Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIPO Fio Banka

Od: anetta* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Zřídila jsem si učet u Fio Banky kde vidím v interentovém bankovnictví i možnost platby SIPO.SIPO platím doposud jen složenkou na poštovní přepážce.Ale když vidím ted tuto možnost ráda bych SIPO i někdy zaplatila přímo bankovním převodem.Je možné to využít tak že občas zaplatím SIPO přímo na poště a někdy jen bankovním převodem z FIO.Nebo když zvolím u FIO možnost platby SIPO pak už to pujde jen a jen platit z FIO nikoliv na poště?Doufám že je muj dotaz srozumitelný.Několikrát jsem dotaz posílala i na komunikační centrum Fio ale doposud mi nikdo neodpověděl což je dost smutné..proto se ptám i zde.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že pokud zadáte platbu SIPO trvale převodem, tak Vám bude chodit poštou jen doklad SIPO, který nelze platit na přepážce (jenom informace). Můžete si ponechat vše tak, jako doposud a někdy zaplatit na poště a jindy jednorázově přes internetbanking a doklad SIPO pro daný měsíc nepoužít. Zdravím!

doplněno 06.08.13 11:56:

buss - tazatelka chce využívat obě možnosti. Podle mne, když zadá SIPO trvale, tak jí pošta už nebude doručovat doklad SIPO pro platbu v hotovosti, ale doklad (jako informaci) bezhotovostní.

doplněno 06.08.13 16:07:

Celé SIPO lze uhradit najednou převodem a jednorázově takto: 1) číslo banky = 156080780/0300 2) variabilní symbol = identifikační číslo (položka 1 ze SIPO) 3) specifický symbol = spojovací číslo (položka 2 ze SIPO) 4) částka v Kč (položka 3 ze SIPO)

buss
hodnocení

0x

Buď převodem trvalá platba, nebo jak chcete, není povinnost hradit složenkou, znáte přece účet. Jen dodržet termín platby.

anetta*
hodnocení

Děkuji za pomoc.Ano jde mi jen a jen o ponechání si obou možností.Jsem často v zahraničí jak třeba ted(nemohu do banky ani osobně se zeptat) kdy to využuji.Už jsem zjistila že když v rozhraní kliknu na SIPO tak se to bude provádět automaticky(jak píšete) vždy což nechci.Ale kde pak v rozhraní najdu okno jen pro jednorázovou platbu? Pak je tam jen už možnost klasické okno pro platbu v ČR a to jsou už jen okenka pro z učtu na učet,var.symbol atd..Ale Kam zadám spojovací číslo SIPO atd..Nebo lze i SIPO provést jako klasický bankovní převod?Jinač se omlouvím mám v tom trochu asi "hokej"

hm*

Když nedáte SIPO automaticky (tzn. automatické povolení inkasa - automatické zaplacení), můžete buď platit dál složenkou, nebo jednorázovým obyčejným bankovním převodem, případně to střídat podle nálady (ale ten převod je lepší a levnější). Na dokladu SIPO jsou zezadu pokyny pro blatbu převodem, je tam uveden účet a banka, kam se platí, variabilním symbolem je číslo dokladu z přední strany a jako specifický symbol se píše číslo klienta (možná to je to spojovací, nemám doklad po ruce, abych se podíval, jak to nazývají), to je taky na přední straně a je pořád stejné.

anetta*
hodnocení

Děkuji Vám! Je mi to naprosto jasné.Mějte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]