Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uráží vás nějaká práce?

Od: deprik® odpovědí: 35 změna:

Zajímá mne, jak dnes lidi konfrontují své vzdělání s pracovními nabídkami. Máte manželku schopnou utáhnout celou rodinu ze své výplaty. (Jasně že s podstatným odříkáním). Jste středoškolák, umíte dva jazyky, máte 20 let praxe v oboru X. Půjdete dělat údržbáře do prasečáku za 16 000 hrubého nebo si raději rok, dva počkáte na pracáku s představou, že najdete odpovídající job?

doplněno 01.07.13 14:52:

Jo a ještě-budete mít nad sebou lidi, kteří maturovali na středních školách zemědělských. ( Takoví hnojáci vám budou přidělovat práci.)

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Shodou okolností jsem před měsícem reagoval na jednu zajímavou pracovní nabídku a po třech kolech výběrového řízení jsem se před hodinou dozvěděl, že jsem tu práci dostal :) a pokud mám mluvit za sebe, docela mě překvapilo, jak to bylo (z mého pohledu) snadné.

Ano, kdybych si měl vybrat mezi prací za 16 000 a pracákem, beru tu práci (nejsem přece cikán). Zajímalo by mě, co ti na tom vadí - že budeš údržbář nebo že je to v prasečáku? Jsi snad muslim? Já mám vepřovou rád, a je jasný, že někdo to dělat musí.

A nikde není dáno, že to budeš dělat až do smrti. To, jestli si najdeš lepší práci, záleží pouze a jenom na tobě. Ale z tvého dotazu cítím pohrdání lidmi, pohrdání prací a vůbec negativní postoj k životu. S takovým postojem je teda docela možné, že to budeš dělat až do smrti...

xixi*
hodnocení

3x

Ano, půjdu dělat udržbáře do prasečáku za 16000hrubého. Hanba by mě fackovala, abych nechal veškeré finance táhnout manželku, a já se válel doma a čekal na modré z nebe (ideální práci).

Dokonce jsem v této situaci byl, zaměstnavatel zkrachoval a já ze dne na den bez práce, bez naděje na vyplacení poslední mzdy nebo odstupného. Na pracáku jsem byl hlášený tři dny, pak jsem šel dělat do hypersuper pokladního za 11tisíc, což byl prropad s platem na míň než polovinu předchozího platu. A během zkušební doby jsem si našel práci lepší, ve svém oboru. Rozhodně nelituji zkušenosti "dělat od nevidím do nevidím za pár šupů". O to víc si pak člověk váží práce.

A k tomu, kdo ti dělá nadřízeného: lidi z "hnojárny" ti smrdí? Jsou to míň lidi nebo co, sakra. Když tu školu udělali a dostali se na vedoucí místa, asi na to mají

Akorát jsem se rozčílil takhle po obědě!

hodnocení

Ano, nadřízení z hnojárny mi smrdí. Hlavně svým chováním.Jako kdyby měli vysokou manažerskou.

Nemám sice hnojárnu ale za to mne zase se...hlavně ti co mají "vysokou manažerskou" ale neumí nic nebo velmi málo ,ale umí jen buzerovat!

Pkd Vám nadřízení z "hnojárny" vadí tak buďte srab a nechte se živit ženskou!

lidus*
hodnocení

3x

Přiznávám se, že jsem to celé nečetla, nadzvedlo mě už jen to, že vám bude přidělovat práci "hnoják" co má obyčejnou SZTŠ. Mám SZTŠ a pak VŠ opět zemědělskou jako zootechnik jsem si vážila práce každé dojičky co vstávala ráno ve 3h. Sama jsem si vyzkoušela práci dojičky, práci na prvotelkové stáji, na teletníku, v drůbežárně a i na porodně u prasat. Mám inseminátorský kurz a i toto sem si zkusila. Do práce jsem chodila jak na ty 3h ráno, tak i o víkendu a ve svátky, ano, smrděla jsem ale peníze nesmrdí a v JZD se vydělat dalo. Jelikož jsem onemocněla udělala jsem si pajdák a nějaký čas učila, řeknu vám zlatá zvířata, víc peněz a čistá hlava. Ti co pracují v družstvech jsou úplní blbci? Nejsou, své práci rozumí a nemusí umět 2 jazyky (mnozí ale umí). Být vámi tak se těm "hnojákům" omluvím, mě se to dotklo.

