Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,zkušenost já nevím jsem úplně na dně...je mi 32let bývalé partnerce také a máme za sebou 8letý obrovsky bouřlivý vztah
Předem musím přiznat že v je chyba ve mě,jenom že až ted jsem si to vše uvědomil do důsledků,ale pěkně od začátků...
když jsme se seznámili byla partnerka v osmiletém neštastném svazku s 1.5 letou holčičkou a já absolutně nezodpovědný blbec..Byla to láska na první pohled neuvěřitelná jiskra kterou nikdo z nás ještě nezažil,po 14dnech jsme spolu bydleli v podnájmui s dcerkou.První chybou bylo že ze začátku jsem to nebral úplně vážně a hlavně si výmýšlel různé nesmysli abych se zalíbyl atd...Ovšem zásádní problém byl že jsem od 15 let(ano od 15)závislí gambler to znamená nenosil jsem domů peníze několikrát jsem vzal naše společné peníze atd,naštestí partnerka vydělávala hodně peněz tak nikdy nedošlo na to že by nebylo co jíst...Došlo na několik rozchodů jednou jsme spolu přes 2měsíce nebydleli.Snad proto že jsem svoje chyby snažil odčinit -nepiju,nikam nechodím v podstatě nemám žádné koníčky,jsem maximálně pracovitý,nikdy jsem ji nezahl,dcerka mě miluje atd.. to není můj názor ale vždy říkala bývalá...Prostě láska byla tak velká že vše vydržela..Boužel jsem oba pěkný nerváci tak při jedné asi před 4měsíci jsem omylem prošel skleněnýma dveřma,spousta krve sanitka atd Od té doby se v ní něco zlomilo a šlo to z kopce jako nikdy.Podotýkám že jsem cca 6měsíců neměl žádný problem s gamblerstvím vlastníma rukama jsem pro nás zrekonstruoval byt prostě snažil jsem se v podstatných věcech..jenom že jsem podcenil maličkosti drobky,uklid atd no prostě mi před týdnem oznámila definitvní konec,celou dobu jsem se snažil to zvrátit protože dřív se mi to vždy povedlo ale tentokrát jsem si v jejich očích ublížil ale mě samotného to úplně složilo a nevím jak dál ...
Nezlobte se, možná ona pro Vás byla životní láska, ale pro ni budete nejspíš velký životní omyl. Ona velká láska i hory přenáší, co je moc, je moc. Žádná ženská nechce chlapa, co bere společné peníze a cpe je bůhvíkam, je to bývalý děvkař, lže a vymýšlí si.
Zkazil jste, co se dalo. Máte tedy (doufám!) ku.evsky velké ponaučení, jak se chovat a nechte teď expertnerku volně dýchat.
... protože dřív se mi to vždy povedlo ale tentokrát jsem...
vždycky to prošlo, vždycky se to nějak dalo a ted prostě to ucho od toho džbánu upadlo... Tak mi to zní...
Jak dál? Dva měsíce si pobrečet, poučit se z chyb a začít znovu a už nikdy si nemyslet, že mi zas něco projde, že to zas nějak ukecám a pod... O gamblerství nemluvím, 6ti měsíční abstinence... je nic, sice fajn, že jste to dokázal, ale nepřijde mi to jako něco extra, když šlo o osmiletý vztah.
Myslím, že už 2x jsem tady psala, že když se láska ve mně zlomila, bylo to jako když se zlomí párátko. Slyšela jsem to. Stalo se to při jedné vypjaté situaci. A najednou se mi změnily oči. Viděla jsem muže takového, jaký je a naprosto přesně jsem věděla, že už ho nechci. Za nic na světě. Několik let mi rozum říkal, ať utíkám, ale srdce mě drželo u něho. V pevné víře, že se změní. A najednou, hlas srdce ztichnul, hovořil jen rozum a já jsem viděla před sebou hovado nezodpovědné, sobecké, surové, otroka své posedlosti, závislosti. Totéž se stalo vaší paní. Není co dodat!
