Nejste přihlášen/a.
Ahoj,ukončil jsem pracovní poměr po 6 dnech.Chtěl jsem se zeptat zdravotní mám uhrazené zaměstnavatelem tedy za červen? Tím pádem mi stačí jít na pojištovnu další měsíc? (chci si ho zaplatit sám na červenec) a pak jít na pracák je mi blbé nedávno co mě vyřadili tam znova jít,ale nezadařilo se nějak.Jak by jste to udělali třeba vy? Děkuji za případne odpovědi.
Máte jak prokázat vznik pracovního poměru? Máte pracovní smlouvu a potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list)?
Zaměstnavatel je povinen zaměstnance přihlásit do 8 kalendářních dnů. Pokud jste pracovní poměr ukončil již po 6 dnech, je možné, že Vás zaměstnavatel ještě nepřihlásil.
V tom případě byste musel zdravotní pojišťovně zaměstnání doložit.
___ Zdravotní pojištění byste si musel sám hradit až za měsíc, kdy po celý měsíc nebudete zaměstnán ani evidován na ÚP.
Zaevidujete-li se na ÚP 31. července t.r., nebudete muset sám hradit zdravotní pojištění ani za červenec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.