hodnocení

Bože, to jsem si naběhl. Samej chytrej a nikdo z vás tu práci osobně nedělal. Milá paní, na zemědělství chodili odjakživa ti slabší, to není z mé hlavy. Máme ve firmě tři inženýry. V průmyslovém podniku by jich bylo alespoň 15 na počet osob.Takže kdo má zájem, nabízím mu své místo. END.

Jo tak. Ty si nechtel slyset nas nazor, ale ze ten tvuj je spravny. To si ale mel rict hned.

ar*

deprik® jediná práce, která by mě urážela je ta, u které bych musel okrádat druhé. Tobě bych přál, abys na 5 let nesehnal žádnou práci a to ani v prasečáku jako utírač zaků podsvinčtům. Možná by se ti pak v té kebuli malinko rozsvítilo, ale moc tomu nevěřím. *tuc*

A kde je to tvoje místo? možná že bych si stěmit vými "hnojáky rozumněl a rozhidně by mi "nesmrděli"i když mám svoje řemeslo rád a dělám ho už přes 16 roků,předtím vedoucí funkce 18 roků!

Finančně mi stačí i to málo, budeš se divit ale základ jen 65/Hod!

doplněno 05.07.13 18:02:

PS zapomně jsem napsat,že těch 16000 by bylo více než mám teď!

axlik*
hodnocení

1x

Má práce mě uráží a mrzí, nemám praxi, ale jsem schopnej, vyučenej v úplně jinym oboru, s maturitou a dělám pitomýho dělníka za pitomý peníze, ale tak lepší jak sedět doma no...

figurek*
hodnocení

1x

Jestli se nestydíte rok nebo dva nedělat a nechat se živit manželkou, pak běžte na pracák.

Já osobně bych klidně šel dělat toho údržbáře a přitom bych hledal a hledal, protože kdo hledá, ten vždycky najde.

humbucker*

Ahoj. Tady je nutno si říct to, jestli pan dotazovatel je absolventem střední školy(asi že ano), nebo dokončil učební obor a ještě má maturitu. Takovou práci dokáže většinou zvládnout někdo i bez maturity. Maturitáři dělali většinou THP. Mechanizátoři, agronomové. zootechnici. Spíš tu jde o to, jesti se tomu někomu chce něco dělat, nebo poflakovat. Taky jsem býval mechanizátor střediska Státního statku, ale radši jsem utekl do automobilového strojírenství. A jako dělník jsem měl násobný plat. Nyní dělám už 28 let na jednom místě a připadám si jako v Kolbence. Od vyučení do důchodu nebo do smrti. Dneska je skoro normální, když se pracovní místo mění i několikrát za rok a nemusí to být tehdejší fluktuace nemakačenků. Jen může být dost problém sehnat práci pro lidi starší 50 let.

hodnocení

1x
Byla by mi hanba aby me zivila baba , beru vse a mezitim hledam dal. Ted delam , ale to co mam vystudovane elektro a na vyplatu 30tisic , tak neresim. Jinak , ale co si budem vykladat , to co ty umis umi dalsi tisice lidi a dalsi tisice lidi takovych jako ty vychazi ze skoly (jen bez praxe , ale zas za mene penez) ;)
doplněno 01.07.13 14:56: Nevim proc hanite zemedelce , aspon maji praci a rozumi tomu co delaji...

koukolik
hodnocení

0x

... je nutné si ještě položit otázku, co budu ty 2 roky dělat, při čekání na odpovídající zaměstnání ...

