Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třeboň a okolí

Od: dovolenkar odpovědí: 3 změna:

Zdravím, jedu na dovolenou do Třeboně a chtěl bych poradit,co si nemám nechat ujít a kam všude se podívat. Díky předem za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejsem z Třeboně a nevím, jaké aktuální akce tam jsou, ale obecně mohu poradit následující:

- určitě neprohloupíte, když s sebou vezmete kola, nějaké cyklotrasy tam jsou

- pak samozřejmě Třeboň jako taková, tzn. náměstí, je tam i zámek

- pokud máte rád pivo, tak určitě navštivte místní pivovar, který se sice s výstavem kolem 80 tisíc hl ročně řadí k těm menším, na druhou stranu ale patří k nejstarším v Čechách, byl založen v roce 1379 a obnoven kolem roku 1700, přesně již nevím

- napadají mě ještě lázně, jsou ve městě 2 - Bertiny lázně a lázně Aurora

- potom ještě rybníky, Schwarzenberská hrobka

kangaroo*
hodnocení

3x

Já pár let zpátky mám projeto na kole hodně kolem rybníku Staňkov a Chlum u Třeboně a směrem k hranicím k Rakousku a do Rakouska přes České Velenice a zapadlé přechody. U hranic se tam jezdí pěkně je to v lese, takže to tam tak přímo nepálí a je slušný chládek. Jinak Třeboň je pěkná, ale mě bavila hlavně turistika a cyklistika + koupání. Jezdili jsme se tam relaxovat, takže nějaký davy po památkách jsme tam nevyhledávali.

hodnocení

2x

Jak píší vente ssebou kolo ,i když na ně nadávám,bo se nám pletou do cesty.můžete obejet blízké okolí či vzdálenější ,záleží na zdatnosti.Nebo můžete použít i veřejnou dopravu-dobré spojené mezi JH-Třeboň-CB nevím jak třeba Tábor.

Třeboň -zámek,poblíž velké rybníky,Rožumberk,a menší Svět,možnost navštívit lázně a nějaké kůry-Bertiny či Aurora.

JH-zámek,muzeum fotografie,muzeum-Krýzovy jesličky ...

mezi JH a Třeboní-Stráž nad Nežárkou a zámek,muzeum Emmy Destinnové.

Dál od JH -Slavonice-taktéž MPR, a okolí zvané jako Česká Kanada,-část lze (JH-Nová Bystřice)projet uzkokolejnou lokálkou.

To jen tak málo co mi přišlo na mysl,co tu máme.

doplněno 01.07.13 19:07:

Vidíte-pivovar jsem zapomněl-asi nejstarší pivovar v česku ale i na světě.

To Kuba12-ten letopočet je krapet jinak- založen 1279,a ten co jste napsal (1379) tak pojmenování jež se používá dodnes-REGENT.Dle místních pivařských znalců-historiků.

PS žiju tu teprve 30 let,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]