Celozrnne pecivo

Od: Datum: 24.06.13 19:48 odpovědí: 6 změna: 25.06.13 11:49
avatar

Pekny vecer ve spolek,tak mi moje mudr.doporucila celozrnne pecivo a pry si mam dat pozor,abych nekoupil pecivo z tmave mouky pry to prodejci zamenuji naschval?A jak ja ted dedek poznam,ktere je to celozrnne?Vy to poznate?A jak prosim vas?*nevi*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.06.13 19:50
avatar

Co třeba na obale, tam by to mělo být napsáno. Hlavně si nesmíte zapomenout vzít brýle. A pokud je to pečivo nebalené, požadovat tuto informaci od prodavaček, které by vám měly tuto informaci poskytnout.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.06.13 20:28

celozrné pečivo ale neznamená tmavé, obecně je celozrnné dražší a opravdu se ptát, nebo číst. Já kupuji rohlíky z celozr.grahamové mouky cena cca max 4,-kč občas v akci a za 1.90.-kč.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.06.13 23:02
avatar

Dekuji Vam poptam prodavacek se a vemu si ty bryle sebou *smich*

Datum: 25.06.13 09:34

syfrid. časem přijdeš nato, které pečivo je opravdu dobré a celozrné. Někdy se totiž nějaký dalamánek tváří jako celozrný, páč je na vrchu posypaný např. slunečnicí. A vevnitř je to jenom obarvené těsto *bum*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.06.13 11:04
avatar

Taky je rozdíl mezi pečivem celozrnným a tzv. vícezrnným. Nebudu dávat odkaz, google jich najde hafo, ale stručně: vícezrnné pečivo není celozrnné.

doplněno 25.06.13 12:34:

Sebod: Samozřejmě. Možná jsem to s tou stručností přehnal, prostě je to tak, že celozrnné ≠ vícezrnné.

doplněno 25.06.13 13:00:

Ještě tedy přinesu citát z webu:

Marianne6. 5. 2009 7:01 hod.

Já to ještě trochu upřesním. Vícezrnné pečivo musí dle zákona obsahovat minimálně 5% celozrnné mouky. Takže 95% je bílá pšeničná a 5% celozrnná. Celozrnné pečivo musí dle zákona obsahovat minimálně 80% celozrnné mouky, bílé je tam jen 20%. Pro hubnutí a správnou funkci trávicího traktu je celozrnné vhodné proto, že obsahuje celá zrna, tzn při semletí se neostraňuje vnější slupka zrníčka. Pokud je pečivo navíc posypáno zrníčky navrchu nebo jsou i uvnitř je to to nejlepší, právě tato vnější slupka působí na stěnu žaludku a nutí ho stále pracovat stejně pak jako když už natrávená zrníčka jdou do střev. I tam působí na střevní stěnu a výsledek je rychleji a především kvalitněji strávená potrava, celozrnné věci dokážou trávicí trakt krásně vyčistit. V supermarketech jsem se nesetkala s tím, že by měli opravdové celozrnné pečivo. Mají pouze vícezrnné, což je skoro to samé jako bílé, pokud uvážíme, že musí obsahovat jen 5% celozrnné mouky a je skutečně obarveno, o meltě jsem neslyšela, ale určitě i to používají, co vím je to, že pečivo obarví karamelem. Barva je matoucí, pokud se podíváte na barvu celozrnné mouky, tak není ani zdaleka tak hnědá jako některé pečivo v obchodech. Pokud není možnost si upéct doma, je nejlepší nakupovat v menších pekárnách jako je Ječmínek kupříkladu, ale i další včetně zdravé výživy, tam je pečivo celozrnné a kvalitní.

doplněno 25.06.13 13:03:

Zdroj: http://www.omlazeni.cz/jaky-je-rozdil-59-7855-0.html

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.06.13 11:49

Kartaginec, ale.. i vícezrné pečivo MUŽE být celozrné ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.