Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Koupil jsem v e-shopu receiver. Po zapojení jsem zjistil že nefunguje dálkové ovládání. Po dopisování mi navrhli přístroj vrátit v rámci 14 dnů.
Vím že kupující má právo vrátit vyrobek bez udání důvodu do 14 dnů a hradí poštovné. Ale já jsem ho nechtěl vrátit, byl jsem k tomu donucen nefunkčností přístroje a protože to byl poslední kus, nemohli poslat jiný.
Jak je to v tomto případě s poštovným? 133.-Kc jsem jestě na chodníku nenašel ležet...
Díky.
Při oprávněné reklamaci jdou všechny nezbytné náklady k tíži toho, kdo reklamaci vyřizuje (tj. prodejce nebo servisu).
Na druhou stranu, pokud ti ho neproplatí,, není to částka o kterou by mělo smysl se soudit.
doplněno 25.06.13 07:23:Přesněji řečeno, zákazník má právo na úhradu nezbytných nákladů atd... - takže ty je sice zaplatíš, ale máš právo je po nich zpětně požadovat.
Dálkové ovládání opravdu nefunguje? Možná by bylo dobré zkontrolovat, jestli jsou správně vložené baterie. U některých bateriových výrobků, které se prodávají s baterií, bývá vložený proužek z umělé hmoty pod kontakty baterie a musí se vytáhnout, aby se náhodně nevybíjely, ale to je napsané v návodu k obsluze. Chce to si návod celý přečíst, třeba tam budou ještě další zajímavosti.
U některých zařízení bývá pro přepravu přední panel chráněný ochrannou fólií proti poškrábání (musí to být vidět, že je to jenom obal, nepokoušejte se oškrabávat přední panel a zjišťovat, jestli to je fólie nebo normální povrch předního panelu nebo displeje) a skrz ní nemusí infračervené světlo z ovladače dobře pronikat (i když většinou ano).
Dálkové ovládání se dá aspoň částečně vyzkoušet například na tranzistorovém rádiu naladěným na AM (střední vlny) tak, že se ovladač dá asi tak 10 cm od rádia v místě, kde má feritovou anténu (někde uvnitř nahoře, vodorovně) a stiskávají se jednotlivá tlačítka ovladače a z rádia by měl být slyšet cvrlikavý trrrrrrrrr zvuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.