Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám menší eshop, kde jsem začal posílat balíky dobírkou na Slovensko. Ale mám malý problém v praxi.
Když si Sk zákazník objedná něco například za 80 eur přesně, já jsem nucen na české poště poslat balík v hodnotě CZK. Problém není přepočítat kurz k dnešnímu datumu, to by bylo 2072 Kč a poslat, ikdyž je to u každého balíku otravné.
Ale problém nastává tam, že než balík odešlu a dojde, může to trvat i 10 dní, než si balík zákazník ještě vyzvedne.. A kurz se může malinko pohnout a po zákazníkovi mohou potom chtít například 82 Eur, nebo i 78 Eur, výhodněji pro něj, ale nevypadá to solidně a hlavně když bude mít fakturu na 80 Eur, měl by platit přesně 80 Eur.
Děkuji za radu, jak tohle vyřešit.
Jediné řešení, které mne napadá je platba předem. V případě dobírky můžete fakturu vystavit po přijetí dobírkové platby a zákazníkovi poslat mailem ve formátu PDF.
Na Slovensko posíláme dobírky přes PPL. V podmínkách máme jasně uvedeno, že cena dobírky je orientační, protože cenu zadáváme v korunách a zákazníci to budou platit v Eurech podle aktuálního kurzu přepravce a může tedy dojít k drobnému rozdílu. V korunách jsou i faktury. Zatím s tím žádný zákazník neměl problém.
Pokud to někomu nevyhovuje tak může platit v Eurech převodem na náš česko/slovenský účet u FIO.
Jestli přes PPL posíláte 40 balíků měsíčně tak by se s vámi už mohli bavit, minimálně se dostanete na stejnou cenu jako u pošty ale bez šíleného papírování - štítky jsou úplně stejné jako pro tuzemsko, jen se na nich při zadávání změní že jde o export.
Jako čert kříži bych se snažil vyhnout službám České pošty. Zkus si vygooglit nějaké přepravní služby, PPL, DPD, UPS...
Myslím, že takový pohyb v přepočtu nepřipadá v úvahu. Mýlím se, když řeknu, že když požaduji 3000 Kč, tak dostanu 3000 Kč, s pohybem musí být zákazník srozuměn (trošinku vydělá/prodělá, cena je v Kč, takže i já když kupuji v zahraničí jsem na změně kurzu závislý), nebo fixovat k datu (platba předem, přes FIO), ostatně vůči FÚ se fixuje k datu,myslím rozmezí měěsíc, jak uvádí ČNB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.