Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reagovat

Od: athenaise* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám jedno dilema. Bydlíme s přítelem na jeho poděděné chalupě sami. Občas přijedou moje i jeho děti. Nyní jeho děti přišli s návrhem, že by tu opékali prase se svými kamarády. Přítel naznačoval, že bysme si udělali výlet a nechali chalupu dětem na výkend. To bylo před 14ti dny. Včera ale mi byla položena otázka " a nechtěla bys tu zůstat s námi"? Že prý se ptal dětí, jestli by jim to nevadilo. Prý že ne. ( jeho děti jsou se mnou na válečné noze, jsem přítelova druhá paní už víc jak 3roky a stále se snažím o nějakou komunikaci ...a nic) Dle mého pocitu bych tady vůbec nebyla. Ale nemám kam jít a finančně to taky nevypadá moc dobře (myslím penzion atd. - příteli jsem půjčila do podnikání větší sumu peněz) Poradíte někdo? Mám pocit, že mě přítel naznačil aby bylo opět po jeho. Jen nechci dělat nějaké gesta.? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych to zkusila: Přítel se dětí zeptal a jim by to nevadilo. Třeba by to byla možnost k (alespoň částečnému) zlepšení vztahů.

athenaise*
hodnocení

Děkuji za reakci,

ale mám obavu ještě z jedné věci...na velikonoce se ten mladší hodně opil a pak mi v noci volal a dost "nevybíravými" slovy mě počastoval a věřte, že to nebylo nic moc příjemného. A tak když teď opět asi nebudou střízlivý...alkohol dodává na drzosti. :(

hop®
hodnocení

0x

Trošku mě zaráží formulace, nejdříve "uděláme si výlet" a potom "nechtěla bys zůstat s námi", je v tom obrat situace, přítel se patrně rozhodl ustoupit od společného výletu s partnerkou a zůstat se svými dětmi bez ohledu na to, co na to říká jeho partnerka, bez jejího vědomí, natožpak souhlasu. Asi bych žádal vysvětlení...

athenaise*
hodnocení

Mám stejný pocit Hope...asi mu řekli jestli by tam s nimi nebyl, nevím. Mě vysvětlil, že už vloni s nimi chtěl být na té akci, jen se bál reakce dětí i mé. Tak mi to prý raději neřekl a jel se mnou pryč. A tím "nechtěla bys zůstat tady s námi" z toho mám pocit, že až tak úplně mezi ně nepatřím :( co?

hop®

Ano, takový dojem mám také. Na druhou stranu jsou to jeho děti, pravděpodobně se navzájem mají rádi. Sama popisujete, že vztahy s jeho dětmi nemáte nejlepší, na druhou stranu by asi nebylo správné jemu upírat radost být na společné akci se svými dětmi.

Zkuste to s přítelem ještě probrat, patrně ví o Vašem vztahu s jeho dětmi, takže pochopí, že společnost s nimi (a ještě s alkoholem) nevyhledáváte. Jistě Vás nebude nutit se aktivně zúčastnit. Pokud je rozumný, zajistí Vám (třeba finančně) nějaký rozumný náhradní program, nebo alespoň nerušené "útočiště" na té chatě, pokud to jde. Jste-li oba patřičně tolerantní, určitě se dohodnete!

huranaprase

Když se peče prase tak mám taky snahu být u toho, naprosto ho chápu ;)

Bral bych to jako příležitost s jeho dětma se skamarádit, pokud komunikace vázne tak tam se třebe rozjede... A když ne tak se nacpu prasátkem a nevraživé pohledy mi v tom nezabrání :-D *ua*

Vy tam bydlíte, Vy jste tam doma. Proč byste měla vyklízet pole a stahovat se do ústraní? Nevím, příteli bych asi řekla, že zůstanu doma a pokusím se respektovat fakt, že mladí chtějí uspořádat tuto akci. Avšak ta by skončila ve chvíli, jakmile by došlo k nějakým konfliktům. Jednou se musí naučit Vás respektovat, tak proč jim to usnadňovat? Vy nejste cizí, to si uvědomte a pokud oni Vás tak berou a přesto k vám najdou cestu na své akce, pak nemohou ignorovat fakt, že do toho máte také co mluvit. S přítelem tvoříte pár a hlavně on by si to měl uvědomovat a stát při Vás. Buď oba nebo nic. Ale že bych jim vyklízela pole, kde žiji, to tedy ne..Ale prosím, berte to jen jako jeden z názorů, každý jsme prostě jiný. Někdo se dá lehce zahnat do kouta, jiný umí lépe čelit takovýmto situacím...

vlasatec*
hodnocení

0x
Pokud se chcete s detmi sblížit tak mi to přijde jako dobrá příležitost. Také nevidím důvod proč vyklizet prostor když tam jste doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]