Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamilovaný - nízké sebevědomí

Od: zamilovany odpovědí: 2 změna:

Dobré, už ráno.

Včera (v neděli) na jednom menším festivalu, jsem s kamarády narazil na jednu skupinku známých (všichni se známe skrz divadlo, mi hrajem v jednom a oni zase v jiném). No a jak je známo, většinou když s někým někam jdete, kde je alkohol, skončíte úplně v jiné společnosti, než jste předpokládali. Skupinka kamrádů a kamarádek ví, že jsem hodně zamilovaný do jedné holky, která je o rok starší (budeme jí říkat Lucie). Když jsem skončil v té skupince, kterou jsme potkali nazačátku, řekl jsem jim všechno (dá se říct, že jsem si vyléval smutek a byl jsem trochu opilý) a dělá mi starosti, že v té skupince jsou dvě holky, které rády řeší cizí problémy s jinými lidmi. A tak se bojím, že se to dostane rychle mezi zdejší obyvatelstvo, které je plné vrstevníků a vůbec, je to tu všude samý teenager. Ve městě se tu skoro všichni a znají a když se někde na nějaké "pařbě" někdo s někým "vykousne" a pod., tak do dvou dnů to ví všichni. To by byl jeden menší problém.

Další je ten, když jsem si s kamoškou domluvil sraz u místní kavárny a tam jsme řešili nějaké věci ohledně natáčení, a vůbec tak v odvětví filmů. No a právě tato kamarádka, je dobrá kamoška právě oné Lucky. Ještě menší důvod proč jsme se sešli bylo to, že jsem se domluvil s kamošem, který s ní (nejlepší kamrádkou Lucky) chvíli chodila a chtěl vědět, co si o tom myslí a pod. Tak mi řekla různé věci no a když byla ta upřímná atmosféra, tak jsem jí řekl o Lucce. Bylo mi jasné, že jí to řekne, ale na druhou stranu by to bylo o pro mě plus. Kamarádka mi řekl, že si to celou tu dobu myslela. Od té doby je mi jasné, že něco tuší i ostatní. Řekla mi, že se Lucky i ptala, co ona a já, v té době Lucie chodila s jiným a odpověděla, že nic, co by bylo, má s nad něco být? A nevím co si o tom mám myslet.

Poslední věc je ta, že jsem se s Lucií seznámil o letních prázdninách minulý rok a od září jsem si uvědomil, že jí opravdu miluji, nebyl den, že bych si nevzpomněl na ní. Ale prostě, bojím se jí to říct, že mě odmítne kvůli tomu, jak vypadám, ona je strasně pěkná a hodná a právě bojím se, že by mi dělala jen falešné naděje, ona by nerada ublížila člověku, ať se jedná o koholiv. Ona je motivací zapracovat na mém těle, běhám kolem města, posiluji, jezdím na orbitreku a blíží se právě tábor za necelý měsíc, kde jsme se minulý rok seznámili a kamoš (nejlepší kamoš, kterého znám 16 let) mi řekl, že by bylo nejlepší to s Lucií nějak zkusit poslední den (večer) na táboře. Není to žádný tábor, kde si rozděláváme oheň kamením, ale filmový tábor, kde je více elektroniky než přírody.

Tak bych chtěl vědět, jestli mi má být jedno, že jsem to každému rozkecal (moje chyba). Jestli to určitě ví a jestli je to dobré zkusit na tom táboře, kdy jak jí znám bude hrozně po nás a nebojím se řícti po mě smutno. Má stejný smysl pro hůmor jako já a rozumíme si , ale prostě bojím se, že uslyším od ní, že mě má ráda jako kamaráda.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Určitě to zkuste. Když s ní nenavážete kontakt, nedozvíte se, jaké šance máte, či nemáte. Odmítnutí se bojí každý, ale horší je žít v nejistotě a chodit kolem horké kaše. Je lepší udělat cokoli, než vůbec nic. Pokud o ni stojíte, je třeba jí to dát najevo a nespoléhat se na to, co se jí donese od druhých. Odložte tedy nesmělost a dobývejte ji. Hodně štěstí.

iz*
hodnocení

0x

Kdybys ji zajímal, už bys o tom věděl (nevěř tomu, že bys to nepoznal, nebo že by tě tvé "okolí neinformovalo").

"Řešit" zamilovanost s kýmkoliv jiným, než s objektem svého zájmu, nemá smysl. Buď ji miluješ, pak jí to řekni rovnou (nečekej na tábor), nebo se natolik bojíš případného odmítnutí, že radši neuděláš nic.

"Falešných nadějí" se podle mne bát nemusiš: Každá dívka si moc dobře rozmyslí, jestli má dávat naději chlapci, o kterého nestojí (nebude riskovat, že by ji pak otravoval nebo pronásledoval).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]