Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále mi doručují cizí pošta

Od: moncuskr odpovědí: 13 změna:

Zdravím, bydlím v rodinném domě celý život, předtím zde bydlela jen moje rodina. Asi před rokem nám začala docházet cizí pošta. Lidi, které vůbec neznám. Ze začátku jsem pošťačce dopisy vracela s tím, že zde nikdo takový nebydlí, ale posléze jsem se na to vykašlala. Teď mi dokonce došel dopis nějaké paní od pravníka, donesla jsem ho na poštu, došel opět zpátky. Nyní došel další dopis ( opět na tutéž paní ). Podle firmy na obálce jsme se dozvěděla, že se jedná o dopis ohledně exekuce. Nemáte prosím někdo stejné zkušenosti, popř. co dělat? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Dejte si stížnost na poštu, ať to vrací zpátky a neobtěžují Vás tím. V podstatě by tím úmyslně porušovaly i listovní tajemství, když Vám to neustále hází do schránky, která tímto jménem není označená, v domě nikdo jiný nebydlí a takový člověk tam prokazatelně nikdy nebydlel, nebydlí a ani bydlet nebude.

moncuskr
hodnocení

Moc díky za radu, hned zítra tam napíšu a uvidím.

uska*
hodnocení

2x

Ano, mám přesně tyto zkušenosti. U mě to začalo, že chodily výpisy z banky na cizí ženskou, ale na mou adresu. Vracela jsem dopisy na poštu. Až přišel dopis ze Slovenska od exekuční kanceláře, tak jsem ztuhla. Na matrice jsem ověřila, že nikdo u mě není hlášený navíc. Jedinné co mi zbývalo je podat trestní oznámení na onu ženštinu.

Po čase jsem se dozvěděla, že nějaká slovenka si z dostupného webu převzala moji adresu a nahlásila jí v bance a všem úřadům, aby unikla exekuci. V Česku nikdy nebyla. Je mi to divné, že ani v bance při změně adresy po ní nechtěli občanku. Je to už tři roky a je klídek.

doplněno 30.06.13 23:16:

Ano - tr. oznámení jsem podala a policajti ženskou našli a sdělili mi, že si mou adresu vybrala náhodně. Přihlaste se a napište mi co potřebujete do vnitřní pošty.

repkin*

Docela by mne zajímalo, co to bylo za trestní oznámení? Čeho se dopustim, že uvedu cizí adresu? Tohle slyším poprvé.

uska*

repkin - to nemám tušení co to bylo za tr. oznámení. Šla jsem na policajty (trvalo to 2 hodiny)s tím, že se bojím exekuce od cizí ženské, co s tím mám dělat. Tak sepisovali a sepisovali. Nechala jsem jim tam cizí poštu - 1 výpis z banky a dopis od exekutora. Pro mne to byla jedinná možnost jak něco udělat. Vracet dopisy pošťákovi je bezvýznamné.

doplněno 01.07.13 09:15:

je to možná přestupek, výsledek já neznám. Ale policajti se spojili s exekutorskou kanceláří, bankou ... a vyřešeili to za mne .Stěžováním si na poště exekutora nezastaví .

repkin*

Dle mého názoru se nejedná o trestný čin ani přestupek. Myslím si, že pravdu má honza dole, stěžoval bych si na poště.

zabu

Jestliže si někdo na cizí identitu zřídí konto v bance, Tak by to mohl být trestný čin podvodu. Pokud se prokáže úmysl a majetkový prospěch.

moncuskr
hodnocení

Ty brďo, tak teď jsem opravdu dostala strach. To trestní oznámení jste podala? Byla byste tak hodná a odpověděla mi na emil ( moncus.kr@seznam. cz ), chtěla bych se Vás ještě poptat :).

ladinpraha*
hodnocení

1x

Asi by sis měla začít dělat starosti, jestli je ten dům ještě tvůj. Taky bych se začal pídit, kdo a proč je na mé adrese hlášený.

hodnocení

1x
Nam bylo receno ze pokud mate na schrance jmeno tak postak do ni nesmi vhodit cizi postu, resp. s jinym prijmenim

artik*
hodnocení

0x

koukněte na obchodní rejstřík , kde má firma sídlo

zabu
hodnocení

0x

Žádné vracení pošťačce. Udělat šipku od adresáta směrem k odesilateli. Napsat k tomu: "Zpět. Adresát na uvedené adrese nebydlí". a je to. Hodit to do nejbližší poštovní schránky, oni si s tím v třídírně už poradí.

ale prd... poštačka to tam NESMÍ hodit pokud se jmena na schrance a na dopise neshodují.. já bych zašel udělat vítr na poštu... řešili jsme to taky podobnou situaci a toto nám přímo řekli na poště... ještě abych přeposilal poštu zpět a drbal se s tím... to joo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]