Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím platit?

Od: posta odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, nemohl jsem najít učebnici do školy, tak jsem objednal novou... a dnes, když mi došla SMSka, že si ji můžu vyzvednout na poště se našla... Jde mi o to, jestli ji musím platit nebo ne (ona se prý po sedmi dnech vrací adresátovi) Objednával jsem ji přes Heuréku na Knihcentrum.cz, děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

E-shopy samozřejmě počítají s určitým procentem nevyzvednutých zásilek a mají to zakalkulováno. Ale v každém případě slušnost by byla tam zavolat a domluvit se, než dělat mrtvého brouka.

hop®
hodnocení

3x

Ohodnotil jsi odpověď, která TOBĚ vyhovuje. Není to férové a nechci s Tebou nikdy obchodovat, přeber si to jak chceš...

ohneta*
hodnocení

0x

Platit nemusíte, ale takové zákazníky eshopy milují.

martinaa*
hodnocení

0x

Nemusíš, ale poputuješ na černou listinu obchodu. A pokud mají tvoji adresu, nebude pro ně problém tě zveřejnit jako nespolehlivého zákazníka.

asd*
hodnocení

0x

Morálně správné je, že pokud se objedná tak se i převezme. Na druhou stranu si E-shopy nechávají za dobírku připlatit cca 25 korun, poštovné je kolem 70, tj. pokud je poměř převzatých a nepřevzatých zásilek 3:1 tak už neprodělají. Myslím si, že převzatých je ale mnohem víc, takže pro e-shopy dobírka znamená slušný výdělek.

Můžete jí i vrátit (odstoupení od smlouvy do 14 dnů), pak máte nárok na vrácení plné ceny = i na vrácení poštovného za dobírku. Zaplatíte jen za dopravu zpět k prodejci (poštovné, doporučeně nebo i pojistit)

Na vrácení poštovného nárok nemáte. Dokonce si může e-schop účtovat jistý manipulační poplatek.

asd*

Pozor, máte i na to poštovné. Je to sice pro e-shopy sviňárna, ale je to tak.

pinkulinka*
hodnocení

0x

Nemalujte čerta na zeď! Prostě na poště řekněte že to nechcete. Zrovna tyto obchody by Vám to tolerovaly a neměl by jste s tím mít do budoucna problémy.

doplněno 25.06.13 15:01:

... a je pravda, že by jste jim mohl zavolat a omluvit se. Je to slušnost.

vlasatec*
hodnocení

0x
fér by bylo tam zavolat a projevit snahu uhradit poštovné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]