Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčili byste známému z práce peníze?

Od: janeknovak* odpovědí: 27 změna:

Půjčili byste známému z práce peníze? Pracuje na jiném oddělení, známe se jen zběžně.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne

Nepůjčil, už vůbec ne když se skoro neznáte. Půjčil bych maximálně rodině a nejbližším.

uska*
hodnocení

1x

V anketě jsem uvedle NE. Možná kolegovi z práce bych půjčila v tom případě, že mu při povodni uplaval domek. Možná, že místo peněz bych koupila základní potřeby pro život a ty bych darovala.í Má-li kolega kde spát a má práci, tak na své koníčky ať si jde půjčit do banky.

hodnocení

1x

Ano

Na smenku a s primerenym urokem, proc ne.

K osobnimu bankrotu je cesta dlouha, abys o penize prisel a osobni otrok se vzdycky muze hodit.

Konec koncu, u ciziho je oproti pribuznym vyhoda, ze jde o obchod bez emoci.

honzmalatny*
hodnocení

1x

Když chceš ztratit přítele,pujč mu peníze,říká jedno přísloví.

Ačkoliv já jsem půjčil jednomu známému z práce,moc dlouho jsme se neznali,ale dobrá duše uvěřila a pujčila a to hned 1000 kč.Na dva dny.Říkal jsem si že buďto to opravdu potřeboval,nebo to zkusí znovu a bude chtít víc.Za dva dny vrátil,ale za týden chtěl už 2000.kč. Byla to prosba skrze sms,nebyl jsem v tu dobu doma,ale i tak bych takovou částku nepujčil.Pak jsem se doslechl že hraje a tím to zkončilo. Peníze bych půjčil jen opravdu úzké skupině přátel.Cca 3-4.

artik*
hodnocení

1x

jak si někdo kdo zná někoho zběžně může říc o půjčení? Moje zásada - peníze , motorka a manželka se nepůjčujou :D

vlasatec*

Ještě kartáček na zuby :)

Ne

Artíku, já to znám takhle: nepůjčují se peníze, manželka, fajfka a kartáček na zuby!

Ale v těch penězích jsme se shodli. *placni* Jaga.

hahanaj*
hodnocení

1x

Peníze zásadně nepůjčuji - už po špatných zkušenostech z dřívějška.

Sice to byla malá částka,ale přišla jsem o ni a i o kamarádství.

hodnocení

1x

Vy mu pomůžete teď,a jste si jistý,že když budete potřebovat pomoc,a půjdete za ním,pomůže on vám?na 100% řeknu nepomůže,a to samé s penězy,pujčíte mu,a on dá výpověď z práce a už o něm neuslyšíte.Bude nezaměstnaný,a kde nic není ani kuře nehrabe.Můžete mít smlouvu a stejně nic nenaděláte.V dnešní době i banky a nebankovky se jistí.Nepujčovat.

28.06.13 23:14
hodnocení

1x

Nepůjčil.

hodnocení

1x

Ne

Ne, nestojí to za to.

pt®
hodnocení

1x

Asi záleží, jak jste na tom finančně Vy sám a na co peníze potřebuje kolega z práce. Jen příklad. Dcera měla v práci kolegyni, kterou opustil manžel a nechal ji s třemi dětmi, než se vše právně vyřešilo, tak ji dcera pomohla darem. Dala ji dva tisíce eur, asi tak. - pt

ivscz*
hodnocení

0x

Ne nepůjčil. Co když vám to nevrátí? Píšete přece, že se skoro neznáte. Ať využite nějaké bankovní neboprovident půjčky.. Přece nemůže z dobrého srdce riskovat, že o peníze příjdete.

hodnocení

0x

Ne

Pardón,ale je to hloupý dotaz*bzum*Ty bys půjčil?*bzum*To je sázka do loterie,když je hodím do kanálu,vyjde to nastejno!

buss
hodnocení

0x

Za jakou protihodnotu, čím bude ručit?

