Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup peří

Od: perivykup odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

připojuji se k dotazu uživatelky babajaga ohledně výkupu peří. Nejedná se mi ale o výkup peří z peřin, ale normálně surového ze zvířat ještě nijak nezpracovaného. Jedná se o peří ze slepic - nejvíce, občas z kachen a hus.

Ještě doplním, jsem z okolí Českých Budějovic.

Jsem začínající chovatel, a proto by mě zajímalo: - Je o tohle peří ještě dnes někde zájem(v mém okolí)? Jak je potřeba o peří pečovat, aby bylo v požadované výkupní kvalitě? Jaké jsou současné ceny peří za jednotku?

děkuju za odpovědi, nemám pro peří jiné využití(leda jej dát do odpadu)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Nikdy jsem neslyšela, že by se vykupovalo slepičí peří. Snad byste z těží mohl prodat husí peří. A to peří z podšiubání hus = za živa se husy v určitém věku podškubávají, je to kvalitní prachové peří. Používalo se do spacáků a horolezeckých bund, ale dnes jsou již jiné materiály na tyto výrobky.

Spíš si nedělejte iluzi, že jakékoliv peří prodáte. I na velkých farmách končí peří v kontejneru.

doplněno 28.06.13 20:00:

majo, lidus - to se vykupuje jen drané peří, ale o surovém, jak chce tazatel není řeč. . Třeba jo, jen já to nevím

sob

Dobrý den, jen informace pro vás, pracuji ve společnosti zpracovávající peří, tzv. "podškub" je NELEGÁLNÍ. Žádná společnost do vás nekoupí peří z poškubu! Za poškub hrozí vysoké sankce. Naše společnost vykupuje kachní peří - surové, nevyprané, ale jen z kachen, které byly již usmrceny před tím, než jim peří někdo začal obírat. Na poškub se přijde při běžných testech v laboratořích peří, chápu, že je to pro chovatele "výdělek", ale zkuste si oškubat vlasy zaživa... tak se cítí i ty kachny. V brčkách po podškubu zůstává krev a v testech se objeví!

hodnocení

0x

snad Vám tento odkaz pomůže: peri-mares.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě každou sobotu jezdí auto a vyřvává amplion-péří, vykupuji peří, kůže, králičí i jiné vykupuji kůže. Bližší informace nemám jelikož jsem ráda, že odjede a je klid ale zkusím se zítra jak zase dojede zeptat.

doplněno 30.06.13 10:35:

Tak jsem včera zjistila-králičí kůže vykupuje za 7-15kč podle kvality.slepičí peří NE, husí pouze drané, nové za 80-160 kč/kg, staré peří z peřin za 20-80kč/kg, kachní pouze drané za 50-9Okč/kg.

doplněno 09.07.13 16:18:

"cukr" zeptám se ale už jsem zase v Brně, tak až v sobotu pokud ho uslyším v zahradě.

cukr

Můžete mi sdělit firmu - eventuelně spojení? Potřebuji se zbavit peří. Díky

frantise

Dobrý den, peři vykupujou i unas na ustecku nabizi za 1kg 12kč a jeto jedno jake jeto peří jestli stare nebo nove

lidus*

Ptala jsem se ale ten "dědek" nebyl ochotný mi moc odpovídat, že by mi řekl firmu to už vůbec ne. Asi je takový výkupčí a pak to někam vozí se ziskem prodat.

frantise

peri se vykupuje za 1kg - 12 kč kontakt na vykupčiho je 723040511

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]