mi to vůbec nevadí.

hodnocení

0x

Za žádnou cenu se nenechat vyprovokovat. I když je to někdy hodně těžké. Raději, když už to dál nejde, vzít bundu a jít se projít. Proč s ní jedete společně na dovolenou? Kdybyste si to zaplatila každá jinam, víte, jak byste si 14 dní od sebe odpočinuly? Zbytečně se ničíte. Jinak v 19 už jste dospělá, najít si vlastní malý pronájem, stačí garsonka, zavřete za sebou dveře a budete tam sama svým pánem. Prostě se rozdělit. myslím, že se tím obě dost bičujete, když se hádáte, ale zároveň setrváváte spolu. Proč? Jaga.*bzum* A teď mi konečně někdo poraďte, proč mi stávkuje ENTER a nejdou mi dělat odstavce. *plac*

výtka
Upozornění od sys clayman 03. 07. 2013 10:51:13
vkládat otázky do otázky se nedělá!
vlasatec*

Taky bych na dovolenou nejel když je u vás taková ponorka.

babajaga: asi to bude chtít novou klávesnici a nebo vyluxovat drobky pod enterem.

lenda
hodnocení

0x

U mě to bylo podobné, neudělala jsem doma nic dobře, neřekla jsem nic tak jak mělo asi být a nakonec jsem si vybrala i partnera kterého máma nemůže vystát. Dokonce mě kvůli němu vyhodila z domu, naštěstí jsem měla už tehdy kam jít a tak nebyl problém. Na chvíli se to pak uklidnilo, ale po čase se to vrátilo zpátky, s partnerem jsme už několik let manželé, na svatbu máma nešla a mě to ublížilo. Občas jsme se sice stýkaly ale slyšet pořád dokola jak jsem si zkazila život, jak to se mnou myslela dobře atd. mě fakt nebavilo, zvlášť když nebrala ohledy na to co jí říkám, jak jí to říkám a už vůbec nechtěla vědět jak mě to či ono mrzí. Takže u nás se už nekomunikuje a musím ze sdrce říct, že jsem si zvykla, nevadí mi to a dá se žít i bez toho. V tvém případě bych asi uvažovala o odstěhování se, vím, že to není jednoduché udělat ale asi ti nakonec jiná možnost nezbyde. Stačí přece jen maličký byteček, pár drobností a i s málem člověk vyžije, hlavně když není ve stresu co zase špatně udělal, řekl, neudělal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]