Můj názor, a ten jsem měl i v letech, kdy to s prací ještě nebylo tak kritické: vzít v nouzi jakoukoliv práci, kterou zvládnu fyzicky a psychicky, a třeba i zkrácený úvazek. Nechat se živit manželkou nebo někým jiným, když mám ruce a nohy zdravé, je proti mému přesvědčení. Bohužel znám několik lidí, kteří čekají na ten dobře placený a vzdělání přiměřený flek už více než 10 let.

Kromě skromného výdělku taková práce člověka obohatí o nové pohledy na život kolem sebe. Bez ironie.

hodnocení

0x

Zivim se praci, u ktere mam velmi solidni predpoklad, ze nezustanu bez prijmu, je to odborna cinnost, pro kterou jsou nutne i nadstandarni znalosti, ale i tak, kdybych musel, radeji pujdu delat rukama i za min, nez 16t hrubeho, nez abych sedel dva roky doma a cekal, az si na me nekdo zazracne vzpomene.

doplněno 01.07.13 14:53:

Nenapada mi prace, kterou bych zvladl delat a ktera by me urazela.

Neco jineho je, zda bych byl v dane praci neco platny a nenadelal vic skody, nez uzitku.

doplněno 01.07.13 15:03:

1. to s tou narazkou na hnojaky bylo zbytecne, akorat to vypovida o Vas, o vasem pristupu a mozna i o tom, proc budete delat to, co delate

2. udrzbar v kravine neni uplne marna cinnost. Neni jednotvarna, pri opravach se toho clovek dost nauci, pokud ma clovek rad techniku, tak ho i prace muze bavit. Priplatky za pohotovost na telefonu se take muzou hodit.

Neprijemnost muze byt vstavat ve tri rano v pulce unora a jet opravovat zamrzle potrubi.

aish

Také mi to nepřijde jako špatná práce, není to monotónní, a hlavně člověk vidí že ta práce k něčemu vede a má nějaký smysl.

Tím mě taky napadlo, na dotaz, jestli mě uráží nějaká práce - vlastně ano, vnucovat lidem různé produkty, o které nemají zájem, zejména pokud je to založené na tom, že vám "něco podškrábnou" aby se vás zbavili. Klasicky různé mobilní tarify, že.

Takže asi by mi vadilo dělat nějakou práci, o které vím, že je škodlivá.

aish
hodnocení

0x

"Čekat na pracáku" pro mě připadá v úvahu, jen pokud člověk ten čas využije pro nějakou konstruktivní činnost. Například opravit dům nebo učit se jazyk + práci s PC (myslím, že samotným studiem jazyka nelze nahradit plný úvazek, takže to bych brala jako jazyk + brigády). Ale v případě, že by šlo o "podstatné odříkání" by mi i tohle přišlo hodně na hraně.

Samozřejmě je rozdíl mezi "čekat na pracáku" a "aktivně hledat práci"; to druhé si mnohdy časově nezadá s prací na plný úvazek.

sebod*

Mám VŠ, svoji práci dělám dost dobře. Ale byly v mém životě okamžiky, kdy jsem např. v "mlíčňáku" myla nádobí. Nebo jsem chodila manuálně pracovat do ovocný školky (mimochodem, byly tam samý ženský o dost starší, které nebyly ani ničemu vyučené. A já na ně dodnes vzpomínám s láskou a úsměvem, protože tak bezvadný kolektiv se hned tak nevidí). Jo a taky když jsem byla hóóódně mladá a byla jsem doma na mateřské, tak seč holka z města, postavili jsme chlév a v něm měli několik býků a ze mě se stala Vámi pohrdaná hnojařka. Mě osobně to nijak nevadilo a ten, kdo nade mnou kvůli tomu ohrnul nos mi nestál ani zato, abych o něm a jeho názoru přemýšlela.

Takže schrnu. Ač mám dost specifickou práci, jsem vzdělaná nejen školou, ale i životem, nepohrdám žádnou prací ani lidmi, kteří ji vykonávají. Naopak si myslím dost nelichotivé věci o lidech, kteří smýšlí jako Vy.