hodnocení

0x

Ne

Ne a tím spíš ne, pokud bych ho znala jen zběžně. Předpokládala bych, že takový člověk si tím pádem půjčuje na potkání. Dnes si to člověk musí dobře rozmyslet i u opravdových přátel, nehce-li přijít o peníze i o přátele. Ne nadarmo se říká - co chceš ztratit, tak to puč.Takže za mne - nepůjčila.

au1
hodnocení

0x

možná 5Kč na kávu z automatu :D

Ne

Ale to se ho potom díky Vaší štědrosti třeba hned tak nezbavíte. Bude chtít půjčovat na kávu každý den...:D...Anebo si vemte, kdyby mu třeba jen 5 Kč půjčil každý...Když se sejdou v jedné kapse, nemuselo by to pro něho být tak špatné...*smich*

ben®
hodnocení

0x

Ne

Dobrý den, kdysi, v dobách minulých, jsem dostal (snad) dobrou radu od staršího spolupracovníka.

"Když někdo přijde, že chce půjčit 200,- Kčs, tak řekni, že mu můžeš půjčit maximálně 100,- Kčs. On to buď vzdá a půjde jinam, ale nebude si myslet, že jsi "krkoun". Nebo si tu stovku vezme, možná i potom vrátí, ale pokud ne, tak je to pro tebe jen poloviční ztráta." Zdravím!

dzordz*
hodnocení

0x

Zásadní otázka: Proč byste to dělal?

doplněno 28.06.13 16:24:

Však právě. Proč by mu půjčoval - protože od něj už taky nějakou pomoc obdržel, protože mu uplaval barák, protože ho obrala stará, protože chce tazatel být hodný?

Nebo jen proto, že si známý o peníze řekl?

Ne

Á "dzordz" na to kápl *palec*Proč vlastně?*nevi*

mrpeper

A proč ne?

Proc by si clovek mel pujcovat za neprimerene uroky od banky, kdyz mu kamaradi, kolegove pujci. Vime na co to chce? Co kdyz nedostal vyplatu, co kdyz ma nahodny vydaj...

ron*
hodnocení

0x

Rozhodně ne. Peníze za určitých okolností bych po dlouhém uvažování půjčila dobrému příteli, rodinnému příslušníku či velmi dobrému kolegovi z práce, ale nikoliv jen známému. Tolik peněz opravdu nemám.

pekarekmilos11l
hodnocení

0x

Tady jde o to, na jakou věc známý potřebuje peníze. Na některé věci peníze potřeba jsou a člověk se jim nevyhne - třeba pohřeb, ten je potřeba zaplatit, nebo auto(známá z práce se jinak do práce nedostane, nejezdí do její obce autobus). Takže v takovém případě ano, do takové situace se můžete dostat přece i vy.

Ovšem: Určitě si nechte podepsat nějaký papír, že jste peníze půjčil; dále navrhněte, aby známý přinesl nějakou věc v té hodnotě(třeba zlatý prsten), ať máte případně co prodat, dále sestavte splátkový kalendář.

ifkali*
hodnocení

0x

Stravenku, dvě, tři...to jo.

ifkali*
hodnocení

0x

To je právě ono , že si neumíme pomáhat a že ten kdo chce pomoct to většinou zneužívá...

To je ta lidská vlastnost.

Pak už těžko rozlišíš komu můžeš pomoct a komu ne...

Proč určité etnikum nenechá svého na ulici?-Je to pouze kvůli dávkám?

Ne, ty dávky si on sám dotyčný stejně spotřebuje na sebe.

Proč třeba i vietnamec pomůže vietnamci?-je to jenom proto, že jsou zde cizinci?

Ne, to už dávno zde nejsou.

Těžko někomu pomoct...když mezi náma je to jaksi jinak.

doplněno 28.06.13 18:31:

Ostatní si fakt pomáhají ,ale co my? Já bych měla obavy pomoct, nepomohla bych , to znamená peníze bych nepůjčila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]