Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet průměru pro uřad práce

Od: kejmilos® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,k pondělku končím v práci.

Dostal jsem od zaměsnavatle lejstro pro UP z výšší průměrného výdělku pro přiznání podpory.Prosím jak se vypočte tento průměr?

Je do tohoto výpočtu průměru zahrnuta i roční vyučtování daňí,ktere mi zaměstnavatel prováděl a ktere mi vyplácel spolu ze mzdou?...díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Průměrný čistý příjem pro účely podpory v nezaměstnanosti se počítá z předcházejícího čtvrtletí před skončením pracovního poměru, ve vašem případě tedy z 1. čtvrtletí letošního roku (předpokládám, že pracovní poměr skončí 30.6.2013). Napíšu-li to zkráceně, tak od hrubé mzdy za čtvrtletí se odečtou náhrady (např. za dovolenou, návštěvu lékaře, prostoje...) a vydělí se počtem odpracovaných hodin za dané čtvrtletí. Získá se tak průměrný hrubý hodinový příjem, který se vynásobí týdenní pracovní dobou (např. 37,5 hod) a koeficientem 4,348 (průměrný počet týdnů v měsíci). Tím získáte průměrný hrubý měsíční příjem, po odečtení povinných odvodů (daňová záloha, sociální a zdravotní pojistné) získáte průměrný čistý měsíční příjem, ze kterého bude následně počítána podpora v nezaměstnanosti.

Roční zúčtování daně (vratka) , náhrady za cestovné, odstupné do tohoto průměru nevstupuje.

doplněno 30.06.13 12:40:

Není zač.

hodnocení

Díky za perfektní odpověď...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]