Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak mám ocenit pomocné práce na zahradě.
Chci založit nový záhon, odhadem 8,5m2. Znamená to přemístit a usadit betonové obrubníky a kameny, zrýt trávník a navozit kompost. Nemám představu, jak dlouho může práce trvat, sama budu aktivně pomáhat. Sama bych bez problémů zvládla rytí a převoz kompostu, netroufám si na to ohraničení v mírném svahu, tedy asi 8,5 metru obruby.
Nevím, jestli mám nabídnout nějakou celkovou částku, nebo hodinovou mzdu.
Chci pozvat místního nezaměstnaného. Stravu samozřejmě dostane.
Dobrý den, já bych volil cenu za práci dohodnout fixní a hlavně předem. Ta osoba s tím bude buď souhlasit nebo ne. Ale, hlavně se vyhnete měření času a případné nedohodě po skončení práce.
To usazování obrubníků dá celkem práci (pokud to má být v rovině a trochu vypadat). Ta ostatní činnost je věc spolupráce. Strava je zajištěna, ale nedávejte mu pivo (vlastní zkušenost) - po pivě se začíná lenivět. Cenu bych viděl celkově někde mezi 500,- až 800,-. (jenom odhad). Zdravím!
Minimální hodinová mzda je v současnosti nějak těsně pod 50 Kč/h, ale protože dotyčný není tvůj zaměstnanec, tak všechno záleží jen a jen na dohodě.
Myslím, že ve dvou je to práce tak na jedno pohodové odpoledne (nevím jak velké jsou ty obrubníky a jestli je potřeba je odněkud vozit, možná by se obešel i bez tvojí pomoci). Určitě bych nenabízel hodinovou mzdu, ale částku za odvedenou práci. Nevím jak moc jsi solventní ani jak jsou místní nezaměstnaní ochotní, ani jestli je to kámoš, ale co tak dvě - tři stovky bez stravy? Eventuálně, nevím co máš na zahradě, ale co třeba když obroubí záhon, může si obrat zbytek třešní (nebo co ti to tam roste)? Nebo on ti pomůže se záhonem a ty mu posekáš trávník?
Nabídky práce začínají někde na 50,- Kč za hodinu. Nabídni mu dle uvážení a konkrétní osoby 50 - 80,- Kč. Pokud s ním budeš spokojená, tak mu můžeš dát nějakou prémii. Těžko asi odhadneš, jak dlouho mu to bude trvat. Ale záleží opravdu na konkrétním člověku a na tom, jestli chce a umí dělat.
Dobrý den,
také bych nabídla celkovou částku, asi tak 500,- Kč. Hodinovou sazbu bych nedávala, práce by se mohly zbytečně protahovat.
Ty by si za 500Kc tahala a usazovala cca 12m betonovych obrubniku, ryla 8.5m2 zeminy a vozila kolecka hnoje a zaryvala do zeme?
Jenom radne uzaseni tech obrubniku, aby to za neco stalo, zabere vcetne vykopu rozhodne nekolik hodin (nevim, jak jsou obrubniky velke, zda se budou pouze usazovat do hliny, nebo se budou podmazavat betonem a pod...).
Jen to upřesním. Nejednalo by se o 12 m obruby, ale jen asi 1,2 krátká strana a asi 7 m dlouhá strana. Na druhé dlouhé straně už obrubník je, druhou krátkou stranu ještě nemám vymyšlenou, možná by stačilo položit pár kamenů. Žádný beton, žádná velká dokonalost. Prostě si ještě několik (málo?) let troufám na další záhon.
Děkuji za všechny rady. Věřím, že jsou dobře míněné. A vím, že si každý tu moji požadovanou práci představí trochu jinak, i když jsem se sažila být dost popisná. Rozpětí od 500 do 1500 Kč je dost velké. Ano, líbí se mi o moc víc ta nižší cena. Při ceně nad 1000 Kč už bych se asi rozhodovala, jestli se mi pár jahod a o řádek víc brambor vyplatí.
Ještě upřesním, pracoval by zde syn bývalé kolegyně, které pravidelně půjčuji peníze. Půjčím, vrátí, půjčím, vrátí... Kdybych byla moc velký hamoun, tak řeknu, že ta práce má být za minulé a budoucí úroky. Ale to neudělám.
Zítra se přijde podívat a domluvit se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.