Nejste přihlášen/a.
Prosím rádce na tip v okolí Šumperka, Velkých Losin a lázní Bludov. Jedeme tam na prodloužený víkend, tak moc času nebude. Co nejlepšího a zajímavého navštívit a vidět. Děkuji.
Dobrý den.
Velké Losiny - doporučuji navštívit ruční papírnu a termální lázně nebo i místní zámek. A máte nejméně na jeden den vystaráno.
Velké Losiny - moc pěkné - lázně s parkem, venkovní termální bazén s léčivou vodou, případně menší bazén uvnitř lázenského domu... Ruční papírna - moc pěkné... Ne příliš daleko jsou lázně Jeseník s pěknou "stezkou" Priesnitze s vodními prvky, zajímavé...Kousek od tamtud je rašelinové jezírko a bažiny Rejvíz, moc hezká procházka tak na dvě hodiny... Jinak zajímavá je přečerpávací nádrž Dlouhé Stráně (ale to si nejdřív zjistěte na netu - jsou tam omezené návštěvy), můžete udělat tůru na Praděd nebo z Karlovy Studánky směrem na Praděd je stezka k pramenům Bílé Opavy s vodopády, Karlova Studánka je taky moc pěkná (malé lázničky...) Šumperk jako město moc zajímavé není (alespon z mého pohledu)
Z této strany Jeseníků si pamatuji úžasný vynález - přečerpávací vodní nádrž Dlouhé Stráně, to fakt nemá chybu. Prostě uříznutý kopec plný vody, nádherný pohled do okolí. Byly jsme objednáni alesoň měsíc předem.
doplněno 06.08.13 16:48:Termálka v Losinách = jeden venkovní bazém se smradlavou (léčivou vodou z roku raz dva, vše rezavé, odpadávající barva v bazénu, no nic moc. V srpnu letos končí provoz a i tento bazén odkoupily lázně a má tam vzniknout nový komplex. Uvnitř lázní je dostupný jeden kruhový bazén, spíše bazének s jednou tryskou na krční páteř. Vstupné na dvě hodiny jak v termálech na Slovensku na celý den. V Šumperku mě nezaujalo nic, i když opravené, je to takové ponuré městečko.
Koukněte na Veterán muzeum a ZOO park v Rapotíně u Šumperka a zpět navštivte Loštice, podnikovu prodejnu Olomouckých tvarůžků. Tyto se běžně do obchodů nedostanou, jdou na vývoz a s takovými příchutěmi, o kterých jsem neměla ani tušení.
Pěknou dovolenou.
Díky za tipy, ale krom Velkých Losin jsme již vše navštívili i tůry po Jeseníkách. Dlouhé Stráně jsou úplný div světa, ač mě technika moc nezajímá, tak jsem byla nadšená... Myslela jsem spíše k tomu Šumperku. Takže tam nic moc není, škoda. Chceme jít do muzea, a něco prochodit v okolí Bludova...Já právě hledala na netu a moc zajímavostí krom Losin mě nevyjelo. Tam se chceme určitě také podívat. Díky všem.
Je otázka, zda jste z okolí, či ne. Pokud Vám nečiní potíž se někam přesunou dále, možnosti by tu byly. Na zámek v Bludově zapomeňte, je zavřený. Ale dá se zajít pojíst/občerstvit do Habermannovy vily - známé v né dobřene zpracované ve fimu Habermannův mlýn habermannovavila.cz/... Ale dá se dojet i do Brníčka (u Zábřeha!) a vylézt se podívat na zříceninu hradu. Kdys býval majetkem pánů Tunklů. Teď tam bývají různé veselice, Čarovné noci... brnicko.estranky.cz/... Kousek dál je zámek Úsov usov.cz/... Asi 30 km jsou Rešovské vodopády jeseniky.net/... Našlo by se toho tam v oklolí ještě dost... Co Vy na to?
no já vám poradím Červenou horu. Zaparkujte na Červenohorském sedle a pak už pro zdatnějšího turistu není problém. Půl hodiny nahoru, hodinu nahoře, půl hodiny dolů, výstup se dá vyšlapat v sandálech.
Možná si také všimnete že Červená hora je zelená, ale výhled z ní skutečně stojí ze dvouhodinovou vycházku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.