Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychla půjčka

Od: kristyba odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, Mám dotaz ohledne půjčky. Potřebuji půjčit 15 000 - 30 000 nedavno jsem "kamaradovy" nabourala auto a požaduje po mne co nejdrive penize od rodiny si pujčit nechci snažím se to tajit bouračku utajit.A splacet se to bouzel nedá. Pracuji na černo tudíž nemohu nikde doložit kolik vydělávám a podobně,je my 20 let.Koukla jsem na internetu na ruzne pujčky ale bouzel se v tom nevyznám tak doufám ze my dokažete nejak pomoci děkuji za ochotu a pomoc

S pozdravem K.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karjala*
hodnocení

3x

proč to nehrajete na pojistku z povinného ručení? Přijde mi nefér už to, že po vás kamarád požaduje 15 - 30 tis. Kč. Jinak půjčte si rychlou půjčku, bez prokázání příjmu vám ji nikdo seriozní nedá, za rok, dva se přijďte poptat na poradnu, jak se dělá osobní bankrot.

Osobně bych to řekla doma, pro rodiče to třeba nebude zas tak strašný položka. Rozhodně to bude pro ně lepší, než když jim tam bude za rok zvonit exekutor. Půjčte si to od rodičů a splácejte to jim. Když Vám půjčí 15 tis a budete splácet 2 tis měsíčně, mají to za 8 měsíců zpátky. Pokud nejste schopna splácet 2 tis mesíčně, tak si ani nepůjčujte.

Pokud si půjčíte u providentu 15 tis (dle člověka v tísni je provident nejslušnější z těch méně slušných), pak budete splácet 570 Kč TÝDNĚ, tj. 2 280 Kč měsíčně. To máte lepší tu rodinu, i kdyby vám měli říct něco ošklivého.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jednu radu Vám dám, ale líbit se to asi nebude. Neberte si nebankovní rychlou půjčku, protože to je cesta do pekel. Zaděláte si na větší průšvih, než přiznat doma bouračku. Zdravím!

Přesně tak, dneska doma neřeknete 30 tis a za několik měsíců budete řešit, jak doma neříct, že dlužíte několik set tisíc. :( Nějaká bouračka a 30 tisícíc je úplná prkotina proti tomu, kam vás můžou dostat podobné půjčky.

doplněno 26.06.13 14:19:

Nepíšete, jak vysoký máte příjem, respektive kolik jste schopna spolehlivě měsíčně ušetřit, ale soudě podle vašeho nepříliš dobrého pravopisu, podle toho, že je pro vás problém 30 tisíc a je vám 20, tak to určitě žádná sláva nebude a docela bych se divil, kdybyste byla schopna spolehlivě dát každý měsíc na splátky aspoň 4 tisíce. Ve vašem případě je možné si půjčit pouze od nějakého opravdu dobrého známého, který vám půjčí s vědomím, že to možná ani nevrátíte. Jinak ne.

Pokud jsou vaši rodiče jenom trochu normální, tak s jejich pomocí to jistě vyřešíte. Od toho rodiče jsou. Určitě budou raději, když se obrátíte s důvěrou na ně a ne na nějakého pochybného lichváře. Už vám není 10, aby jste se to před rodiči snažila ututlat jako rozbité okno. Ano, znamená to přijít, přiznat chybu a požádat o pomoc. Pravděpodobně i vyslechnout nějaké nepříjemné, pro vaši postpubertální pýchu pokořující kázání, ale pořád je to lepší řešení, než utíkat před lichváři a vymahači dluhů. To riziko je opravdu vysoké. Mám trochu mladšího syna, než jste vy a při přestavě, že by podobnou situaci chtěl řešit jako vy mě úplně mrazí.

Přeji vám, ať to dobře dopadne.

sebod*

tomkk má naprostou pravdu. Jasně, myslíš si, že je to Tvůj průšvih a že si ho taky sama vyřešíš, protože rodiče by měli jen "blbý" kecy. Překousni to a jdi za nimi. Víš, já pracuji pro lidi, kteří se dostali do finančních problémů. Leckdy to začalo takovou "prkotinou", jako řešíš teď Ty... Dnes se jejich dluhy přehouply hodně přes stotisíc. Jsou na začátku dospěláckýho života a hned mají průšvih. Vyvaruj se toho.

Taky mám dceru o něco málo starší, než jsi Ty. Taky někdy udělala hloupost, že bych ji nejradši *cert*... Ale je to stále moje dítě a tak se jí snažím pomoci. Snad i Tvoji rodiče jsou takoví..

kristyba
hodnocení

Dekuju za radu,ale ja se neptám jesli si jí mam vzit nebo ne ja se ptám kde a co nejrichleji,

A vy si myslíte, že vám bez přiznaného příjmu půjčí za přijatelných podmínek nějaká aspoň trochu seriózní instituce? V lepším případě se bude jednat o lichvu, v horším o podvod.

tere71*
hodnocení

1x

Omlouvám se za upřímnost, ale to je průser a brát si nebankovní půjčku určitě není dobrý nápad. Pokud by to šlo, snažila bych se domluvit se s "kamaradem", zda by byl ochotný si to od Vás brát po splátkách, nejlépe bez úroků. Držim palce..

honzapohanka*
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych naopak doporučil nebankovní instituci a to firmu Acema. My si půjčili sice vyšší čátku, ale myslím, že by půjčili dle domluvy i méně. Určitě bych jim tam zavolal a zkusil se s nimi domluvit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]