Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homecredit, nechápu splátky

Od: moneyman odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

plánuji si koupit zbíječku na splátky, ale nějak nechápu počty homecreditu, vysvětlíte mi jejich matematiku?

Dal jsem si do jejich splátkové kalkulačku pro orientaci půjčku 6000 Kč a dal jsem si 10% že zaplatím rovnou a potom ještě 10x daších 10%. Podle poštů bych měl tady zaplatit 600 Kč a potom ještě 10x 600Kč a přeplatit tedy jen 600 Kč, celkově zaplatit 6600 Kč.

U nich mi ale vyšlo:

Měsíční splátky: 10x 639Kč při akontaci 600 kč, celkově tedy zaplatím 6990 Kč. Přitom ve hlaviččce je právě: 10% akontace + 10x10%.

Pro Vámi zvolený typ úvěru, počet měsíčních splátek a výši úvěru 5 400 Kč činí RPSN 26,3 %, roční úroková sazba 23,28 %, celková částka splatná spotřebitelem 6 000 Kč. Lhůta splatnosti 26.4.2014 (při poskytnutí úvěru 26.6.2013, první splátce 26.7.2013 a se splatností dalších splátek k 26. dni v měsíci počínaje 26.8.2013).
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

4x

Pravděpodobně tam máš zvolené nějaké pojištění splátek, tomu by těch 39 korun měsíčně asi odpovídalo. Můžeš si ale vybrat že pojištění nechceš.

jesse*

Jen doplním, že při využití pojištění splátek je větší šance, že Vám úvěr schválí (pokud Vás jako klienta už nějkou dobu neznají).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jediná rozumná rada je, se těmto Kelnerovským darebákům zdaleka vyhnout. Nikdo je nepostihuje za klamavé reklamy v televizích. Když to už musí být, si něco půjčovat, tak u normálních bankovních ústavů. Tam kde máš např. účet. V dnešní době je nejrozumnější si nic nepůjčovat. Maximálně hypotéku na bydlení s pojištěním pro neschopnost splácet. Ahoj.

petr123*

Nejsou to klamavé reklamy. Respektive, jsou stejně "klamavé" jako ty od jakékoliv banky. Také ti budou tvrdit že na půjčku ti dají úrok "již od X%" a pak když tam jdeš tak realita dopadá o dost jinak...

A zrovna tohle navýšení 10% je celkem solidní nabídka, pokud je to na podnikání tak se mu to snadno za chvíli zaplatí.

mousedanec

Znamená to tedy, že když si koupím dnes turbo, které mi odešlo na autě na splátky, které stojí 9500 kč, že zaplatím 950 kč jako akontaci, potopm ještě 10x950 Kč, dohromady tedy 10 450Kč + maximálně nějaké drobné za pojištění?

Zní a vypadá to jednoduše, jen se chci prosím napřed ujistit, zda-li to tak je, abych nakonec neplatil 13000 Kč. Děkuji

petr123*

Zeptej se prodejce. Jsou různé akce, občas bývá i že to je úplně bez akontace a nic navíc se neplatí. Já s Homecreditem nemám nic společného, zda teď něco je netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]