Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemohl jsem najít učebnici do školy, tak jsem objednal novou... a dnes, když mi došla SMSka, že si ji můžu vyzvednout na poště se našla... Jde mi o to, jestli ji musím platit nebo ne (ona se prý po sedmi dnech vrací adresátovi) Objednával jsem ji přes Heuréku na Knihcentrum.cz, děkuji ![]()
Ohodnotil jsi odpověď, která TOBĚ vyhovuje. Není to férové a nechci s Tebou nikdy obchodovat, přeber si to jak chceš...
Morálně správné je, že pokud se objedná tak se i převezme. Na druhou stranu si E-shopy nechávají za dobírku připlatit cca 25 korun, poštovné je kolem 70, tj. pokud je poměř převzatých a nepřevzatých zásilek 3:1 tak už neprodělají. Myslím si, že převzatých je ale mnohem víc, takže pro e-shopy dobírka znamená slušný výdělek.
Můžete jí i vrátit (odstoupení od smlouvy do 14 dnů), pak máte nárok na vrácení plné ceny = i na vrácení poštovného za dobírku. Zaplatíte jen za dopravu zpět k prodejci (poštovné, doporučeně nebo i pojistit)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.