To sebod *palec*-a paradoxně těm lidem co jim smrdí hnojárna,tak řízečky na talíři již NESMRDÍ!

hodnocení

Přesně tak. Využít čas na něco jiného. Hodina angličtiny stojí min 150 Kč. Učte se denně tři hodiny a "ušetřili" jste skoro pětistovku. Opravujte barák, pěstujte zeleninu. A budete rodině platní. A ještě vám zbyde čas na hledání práce.

koukolik
hodnocení

0x

Mňo ... jestli už dopředu jen podle vzdělání a oboru škatulkujete vaše budoucí kolegy, to radši zůstaňte ty 2 roky doma ...

hodnocení

0x

Rozhodně bych neseděl jen tak doma na podpoře. Pracovní návyky se získávají špatně zpět a tím tuplem po několika letech. Nejde jen o to, kolik za to dostanete a kdo vám šéfuje. Stal by se z vás líný lempl. Pokud by to manželka utáhla, zkusil bych v první řadě dělat něco na vlastní triko. Po pár měsících už by bylo vidět, jestli to má smysl. Neříkejte mi, že po 20 letech v oboru nemáte žádnou představu. Pokud si netroufáte, tak vzít něco, co prostě je. Jakou má nadřízený školu je nepodstatné, pokud to nemá vliv na jeho práci. A pokud mohu poradit do budoucna - není dobré se fixovat na jeden obor. Já se snažím provádět i činnost, která je zcela mimo můj běžný profesní záběr. Pochopitelně to bere kus volného času, ale zase doufám, že až někdy přijde čas, bude se to hodit.

hodnocení

0x

Nenapsala bych to lépe, než Jethro přede mnou. Ano, z celého toho Vašeho postoje čiší taková nechuť k té nabízené práci. A pokud byste šel někam dělat už dopředu s nechutí a názorem, že vám budou poroučet nějací hnojáci, nebudete tu práci vykonávat dobře. Protože ji nebudete mít rád. Nebudete ani oblíbený v kolektivu. Ti hnojáci to totiž vycítí.

Lepší vzít třeba i podřadnější práci a přitom hledat, ptát se, navštěvovat internet, nabídky ÚP apod. Často dokáží dobré místo sehnat i kamarádi, o něčem vědí a doporučí. Přece byste se nechtěl válet rok, dva 2 na pracáku jako pytel a nechat manželku, aby Vás živila? To snad ne. To byste se ani nemohl cítit chlapem a hodnotným členem rodiny.

Zaposlouchejte se do veršů Svatopluka Čecha. Napsal je hodně dávno, ale platí pořád, až do současnosti:

Čest práci každé, která dobro plodí,

ať mává kladivem, ať řídí pluh,

ať prachem, blátem, lopotou se brodí,

či perem vzletným ať ji koná duch.

Snad pochopíte, "co tím chtěl básník říci". Jaga.

iz*

Žádná práce není podřadná, maximálně může člověk vykonávat práci, pro niž je potřebná nižší kvalifikace, než jaké dosáhl.

A potřebná je každá práce, kterou člověk dělá dobře.

doplněno 01.07.13 19:47:

Neuráží mne žádná práce a dělat bych nešla jenom práci, na kterou bych nestačila. Nedokázala bych lidem vnucovat nepotřebné pojistky, předražené zboží, "výhodné" tarify nebo "finanční poradentsví" ...

ron*
hodnocení

0x

Žádná práce není podřadná, každou práci přece někdo dělat musí. A pokud mě uživí, tak co mě na ní má urážet. Uráželo by mě natahovat ruku a nechat se živit někým jiným. A k vámi zmiňovaným hnojákům: dovedete si představit svět bez zemědělství? Vím, maso, zelenina, vše se dá koupit v obchodech. Ale kde se to tam asi vzalo? Právě od těch hnojáků! A pokud maturant střední zemědělské školy vám přiděluje práci, a vy máte pocit vyššího vzdělání, tak chyba bude zřejmě ve vás. Proč vy tu práci někomu nepřidělujete? Je to především o schopnostech.

