Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavní nebo vedlejší pracovní poměr?

Od: jasan® odpovědí: 3 změna:

Právě jsem ukončila střední pedagogickou školu, nabízejí mi nastoupit na 0,65% úvazku. Bude to vedeno jako hlavní nebo vedlejší pracovní poměr? Jaké to má pro mne PRO a PROTI kromě toho, že budu mít menší plat a méně odpracovaných hodin?

Děkuji ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle současně platného zákoníku práce již žádný hlavní a vedlejší pracovní poměr neexistuje- již jen pracovní poměr. Protože se bude jednat o zkrácený úvazek bude to znát jen na penězích. Další peníze se dají získat třeba doučováním apod.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jedná se HPP pouze se zkráceným úvazkem. Pro je to, že je to práce a ta se blbě shání, proti je pochopitelně nižší plat, ale dá se ve zbývajícím čase dělat jiná práce.

martinaa*
hodnocení

0x

Sama pracuji na 0,65, na první místo, zkrácený úvazek a bez titulu velmi slušný plat. Jenže když člověk odečte jídlo, benzín (denně dojíždím), autobusy, sem tam nějaké oblečení apod., tak moc nezbyde. A to nepočítám nějaký nájem, to bych neutáhla, bohužel.

Takže pro:

- jistota aspoň nějakých financí

- praxe v oboru

- volný čas na brigády

- volný čas na koníčky

- pokdu nastupuješ do školky (jako já;)), tak aspoň díky kratším směnám nepřiješ hned o nervy*smich*

proti:

- financí je na vlastní bydlení a utáhnutí auta málo - a jiná negativa zatím buď nevidím, nebo prostě nejsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]