Navíc si myslím, že jste se jí naubližoval už dost. Dejte jí pokoj! Neotravujte, neproste, neslibujte. Žijte si svůj život a jí nechejte ten její. Ať má možnost se z toho dostat a žít si, jak uzná ona za vhodné! Beze strachu zvednout telefon, otevřít dveře, jít sama! V obavě, že tam jste zase vy!
Dobrý den, píšete, půl roku abstinence...sice fajn, ale to je začátek, abstinence, abyste mohl říct "jsem za vodou" trvá cca 7let, poté můžete říct, že jste čistý!To platí u ruzných abstinencí, od alkoholiků, feťáků, nebo závyslostech na čemkoli např jídle, cigaretách.
S rozchodem, bohužel asi více okolností vedlo k tomu, co se stalo.Vždy je chyba na obou stranách.
Sama mám za sebou dva rozvody a před dvěma a půl roky jsem změnila životní styl, mohu říct taktéž ze závyslosti, v mém případě jde o poruchu příjmu potravy.
Má rada pro vás, i když je vám teď hodně těžko, vím, bolí to.
Ale překonejte to, že začnete sám na sobě makat.Sestavte si rozvrh, cíle kterých budete chtít dosáhnout.Začněte třeba sportovat.Prostě kupte diář a na týden si hezky rozepište hodinu po hodině program a podle něj se držte.
Můj syn mi jednou řekl, když se rozbije vázička, tak když se jí budeme snažit slepit co nejlépe, už nikdy nebude tak pevná a hezká, jako nerozbitá.Tak je to i u vztahů.
Hezký den a hlavu vzhůru, držte se!
doplněno 26.06.13 11:27:Ještě dopňuji, velmi doporučuji návštěvu psychologa.
doplněno 26.06.13 11:33:Rozhodně nedoporučuji nyní již bývalou partnerku nějak uhánět, prosit, zbytečně kontaktovat.Prostě se rozhodla jít vlastní cestou a vy udělejte totéž.Pokud vaše situace je natolik neúnosná, vyhledejte psychologa, dokáže pomoci, pokud i vy o to budete mít zájem, pomoci sám sobě.
Nejdříve ze všeho byste se měl dát do hromady Vy sám. Takže pokud nevíte jak dál, co se obrátit na odborníky - psycholog, psychiatr a máknout na sobě opravdu festově? Ze svých chyb se poučte do budoucna a vyvarujte se jich. Bude to znít tvrdě, ale je to prostě tak - pokud trpělivost ženě přetekla a zošklivil jste se jí, je to nevratné. Už vždycky v ní ten nepříjemný pocit bude. Říká se, že když ženská nechce, nepohne s ní ani pár volů. A pokud váš vztah odpískala již nadobro, pak to respektujte. Nechte ji žít svůj vlastní život a Vy se starejte a dejte si do pořádku hlavně ten svůj. Jaké si to člověk udělá, takové to má a chybama se člověk učí...Nezbývá Vám nic jiného, než brát věci takové, jaké jsou a neutápět se v sebelítosti. když budete Vy sám chtít, vyhrabete se z toho.
doplněno 26.06.13 12:51:Pate, jen Vy víte, jaký byl váš vztah a znáte povahu ženy, kterou máte rád. Nikdo Vám nedokáže říci, zda má váš vztah ještě šanci i kdybyste se změnil od základu. Utěšovat Vás nemá smysl, ale člověk musí v něco doufat a věřit, aby měl motivaci se sebou něco udělat. Vy se musíte chtít změnit především k vůli sobě. Má-li Vás ráda a má-li opravdu důvod být s Vámi a podržet Vás ještě, pak si k Vám tu cestu najde. Pokud bylo toho dobrého mezi vámi více, než toho ošklivého, třeba ten krok ještě udělá. To nevíme nikdo. Pokud jsou její city pryč, zařídí si život podle svého. Pak byste se s tím stejně smířit musel. Nedá se nic lámat přes koleno a tlačit na ni nemá smysl. Poznáte sám, když budete od sebe odloučeni, zda dokáže docela dobře žít bez Vás, či Vás potřebuje..
