Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jedno dilema. Bydlíme s přítelem na jeho poděděné chalupě sami. Občas přijedou moje i jeho děti. Nyní jeho děti přišli s návrhem, že by tu opékali prase se svými kamarády. Přítel naznačoval, že bysme si udělali výlet a nechali chalupu dětem na výkend. To bylo před 14ti dny. Včera ale mi byla položena otázka " a nechtěla bys tu zůstat s námi"? Že prý se ptal dětí, jestli by jim to nevadilo. Prý že ne. ( jeho děti jsou se mnou na válečné noze, jsem přítelova druhá paní už víc jak 3roky a stále se snažím o nějakou komunikaci ...a nic) Dle mého pocitu bych tady vůbec nebyla. Ale nemám kam jít a finančně to taky nevypadá moc dobře (myslím penzion atd. - příteli jsem půjčila do podnikání větší sumu peněz) Poradíte někdo? Mám pocit, že mě přítel naznačil aby bylo opět po jeho. Jen nechci dělat nějaké gesta.? Děkuji
Já bych to zkusila: Přítel se dětí zeptal a jim by to nevadilo. Třeba by to byla možnost k (alespoň částečnému) zlepšení vztahů.
Trošku mě zaráží formulace, nejdříve "uděláme si výlet" a potom "nechtěla bys zůstat s námi", je v tom obrat situace, přítel se patrně rozhodl ustoupit od společného výletu s partnerkou a zůstat se svými dětmi bez ohledu na to, co na to říká jeho partnerka, bez jejího vědomí, natožpak souhlasu. Asi bych žádal vysvětlení...
Mám stejný pocit Hope...asi mu řekli jestli by tam s nimi nebyl, nevím. Mě vysvětlil, že už vloni s nimi chtěl být na té akci, jen se bál reakce dětí i mé. Tak mi to prý raději neřekl a jel se mnou pryč. A tím "nechtěla bys zůstat tady s námi" z toho mám pocit, že až tak úplně mezi ně nepatřím co?
Ano, takový dojem mám také. Na druhou stranu jsou to jeho děti, pravděpodobně se navzájem mají rádi. Sama popisujete, že vztahy s jeho dětmi nemáte nejlepší, na druhou stranu by asi nebylo správné jemu upírat radost být na společné akci se svými dětmi.
Zkuste to s přítelem ještě probrat, patrně ví o Vašem vztahu s jeho dětmi, takže pochopí, že společnost s nimi (a ještě s alkoholem) nevyhledáváte. Jistě Vás nebude nutit se aktivně zúčastnit. Pokud je rozumný, zajistí Vám (třeba finančně) nějaký rozumný náhradní program, nebo alespoň nerušené "útočiště" na té chatě, pokud to jde. Jste-li oba patřičně tolerantní, určitě se dohodnete!
Když se peče prase tak mám taky snahu být u toho, naprosto ho chápu
Bral bych to jako příležitost s jeho dětma se skamarádit, pokud komunikace vázne tak tam se třebe rozjede... A když ne tak se nacpu prasátkem a nevraživé pohledy mi v tom nezabrání
Vy tam bydlíte, Vy jste tam doma. Proč byste měla vyklízet pole a stahovat se do ústraní? Nevím, příteli bych asi řekla, že zůstanu doma a pokusím se respektovat fakt, že mladí chtějí uspořádat tuto akci. Avšak ta by skončila ve chvíli, jakmile by došlo k nějakým konfliktům. Jednou se musí naučit Vás respektovat, tak proč jim to usnadňovat? Vy nejste cizí, to si uvědomte a pokud oni Vás tak berou a přesto k vám najdou cestu na své akce, pak nemohou ignorovat fakt, že do toho máte také co mluvit. S přítelem tvoříte pár a hlavně on by si to měl uvědomovat a stát při Vás. Buď oba nebo nic. Ale že bych jim vyklízela pole, kde žiji, to tedy ne..Ale prosím, berte to jen jako jeden z názorů, každý jsme prostě jiný. Někdo se dá lehce zahnat do kouta, jiný umí lépe čelit takovýmto situacím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.