Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v roce 2010 jsem si zřídil tarif O2 COOL. Před měsícem mi volali, jestli nechci přejít na O2 FREE PLUS. Souhlasil jsem, nahrávali si mě. A na základě toho mi poslali smlouvu, kterou jsem měl podepsat a poslat zpět. To jsem ještě neudělal! Mám jí pořád doma. A chci se zeptat jestli můžu odejít od O2 (k vodafonu, ale chci mít stejné číslo). Nahraného mě mají ale podepsanou smlouvu ne. Volal jsem na linku O2 a tam mi řekli, že budu platit jak mourovatej penále, protože jsem prý v roce 2010 zaškrtl na smlouvě, že chci automaicky prodlužovat. Jak to teda je? Můžu odejít bez sankcí?
1.) Nesmíte se nechat jen tak zahnat do kouta (mě už od určité doby vedou asi pod speciálním označením a jdou mi na ruku a nemám žádné nevhodné hovory s nabídkama
2.) Nyní má platit nebo už platí státní zíkon pro omezování předražených odstupu od smlouvy u operátorů. Přesně nevim kolik, ale maximálně byste měl platit asi 3-6 měsíců navíc za kdykoliv odstoupení od smlouvy.
3.) Napište si co požadujete, připravte se na rozhovor a začněte smlouvat a vždy pohrozte odchodem. Já to praktikuju už 5 let a vždy platim nižší neoficiální ceny než operátoři uvádějí.
Stejnak do 5let se operátoři přejmenujou na VoIP operátory a začnou jim špatné časy už melou z posledního a žijou na úkor neznalých IT ovcí
Novou smlouvu nepodepisuj a neposílej, ve staré smlouvě si pořádně přečti podmínky. Předpokládám, že tam bude znění, že pokud smlouvu nevypovíš ...x měsíců před datem uzavření, bude automaticky prodloužena. Pokud je to tak, žádné sankce ti nehrozí. Nejjeddnodušší bude se smlouvou zajít na Vodafon, ti novému zákazníkovi jistě pomohou.
doplněno 26.06.13 16:32:Kangaroo umí přemýšlet i psát rychleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.