Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtěl bych se zeptat,vyřídil jsem si živnost jako vedlejší činost a chtěl bych mít provozovnu místo garáže která je v rodinném domě,ale na stavebním ůřadě mi řekly že bych musel ohlásit změnu užíváni celé stavby to je ale blbost ne,mě se jedná pouze o tu garáž.poraďte jak na to,protože jsem se dočetl že může být pokuta až 50 000kč a to bych nechtěl.
a kolaudace je jako co? :D pak je to přece jasné . Nikde provozovnu nehlaš a můžeš tam dělat co chceš :D
To není jen tak. Stačí, aby někdo upozornil ŽU a je průšvih. Zjara obcházel u nás živnosťák provozovny a dávala pokuty za nevyvěšení štítku (ionformace o provozovně vč. IČA) a také kontroloval provozní dobu a určitě ti kontrolovaní neměli důvod ke smíchu. Informace o živnostnících jsou veřejně dostupné informace.
Museli jsme vyřídit změnu užívání části rodinného domku na prodejnu a museli mít i zvláštní projekt, aby to splňovalo hygienické normy (sklad, šatna, zvláštní WC, místo na nebezpečný odpad apod). A museli kolaudovat. Tak-že ve Vašem případě to bude něco podobného. Provozovna musí splňovat všechny potřebné normy a musí být k tomu účelu i kolaudována.Myslím si, že budete muset mít i nějakou tu vzduchotechniku, hlásič požáru apod.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.