doplněno 26.06.13 15:54:Jak postupně doplňujete do vlákna své příspěvky, celkem začínám Vaši partnerku chápat. Asi měla více trpělivosti, než jste si zasloužil. Nesoudím Vás, ale zatím jsem nenašla jediný zásadní důvod proto, aby se Vás musela držet. Spousta chlapů miluje své děti, spousta jich dala dohromady bydlení vlastníma rukama, jsou věrní atd...a nikde to nehlásá...Prostě jsou chlapi, kteří se o rodinu starají a považují to za normální věc...Vy to považujete za své zásluhy. Pořád jen Vy a Vy...Ale tady jde hlavně o pocity Vaší partnerky...Jen můj názor - vzdala bych to s Vámi nejspíše také...
děkuji všem za reakce
To co tady píšete je sice pravda,ale já to právě dělám chci si svůj život dát maximálně do pořádku po čase když i ona pozná že jsem se opravdu změnil třeba pochopí,prostě já mám pocit že tak intezivní láska a vztah se prožívá jen jednou za život a nejde zapomenout a vymazat.I když jsem napáchal mnoho zla a možná to vyzní divně má mnoho důvodů proč se ke mě jednou vrátit,pokud tedy nepotká své štěstí jinde a obzvlášt pokud po čase uvidí je jsem se opravdu změnil...Prostě dcera mě miluje jako vlastního a já ji,jsem abstinent,nechodím nikam s kamarádama,věrnost je pro mě nade vše a mohl bych pokračovat.jen mám pocit že dokáži stát se lepším ta šance tady je...Co myslíte?
Je sice fajn, že si teď sypete popel na hlavu, ale myslím, že to na jejím rozhodnutí nic nezmění.Jak jsem již napsala, závyslost na něčem a abstinence, neboli zbavení se závyslosti trvá rozhodně déle než půl roku.A co byste chtěl nyní?Chodit za ní a opakovat, že jak mávnutím zázračného proutku jste se změnil, nebo že se měníte, nebo jí hodláte uplácet dárečkama?To vás začne nesnášet ještě víc.To že píšete, že jde o životní lásku, to píšete pouze sám za sebe.To se prostě stává, že se lidi rozejdou, ať už je větší vinna na jednom nebo na druhém, vždy na tom mají svůj podíl oba.Prostě se stalo, je konec, rozchod, to se v životě stává.Její dceru, které nejste biologický otec, na vašem místě bych nechala stranou, nejhorší je vydírat přes dítě.Pokud tolik její dceru milujete, tak jí dopřejte klid, pokud až dospěje a sama se rozhodne za vámi přijít, nechte laskavě na ní.Ať mohou nyní v klidu jít ven,začít žít po svém,jak se jim bude líbit a vyhovovat, to už není vaše věc ať se nemusí bát vyjít ven, zvednout telefon...bez obav, že někde budete číhat za rohem.
Vy, už tím, co tady píšete, dokazuje, že se příliš neměníte, že slova o změnách, jsou jen "výkřiky a slibování ze zoufalství".
vy jste mě zřejmě nepochopila jasně říkám že ted hned po ni nic nechci je jasné že změnu musí zaregistrovat sama a to je třeba rok...Já jen jestli je to možné jestli třeba má někdo zkušenost...
Nebojte pochopila jsem vás moc dobře.Rok je dlouhá doba a za tu dobu se uděje spousty věcí, nastane mnoho životních situací, člověk se stane o rok starší.Teď krátce po rozchodu je to čerstvé, bolavé, ale věřte, odstupem času přebolí a člověk začne věci vidět racionálně.Neberte to ve zlém, jako že vás tu někdo z poradců stírá, mnozí z nás poradců máme takové rozchody za sebou.Jsou i přísloví, stará přísloví, která vesměs nebyli vymyšlené našimi předky jen tak.Například "dvakrát do stejné řeky nevstupuj" .
