Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se smlouvou

Od: sarka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat podepsala jsem smlouvu a ta smlouva nabývá až 1.7.2013 mohu ji nějak ještě zrušit nebo se odvolat je ještě čas? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Šárko, chcete-li se dočkat odpovědi, která Vám může být přínosem, formulujte svůj dotaz srozumitelně. Je to tam špatně placené a chtěla byste odejít...Smlouva nabývá až 1. 7. 2013.. Vysvětlete to, prosím, vážně se v tom nejde orientovat...

sarka*
hodnocení

Omlouvám se za špatné info. Pracuji, už rok v domově pro seniory.ZAčla jsem od 1.7.2013 Chodím, tam každý den po škole od 15hodiny do 19 hodiny. TO znamená každý den 4 hodiny.Měla jsem částečný úvazek. Vydělám si měsíčně 3058, ale díky škole si vydělávám 4500 Kč. Školu jsem dodělala a maturovala jsem. Končila jsem o měsíc dříve ve škole, tak jsme změnili jsem smlouvu od 1.6.2013 na 8 hodinnové směny má výplata činila tento měsíc 7500 Kč. nyní mi končí s nimi smlouva a chtěla jsem skončit a tak jsem šla za mým vedoucím nebyl z toho nadšený a zeptal se, zda bych nepracovala stále na poloviční úvazek a mohla jsem si udělat ŽL a pracovat sama na sebe. Každý mi to rozmlouval, ať to nedělám, že jsem mladá a má klientela je zatím ještě malá na to ,abych mohla začít podnikat a platit si zdravotní, sociální a daně. Dnes za mnou vedoucí přišel,že ať podepíšu smlouvu a já jí blbka podepsala a ted toho lituju. Peníze jsou tam mizerné díky škole jsem měla 4500 ale už škola pominula a budu si vydělávat 3058 Kč. Nevím co teď s tím podepsala jsem to 24.6.2013 to je dnešní datum ale smouva platí až od 1.7.2013.CHtěla bych se jen zepata zda jde ještě s tím něco udělat a nebo ne děkuji a omluvám se jestli mi nikde chybí čárka a nebo háček a nebo tečka. Děkuju za odpovědi.

doplněno 24.06.13 20:46:

Chyba začla jsem 1.7.2012 Je to smlouva DOHODA O PRACOVNÍ ČINNOSTI

Šárko, podívejte se, co máte napsáno ve smlouvě, kterou jste podepsala. Dohodu o pracovní činnosti řeší zákoník práce § 76. Viz. bod 6):

Není-li sjednán způsob zrušení dohody o pracovní činnosti, je možné ji zrušit dohodou účastníků ke sjednanému dni; jednostranně může být zrušena z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu s 15denní výpovědní dobou, která začíná dnem, v němž byla výpověď doručena druhému účastníku. Okamžité zrušení dohody o pracovní činnosti může být však sjednáno jen pro případy, kdy je možné okamžitě zrušit pracovní poměr.

------

Tudíž zajděte za zaměstnavatelem a zkuste se s ním dohodnout na zrušení k určitému dni. Pokud by na dohodu nepřistoupil, musíte to řešit výpovědí a dodržet výpovědní lhůtu.

sarka*
hodnocení

Nedivím se, že se v tom nevyznáte je to celé zamotané a já nevím jak z toho pryč děkuji.

doplněno 24.06.13 21:04:

Děkuji snad se to vyřeší..

sarka*
hodnocení

za každou radu děkuju zítra jdu na Pracovní úřad.

mowla*
hodnocení

0x

Šárko, víš, nebylo by špatné napsat čeho se ta smlouva týká a co asi tak obsahuje...

doplněno 24.06.13 20:26:

Šárko, promiň - uklidni se, trošku se soustřeď, začni psát s interpunkcí a s VELKÝMI/malými písmeny - možná tě to natolik vrátí do reality, že zmíníš i nějaké podrobnosti z obsahu té smlouvy - protože nyní víme pořád how..

*bzum*

doplněno 24.06.13 20:30:

ŠmarjáááÁÁÁÁÁÁ! *zed*

Každá smlouva obsahuje třeba výpovědní podmínky a případné sankce za jejich nedodržení...

To, jestli jsi pedikérka-manikérka a nebo kominice a jestli v domově pro seniory a nebo v elektrárně je - poměrně, fuk!

sarka*
hodnocení

je to dohoda o provedení práce pracuji jako kadeřnice a pedikérka v domově pro seniory ale bohužel po finanční stránce je to tam špatné a chtěla bych odejít

hodnocení

0x

A vy už tam pracujete nebo nastupujete 1.7.2013? Jak mám rozumět tomu, že nabývá 1.7?

sarka*
hodnocení

stále pracuju končí mi smlouva 30.6.2013 a prodloužili mi jí

buss
hodnocení

0x

Vážená, je spousta smluv podle právního řádu. Nepíšete, zda je tam výpovědní lhůta, do kdy lze beztrestně smlouvu vypovědět, je-li sjednána sankce při výpovědi. Přečtětě si ji řádně. Vaše dohoda je na 300 hodin práce. Upravuje ji zákoník práce, nastudujte, možnosti jsou. Šlo by smlouvu zrušit dohodou, vypovědět, odstoupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]