Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celozrnne pecivo

Od: syfrig* odpovědí: 6 změna:

Pekny vecer ve spolek,tak mi moje mudr.doporucila celozrnne pecivo a pry si mam dat pozor,abych nekoupil pecivo z tmave mouky pry to prodejci zamenuji naschval?A jak ja ted dedek poznam,ktere je to celozrnne?Vy to poznate?A jak prosim vas?*nevi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co třeba na obale, tam by to mělo být napsáno. Hlavně si nesmíte zapomenout vzít brýle. A pokud je to pečivo nebalené, požadovat tuto informaci od prodavaček, které by vám měly tuto informaci poskytnout.

hodnocení

2x

celozrné pečivo ale neznamená tmavé, obecně je celozrnné dražší a opravdu se ptát, nebo číst. Já kupuji rohlíky z celozr.grahamové mouky cena cca max 4,-kč občas v akci a za 1.90.-kč.

syfrig*
hodnocení

Dekuji Vam poptam prodavacek se a vemu si ty bryle sebou *smich*

sebod*

syfrid. časem přijdeš nato, které pečivo je opravdu dobré a celozrné. Někdy se totiž nějaký dalamánek tváří jako celozrný, páč je na vrchu posypaný např. slunečnicí. A vevnitř je to jenom obarvené těsto *bum*

hodnocení

0x
Taky je rozdíl mezi pečivem celozrnným a tzv. vícezrnným. Nebudu dávat odkaz, google jich najde hafo, ale stručně: vícezrnné pečivo není celozrnné.doplněno 25.06.13 12:34: Sebod: Samozřejmě. Možná jsem to s tou stručností přehnal, prostě je to tak, že celozrnné ≠ vícezrnné.doplněno 25.06.13 13:00: Ještě tedy přinesu citát z webu:Marianne6. 5. 2009 7:01 hod. Já to ještě trochu upřesním. Vícezrnné pečivo musí dle zákona obsahovat minimálně 5% celozrnné mouky. Takže 95% je bílá pšeničná a 5% celozrnná. Celozrnné pečivo musí dle zákona obsahovat minimálně 80% celozrnné mouky, bílé je tam jen 20%. Pro hubnutí a správnou funkci trávicího traktu je celozrnné vhodné proto, že obsahuje celá zrna, tzn při semletí se neostraňuje vnější slupka zrníčka. Pokud je pečivo navíc posypáno zrníčky navrchu nebo jsou i uvnitř je to to nejlepší, právě tato vnější slupka působí na stěnu žaludku a nutí ho stále pracovat stejně pak jako když už natrávená zrníčka jdou do střev. I tam působí na střevní stěnu a výsledek je rychleji a především kvalitněji strávená potrava, celozrnné věci dokážou trávicí trakt krásně vyčistit. V supermarketech jsem se nesetkala s tím, že by měli opravdové celozrnné pečivo. Mají pouze vícezrnné, což je skoro to samé jako bílé, pokud uvážíme, že musí obsahovat jen 5% celozrnné mouky a je skutečně obarveno, o meltě jsem neslyšela, ale určitě i to používají, co vím je to, že pečivo obarví karamelem. Barva je matoucí, pokud se podíváte na barvu celozrnné mouky, tak není ani zdaleka tak hnědá jako některé pečivo v obchodech. Pokud není možnost si upéct doma, je nejlepší nakupovat v menších pekárnách jako je Ječmínek kupříkladu, ale i další včetně zdravé výživy, tam je pečivo celozrnné a kvalitní.doplněno 25.06.13 13:03: Zdroj: omlazeni.cz/...
sebod*

Kartaginec, ale.. i vícezrné pečivo MUŽE být celozrné ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]