Co znám ze svého okolí lidi po rozchodu, nebo rozvodu, většina nemá zájem o to, vztah obnovovat, pokud jsou biolog.rodiče dítěte musí i když tomu není vždy, nějak komunikovat v zájmu nezletilého dítěte,ochledně výživného a návštěvách dítěte u biol.otce, ale toto se vás netýká.
Opravdu nesnažte se přemýšlet a říkat, jak co teď cítí v tuto chvíli vaše bývalá přítelkyně a její dcera, nejste přeci věštec a ony nejsou nesvéprávné, aby nevěděli co dělat.
Vy chtě nechtě stejně budete muset příjmout situaci tak, jak je.Myslím, že máte co sám co máknout sám na sobě.
říkám jen to co říkají oni,samozřejmě ex říká láska je pryč já jsem ji nechal neprosím netelefonuji atd,ale bydlíme ve stejném bytě a najkou dobu ještě budem a to je to horší,dívat se jak to je pryč nesmět se dotknout atd ja si jen říkám ukončilato z důvodu že negativa převýšíla pozitiva,logikou pokud se mě podáří odstranit negativa a ona nenajde to co hledá vidím v tom možnost...
Nevím čí byt, ve kterém stále ještě bydlíte, je.Pokud je vlastníkem ona, nebo nájemní smlouva na ní.Tak je víc jak na místě, abyste se co nejrychleji odstěhoval.Pokud je byt váš, nebo nájemní smlouva na vás, měla by se co nejrychleji odstěhovat ona.Prostě dát si termín třeba týden a do té doby jeden nebo druhý vyklidit pole(byt).
doplněno 26.06.13 14:53:Pardon čtu, že do 14 dnů jste si pronajali byt a začali spolu žít.Tak jistě nebude problém nyní do 14 dnů, aby jeden z vás našel pronájem jiný a mohli jste žít každý sám, každý po svém a podle svých představ.
byt je můj a boužel stěhování a nový podnájem stojí čas a peníze které ted nejsou...samozřejmě převážně díky mě...
Při tom, když jste vrážel její a své penize do hazadních her jste měl myslet na srdcervoucí lásku k přítelkyni a její dcerce, to vás v tu chvíli nezajímalo, že nebudou mít za co nakoupit třeba jídlo.Tak se zachovejte nyní alespoň jako frajer, posčítejte sumu, kterou jste přítelkyni utradil v hazardu, která jí zjevně schází na základ nového nájmu, sepište to,nechte ověřit u notáře, pokud nemáte na okamžité vrácení a po dobu, než jí to splatíte, můžete jít bydlet na ubytovnu a makat, až se z vás bude kouřit, abyste jí to co nejdříve vrátil a ona mohla jít do vlastního nájmu.Do té doby samozřejmě jí necháte velkoryse bydlet v bytě vašem!Měla s vámi už dost velkou trpělivost, na jejím místě bych vás kopla do zadku už dávno.Vůbec se jí nedivím, že vás nechce už ani vidět, natož milovat!Své řeči o lásce až za hrob si nechte na koledu, tím zde nikoho a ani přítelkyni nedojmete.
Nečtu to, ale když se někdy někdo vrátí z jakýchkoli důvodů, je to vždy slepenec a drží to na kdoví čem.
doplněno 26.06.13 15:19:Vzadu v hlavě, podvědomí ty důvody visíí, vždy ochotny nastartovat znovu.
Já vím ale když ti lidi jsou vyjmeční pro sebe navzájem lze se třeba vyvarovat minulých chyb...Pro mě to samozřejmě může být dobrý základ do dalších vztahů jen se bojím že bud nepřijdou nebo já to už nebudu cítit tak jako dřív.I když ve dvaceti jsem byl proutník tohle byl můj první vážný vztah
Vyjímečně jste se choval pouze vy k hazardním hrám.Jste jen velký "kecal" a mistr světa ve výmluvách a lhaní i sám sobě.Srovnejte si vlastní život, závyslost, vyrovnejte dloužky vůči ex partnerce, kolik jí dlužíte, nechci ani domyslet.Parnerka se s vámi měla rozejít dávno, nebyla by přišla o tolik peněz, které jste jí probendil.A běžte se už vycpat, už po tom co tady píšete vás začínám mít dost, vážně.
