Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na provozovnu

Od: joska* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, chtěl bych se zeptat,vyřídil jsem si živnost jako vedlejší činost a chtěl bych mít provozovnu místo garáže která je v rodinném domě,ale na stavebním ůřadě mi řekly že bych musel ohlásit změnu užíváni celé stavby to je ale blbost ne,mě se jedná pouze o tu garáž.poraďte jak na to,protože jsem se dočetl že může být pokuta až 50 000kč a to bych nechtěl.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

a jako co to chceš používat?

joska*
hodnocení

chtěl bych to jako truhlářskou dílnu

artik*

a kolaudace je jako co? :D pak je to přece jasné . Nikde provozovnu nehlaš a můžeš tam dělat co chceš :D

To není jen tak. Stačí, aby někdo upozornil ŽU a je průšvih. Zjara obcházel u nás živnosťák provozovny a dávala pokuty za nevyvěšení štítku (ionformace o provozovně vč. IČA) a také kontroloval provozní dobu a určitě ti kontrolovaní neměli důvod ke smíchu. Informace o živnostnících jsou veřejně dostupné informace.

artik*

když není uvedena provozovna na úřadě , nemaj co kontrolovat , je to jeho garáž a může tam dělat co chce

hodnocení

0x

Museli jsme vyřídit změnu užívání části rodinného domku na prodejnu a museli mít i zvláštní projekt, aby to splňovalo hygienické normy (sklad, šatna, zvláštní WC, místo na nebezpečný odpad apod). A museli kolaudovat. Tak-že ve Vašem případě to bude něco podobného. Provozovna musí splňovat všechny potřebné normy a musí být k tomu účelu i kolaudována.Myslím si, že budete muset mít i nějakou tu vzduchotechniku, hlásič požáru apod.)

buss
hodnocení

0x

Logicky to není blbost! bylo to kolaudováno přece jako garáž!

uska*
hodnocení

0x

Také bych provozovnu nehlásila. Např. tesař, který jezdí po stavbách a dělá krovy, také nemůže mít hlášenou provozovnu. Nebo co v takovém případě hlásí? Přece můžu mít ŽL bez provozovny, to není podmínka vystavení ŽL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]