Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
připojuji se k dotazu uživatelky babajaga ohledně výkupu peří. Nejedná se mi ale o výkup peří z peřin, ale normálně surového ze zvířat ještě nijak nezpracovaného. Jedná se o peří ze slepic - nejvíce, občas z kachen a hus.
Ještě doplním, jsem z okolí Českých Budějovic.
Jsem začínající chovatel, a proto by mě zajímalo: - Je o tohle peří ještě dnes někde zájem(v mém okolí)? Jak je potřeba o peří pečovat, aby bylo v požadované výkupní kvalitě? Jaké jsou současné ceny peří za jednotku?
děkuju za odpovědi, nemám pro peří jiné využití(leda jej dát do odpadu)
Nikdy jsem neslyšela, že by se vykupovalo slepičí peří. Snad byste z těží mohl prodat husí peří. A to peří z podšiubání hus = za živa se husy v určitém věku podškubávají, je to kvalitní prachové peří. Používalo se do spacáků a horolezeckých bund, ale dnes jsou již jiné materiály na tyto výrobky.
Spíš si nedělejte iluzi, že jakékoliv peří prodáte. I na velkých farmách končí peří v kontejneru.
doplněno 28.06.13 20:00:majo, lidus - to se vykupuje jen drané peří, ale o surovém, jak chce tazatel není řeč. . Třeba jo, jen já to nevím
Dobrý den, jen informace pro vás, pracuji ve společnosti zpracovávající peří, tzv. "podškub" je NELEGÁLNÍ. Žádná společnost do vás nekoupí peří z poškubu! Za poškub hrozí vysoké sankce. Naše společnost vykupuje kachní peří - surové, nevyprané, ale jen z kachen, které byly již usmrceny před tím, než jim peří někdo začal obírat. Na poškub se přijde při běžných testech v laboratořích peří, chápu, že je to pro chovatele "výdělek", ale zkuste si oškubat vlasy zaživa... tak se cítí i ty kachny. V brčkách po podškubu zůstává krev a v testech se objeví!
Na chalupě každou sobotu jezdí auto a vyřvává amplion-péří, vykupuji peří, kůže, králičí i jiné vykupuji kůže. Bližší informace nemám jelikož jsem ráda, že odjede a je klid ale zkusím se zítra jak zase dojede zeptat.
doplněno 30.06.13 10:35:Tak jsem včera zjistila-králičí kůže vykupuje za 7-15kč podle kvality.slepičí peří NE, husí pouze drané, nové za 80-160 kč/kg, staré peří z peřin za 20-80kč/kg, kachní pouze drané za 50-9Okč/kg.
"cukr" zeptám se ale už jsem zase v Brně, tak až v sobotu pokud ho uslyším v zahradě.
Dobrý den, peři vykupujou i unas na ustecku nabizi za 1kg 12kč a jeto jedno jake jeto peří jestli stare nebo nove
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.