Já nevím asi tady dochází k nepochopení já jasně říkám že je vše jen má chyba!To je bez debat!Ona mě hlavně milovala proto jaký jsem já jsem tady nechtěl vyjmenovávat trapně všechny svoje dobré vlastnosti kdybych je neměl vycházím ze slov partnerky nezamylovala by se tak do mě a nebyla se mnou tak dlouho a co se týká financí samozřejmě byli období kdy jsem fungoval na 110 procent...Primárně může se to vrátit nebo ne,
Jediný, kdo nechce chápat jste vy.Všichni vám zde píší, že být na jejím místě, k rozchodu by došlo dávno.Ó jak šlechetné, že nechcete vyjmenovávat trapně všechny svoje dobré vlastnosti, jak píšete...to fakt nemusíte.Myslím, že debata s vámi, zde ztrácí smysl, melete stále stejné keci,lži a hlavně jen VY VY VY a zase VY, že ona vás má plné zuby a zcela právem, už jen za to, že jste jí utratil peníze, které by s dítětem potřebovala o tom ani potom.Jste asi hloupý zabedněný sobec, zahleděný pouze sám na sebe.Jděte makat, ať jí alespoň vrátite peníze vy frajere, místo stále stejných blábol co zde píšete.
Nezlob te se ale vy jste asi trošku mimo já ji nedlužím ani korunu,nikdy se nestalo aby dítě bylo o něco ochuzeno natož aby nebylo co jest...Máme dvě auta cca 150tís,kompletně zařízený byt cca 150tic možná to blbě vyznělo ale tak to není...jen ted není hotovost na zařizovaní nového bytu vybavení kauce atd...
Tak prvotně já jsem zcela při smyslech, navíc umím i číst, si představte.Ze začátku jsem měla i pochopení, že rozchod není lehký.Nyní po čtení vláken, přicházím na to, že jste nejen hazardní hráč, ale i pořádný "hajzlík" co lituje je sám sebe a kouká jen na sebe,je zahleděn jen do sebe.Přečtěte si po so sobě, co píšete.Píšete, že jste prohrál v hazardu i její peníze a následně píšete, že jí ale nic nedlužíte.To jste jí tedy už prohrané peníze vrátil?Když napíšete A, je dobré napsat i B.Píšete to, co se vám zrovna hodí, hlavně aby to bylo ve váš prospěch a mohl jste se zde vydávat za ukřivděného,sypajícího si popel na hlavu.Rád by jste zde byl politován.Pokud máte 2 auta, tak jedno prodejte a bude na nájem i kauci raz dva.Vy jste intrikán.Bohužel i písmenkách zde, je vše tak průhledné, že nejsem sama, kdo vás takto vidí.Pokud je vaše ex jen trochu chytrá, bude šťastná, pokud vás už do konce života nebude muset potkat, ani vidět.
říkám tím že jsem byl hovado a chci s tím dělat a udělám ale ne kvůli ní ale především kvůli sobě...a ona tomu logicky momentálně nevěří proto třeba až uvidí dlouhodobou změnu třeba to v ní otevře srdce...
Než se změníte, bude z ní stará baba! A bude z Vás unavená. Za osm let jste se nedokázal změnit a teď si myslíte, že ohromíte za chvíli a sedne si z Vás na zadek? Tady se to dobře plánuje...Nezlobte se, ale opravdu - komu není rady tomu není pomoci. Nás nepřesvědčujte o tom, jak se změníte a jaký budete báječný! Když Vám to nevěří cizí lidé, proč by měla ta, kterou jste o tom nedokázal přesvědčit za 8 let? Hodně se nad sebou zamyslete, prosím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.