Nejste přihlášen/a.
chci se zeptet mam dohodu o provedeni prace a nedostavil jsem se na urad byl jsem mimo mesto pracovne a chtej omluv proc jsem se nedostavil staci jako omluva ze jsem byl na montazi dejt mi vedet dekuju
Doufám, že jste nekolidující zaměstnání oznámil úřadu práce včas (nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání).
Nekolidujícím zaměstnáním je zaměstnání není limitováno jen odměnou či výdělkem do 4.000 Kč měsíčně.
Nekolidující zaměstnání nesmí uchazeči bránit v hledání nového zaměstnání ani v poskytování potřebné součinnosti úřadu práce. Domnívám se proto, že by úřad práce tuto omluvu uznat neměl.
Potvrdí Vám zaměstnavatel, že Vás na montáž vyslal ze dne na den nebo neočekávaně (jestli šlo o plánovanou montáž mimo město, byl byste se musel omluvit předem)?
Pokud by ÚP tuto omluvu uznal, doporučuji se do budoucna dohodnout se zaměstnavatelem, který o Vaší evidenci ví, a ví, že musíte docházet na naplánované schůzky. I s tímto omezením je pro zaměstnavatele výhodné uchazeče zaměstnávat touto formou. (Práce zpravidla vykonají víc, než za kolik zaplatí a navíc nemusejí odvádět zdravotní ani sociální pojištění).
___ Pro úplnost: Pro tohoto zaměstnavatele můžete v letošním roce odpracovat maximálně 300 hodin.
doplněno 26.06.13 14:48:Viz: zákon č. 435/2004/..., (k Vašemu případu se vztahují odst. 3 a 5)
(3) Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo b) výkon činnosti na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.Uchazeč o zaměstnání je povinen krajské pobočce Úřadu práce výkon této činnosti bez ohledu na výši měsíčního výdělku nebo odměny oznámit při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti, a ve lhůtě stanovené krajskou pobočkou Úřadu práce dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny. V případě výkonu více činností se pro účely splnění podmínky měsíčního výdělku měsíční výdělky (odměny) sčítají.
___ (5) Podmínkou pro zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání je, že výkon činností uvedených v odstavci 3 není překážkou pro poskytování součinnosti krajské pobočce Úřadu práce při zprostředkování vhodného zaměstnání a pro přijetí nabídky vhodného zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.