Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zvažuji zřídit si datovou schránku.
Co mě k tomu vede? Za svůj život jsem se několikrát stěhoval (v průměru tak jednou za 10 let) a říkám si, co když něco v minulosti vyhřezne, ať jsem pro státní správu dohledatelný.
Co vy na to? Máte nějaké argumenty proti zřízení osobní datové schránky? Hlavně bych ocenil postřehy lidí, co schránku mají.
náměstek MV pan K.Ledvinka uvažuje o bezplatném zřízení DS pro všechny podnikající fyz osoby i pro všechny fyzické osoby ze zákona...zda to bvyjde je vě hvězdách...Máme argumenty, když budete páchat přestupky, v momentu těsně před odesláním Rozhodnutí o odebrání řidičského průkazu si aktivujete DS, a orgán to u soudu priohraje protže doručování do DS má ze zákona přednsot
A pokud se jmenujete Jan Novák, budoui vám tam chlodit zprávy uirčená pro jiné Nováky, nemusíte si už kupovat noviny, bude tzoho dost..omylem odeslané zmatenými úředníky a soudy co nic neověřujéí a bezhlavě rozesílají data
Z důvodu vlastní pohodlnosti jsem si ji zřídil také...zatím jsem byl spokojen, ikdyž už se mi stalo i to, že mi VZP poslala do DS dopis do vlastních rukou s výzvou k uhrazení dluhu určený někomu jinému s totožným jménem...kdybych se neozval a neudělal jim trochu dusno, tak se o tom dotyčný nejspíš nedozví, takže ani to, že máte DS neznamená, že se k vám dostane vše, co má (bohužel).
Jakmile si zřídíte datovou schránku, pak orgány veřejné moci mají povinnost doručovat do datové schránky a nemohou Vám listinu zaslat poštou. Pokud takový dokument potřebujete poté někde předložit, pak musíte získat jeho listinnou podobu s platností originálu a to lze jen prostřednictvím autorizované konverze, kterou vám za stejný poplatek nabídne notář nebo jiné kontaktní místo czechpoint ( pošta na rozdíl od notáře neúčtuje DPH ). Zatímco papírová listina může ležet u vás doma mnoho let, elektronická listina se za tři měsíce vymaže z datové schránky a vám nezbude než si zaplatit službu Datový trezor. Pouhé nakopírování na archivní médium nestačí, protože vyprší platnost časového razítka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.