Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datová schránka

Od: rumicek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zvažuji zřídit si datovou schránku.

Co mě k tomu vede? Za svůj život jsem se několikrát stěhoval (v průměru tak jednou za 10 let) a říkám si, co když něco v minulosti vyhřezne, ať jsem pro státní správu dohledatelný.

Co vy na to? Máte nějaké argumenty proti zřízení osobní datové schránky? Hlavně bych ocenil postřehy lidí, co schránku mají.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

náměstek MV pan K.Ledvinka uvažuje o bezplatném zřízení DS pro všechny podnikající fyz osoby i pro všechny fyzické osoby ze zákona...zda to bvyjde je vě hvězdách...Máme argumenty, když budete páchat přestupky, v momentu těsně před odesláním Rozhodnutí o odebrání řidičského průkazu si aktivujete DS, a orgán to u soudu priohraje protže doručování do DS má ze zákona přednsot

A pokud se jmenujete Jan Novák, budoui vám tam chlodit zprávy uirčená pro jiné Nováky, nemusíte si už kupovat noviny, bude tzoho dost..omylem odeslané zmatenými úředníky a soudy co nic neověřujéí a bezhlavě rozesílají data

jesse*
hodnocení

0x

Z důvodu vlastní pohodlnosti jsem si ji zřídil také...zatím jsem byl spokojen, ikdyž už se mi stalo i to, že mi VZP poslala do DS dopis do vlastních rukou s výzvou k uhrazení dluhu určený někomu jinému s totožným jménem...kdybych se neozval a neudělal jim trochu dusno, tak se o tom dotyčný nejspíš nedozví, takže ani to, že máte DS neznamená, že se k vám dostane vše, co má (bohužel).

poradnanotare
hodnocení

0x

Jakmile si zřídíte datovou schránku, pak orgány veřejné moci mají povinnost doručovat do datové schránky a nemohou Vám listinu zaslat poštou. Pokud takový dokument potřebujete poté někde předložit, pak musíte získat jeho listinnou podobu s platností originálu a to lze jen prostřednictvím autorizované konverze, kterou vám za stejný poplatek nabídne notář nebo jiné kontaktní místo czechpoint ( pošta na rozdíl od notáře neúčtuje DPH ). Zatímco papírová listina může ležet u vás doma mnoho let, elektronická listina se za tři měsíce vymaže z datové schránky a vám nezbude než si zaplatit službu Datový trezor. Pouhé nakopírování na archivní médium nestačí, protože vyprší platnost časového razítka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]