Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příbuzenské vztahy po rozvodu

Od: tanyel odpovědí: 8 změna:

Uzavřením sňatku získáme například švagra, švagrovou, zetě, snachu. Jak je to po rozvodu?

Příklad:¨Moje dcera se nejprve vdá a jako její matka získám zetě. Po čase se dcera rozvede. Zůstane její ex-manžel i nadále mým zetěm? Můj známý z Německa mi říkal, že švagr, kterého získal po sňatku své sestry, zůstává i po sestřině rozvodu nadále jeho švagrem. Prostě jednou švagr, stále švagr.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Řekl bych, že tyto příbuzenské vztahy vznikají uzavřením manželství. Zánikem manželství zaniknou i vztahy.
Teda zeť bude jen počas trvání manželství, po rozvodu to bude zase jen
a. bývalý zeť, teď cizí chlap*
b. ten hajzl, co si ho zbouchnutá musela vzít*
c. milý chlapec, který doplatil na potvoru*
*Nehodící se škrtněte!
sebod*

A ještě bych tu jeho odpověď aplikovala i na rozvedené manželé. Mezi nimi po rozvodu taky už není žádný vztah *nevi*. Jo, jsou z nich tátové nebo mámy. Ale mezi nimi vztah zanikl...Už to nejsou manželé *nevi*

díky sebod za doplnění vztahu rozvedených manželů... to nebylo v otázce... takže asi tak

a. ta mrcha, co jsem jí naletěl*

b. ten trouba, co jsem ho dobře oškubala*

c. můj bejvalej - moje bejvalá*

* Vhodné si doplňte!

doplněno 25.06.13 10:20:

tak jak říká liduš...

poznáme případ, kdy bývalá tchýně s bývalým zetěm fantasticky vycházejí, ona by ho nedala ani za svět... o své dceři se vyjadřuje ... no jak to nazvat, dejme tomu nelichotivě... zeťák dochází do rodiny, pomáhá, je jak syn... dcera už u mámy nebyla věčnost...

nebo třeba rodiče těch rozvedených mladých spolu chodí na dovolené a tráví i víkendy, prostě si na rozdíl od těch mladých "sedli"

takový je život...

ukulele*

Hejkale, ty jsi jak říkaj mladí, fakt hustej!

sebod*

Ukulele. Hustej je, ale je to naprostá pravda.*smich*

lidus*
hodnocení

1x

Jak je tu psáno, záleží kterou možnost si vyberete a na koho se důvod rozvodu hodí. Moje švagrová je rozvedená 2x a s bývalými švagry se já i manžel stýkáme, dnes už i s jejich novými rodinami. Teta se rozvedla po 30ti letech manželství a její bývalý manžel navštěvoval mojí babičku co byla jeho bývalá tchýně až do její smrti. Žádný příbuzenský vztah po rozvodu netrvá.

cyril*
hodnocení

0x

Co získáte místo zetě pokud se dcera nevdá, ale jen uzavře registrované partnerství?

hodnocení

0x

Ovšem některé vztahy zůstávají. Pokud mají třeba mladí vnouče, stále budu pro něj dědeček a syna bejvalá manželka mi tak může říkat. Nebudu přece bejvalej děda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]