Dnes mít dobrou práci je opravdu štěstí. Nebo přesněji řečeno - mít vůbec nějakou práci.

blazen*
hodnocení

0x

To sou dobré kecy,já sem rád že mám 13400 hrubého, je sice fakt , že jsem po škole. Znám lidi co jsou na tom daleko hůř a nestěžujou si. Vidím, že tam zůstanu tak rok, dělám v jedné fabrice sice ne u pásu. Taky se tam nevidím věčně, ale jsem rád, že něco mám.

hodnocení

0x

Raději si dva roky počkám s představou,že najdu odpovídající job...;)

doplněno 02.07.13 07:07:

Myslím,že je to další problém české povahy.

Nejen,že se s jakousi pravidelnosí nechávají ochlácholit na sliby politiku a tak naše scéna je pořád dokola,tedy že opět po Rusnokově vládě,bude vládnout ČSSD a pak zase beztak ODS atd.

Tím chci naznačit,že takové to psaní že nebýt na pracáku,ale raději dělat i v prasečáku za 10000kč je lepši je jakýsi český defekt.Věřím,že za 5000kč by už to nedělal.

Buďme upřímní a chtějme,že jako národ máme na lepší a neotáčejme se,kdy kdo jak kdy dělal a dělá,protože jeto další česky defekt,protože s toho víceméně vyjde,že když Čech děla cokoliv bude vždy zřejmě nespokojen,hlavně platově a to přeci v současnoti jde.

Májí-li Češi dělat za služnou mzdu rozhodně nesmí vzít kdejakou hnojárnu za pár kaček.Naši životní situaci nezmění naší politici,ale hlavně mi sami.

Májí-li Češi dělat za služnou mzdu rozhodně nesmí vzít kdejakou hnojárnu za pár kaček.

Taky nazor.

A mezitim se muzou jist past na louku. Ale co v zime? Seno se spatne zvejka.

No jeste ze mame tak stedry socialni system.

koukolik

tak určitěěě, takový absolvent oboru čínská historie se specializací antropologie by si mohl pár let počkat, než tady čínská menšina zapustí kořeny a začne umírat, a bude dostatek pracovního materiálu.

A pokud bude rodina sdílet jeho zásadovost a vysoké nároky na pracovní místo ... proč ne?

mirka1
hodnocení

0x

Kdysi jsme zametali ulice za 1oo šilinků denně ve Vídni. Partáka nám dělal starý důchodce, který si přivydělával k důchodu. Ráno jsme od něj vyfasovali lopaty a smetáky a jelo se. Než se někde válet anebo jít na pracák, nechat se živit erárem to by byla potupa. Měli jsme maturitu, ale neuměli jsme německy tak holt berete co je. Tak je to i s vámi, než žebrat na pracáku o podporu, tak zatím než se něco najde, vemte to co je. Hnoják nehnoják, jen když vám zaplatí.

jinx*
hodnocení

0x

Raz mi moja manzelka povedala:".Teba si vazim viac ako ktorehokolvek managera alebo akukolvek kancelarsku krysu,lebo po tebe je pracu vidiet a musi byt spravena na 100%...opravoval som vtedy kopirky,faxy,tlaciarne...kancelarsku techniku ..elektroniku.

Mozem zodpovedne prehlasit ze je to velmi krasna robota,pretoze ja som mal dvere vzdy otvorene,vsade som bol vitany.

Je uzasne po 6 rokoch stretnut ludi ktori vas poznaju a dokazu vas zaradit.Mne uz sa stava ze vidim tvar ale zaradit mam obcas problem.Obehal som strasne vela firiem vela som cestoval a tazil v sukromnom zivote z nadobudnutych kontaktov...rozne firmy ,urady,skoly atd...velmi rad spominam na toto obdobie.Myslim ze reakcie ludi pre ktorych robite pracu je vizitkou vasko pristupu k praci a k ludom...aj po 6 rokoch su pozitivne.

