Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na PPM, nejsem na ÚP

Od: bakovicka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den ,prosím o radu,-starám se o svého strejdu -péče o osobu blízkou ,jsem doma a snažíme se již 2 roky o 2dítě.Mám nárok na PPM Jestliže otěhotním.?Zdravotní a sociální poj.by za mě měl platit stát ale nejsem si jistá.Moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, protože nemáte placené nemocenské pojištění. Po porodu si můžete rovnou požádat o rodičovský příspěvek, na ten nárok mít budete.

bakovicka*
hodnocení

ještě se zeptám na rodičovský příspěvek -Když nepracuji mám na něj nárok.Moc děkuji za odpověd.

katkakatka1

Ano, na rodičák máte nárok od narození dítěte( v případě, že nemáte PPM). Brala byste ho do 4 let - rok a třičtvrtě byste měla 7600kč měsíčně, potom 3800kč.

hodnocení

0x
Taky je důležité jaký stupeň postižení má strejda.-Osobu, která je závislá na péči jiné osoby ve stupni II (středně těžká závislost) nebo stupni III (těžká závislost) anebo stupni IV (úplná závislost), pokud spolu žijí v domácnosti); podmínka domácnosti se nevyžaduje, jde-li o blízkou osobu,-těmto osobám je hrazeno ZP státem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]