... sa mi coraz viac pripomina fakt ze ludia robia firmu, nie zisky...na margo tazatela

Dnes sedim vo fabrike,kazdy den je rovnaky a cakam kedy opat "vzlietnem" a najdem si trochu slobody *smich*.Zatal som zuby a pockam kym nas drobizg trocha povyrastie .Ale v principe mam tuto robotu rad.

Pracou nepohrdam.V case od 15 do 19 rokov som ako student brigadoval zberom papriky,cistenim 8 ks 53 metrovych foliovnikov,pestovanim brokolice,mletim palivej papriky a korenin,vykupom marhul..a rozne pomocne prace napr. aj nachystanie miestnosti na svadbu...vsetko v jednom nemenovanom druzstve za 200Sk na den.Dnes clovek ktory ma vtedy zamestnaval byva o ulicu vedla a vzdy sa zastavi ked ide okolo. A ja mu s radostou ukazem svoju zahradu a ideme spolu na pivo.

Az na rodinnom dome sa ukaze cim vsetkym musite byt a cim vsetkym nesmiete pohrdat.

buss
hodnocení

0x

Seď doma a tyj z daní pracujícího lidu i za míň. A bez těch hnojáků chcípni hlady.

tixa
hodnocení

0x

Dovolte abych přidala svůj postřeh z mých zaměstnání,kterých jsem již měla taky pár, od servírky,uklizečky,prodavačky, dělnice u pásu,pekařky na nočních směnách,až po účetní a obchodní referentku.Brala jsem co bylo, nájem a jídlo mi nikdo zadarmo nedá.

Posléze jsem zakotvila na mnoho let v lesnickém oboru,kde jsem absolvovala " kolečko", účtárna,obchodní odd, sklad dřeva,prodej apod...

Zkušenosti, přesčasy a trpělivost druhých mě hodně naučily. když došlo k propouštění, a já musela na ÚP, nabídl mi úřad opět práci prodavačky.Jak jsem řekla, životní náklady mi nikdo nezaplatí,žiji sama.Když jiná firma hledala člověka z lesnického oboru,vzala mě, pro mé předchozí zkušenosti. OVšem dnes již bývalá "kolegyně" se divila jak může " obyčejná prodavačka" pracovat v lesnické firmě... mimochodem studovala jsem knihovnickou školu v Brně...

Nikdy jsem se nedívala na jakékoliv svoje předchozí zaměstnání jako na podřadnou práci...z každého jsem si něco odnesla,co se mi posléze hodilo...zkušenosti k nezaplacení

Není to o tom čím kdo jsme ,ale co umíme...a umíme prodat:-D

mirka1
hodnocení

0x

Tyhle lidi budou nepoučitelný. Je to špatná sociální politika státu, nechceš dělat, je to pod tvojí úroven? Já bych ti dala pracák, dávky, marš dělat cokoliv si najdeš nebo třeba chcípni. Tvoje volba.

pt®
hodnocení

0x

To je tak, od dětství, by měly být rozvíjeny ty předpoklady, které dítě má a co ho baví. Pak se lépe rozhodne, čím chce v budoucnu být a podle toho jít za svým cílem. Tím pádem dělá práci, ke které inklinuje, ve které má vzdělání, která ho baví a pak může být v té práci odborník a přinést i nové poznatky. Jenže někdo ví například už v 15 letech, čím chce být, jiný to neví ani ve 30 letech. Dnes je hlavní mít zaměstnání, kde je nejvíc peněz, a kde mohu druhému poroučet, škoda, velká škoda. Pokud víte, na co máte vlohy a předpoklady, jděte za svým cílem, ale na té cestě nepohrdejte prací druhých, možná jsou v ní výborní odborníci a svou práci mají rádi a je jim jedno, že voní hnojem. Já bych nedělala jen tu práci, která mi nejde a kterou nezvládnu /např. horníka/. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]